tisdag 30 november 2010

Mörkare hår!

Idag gjorde jag sista besöket på hårsalongen i Getinge - nästa gång blir det till att fixa håret i GBG!
Gjorde faktiskt en förändring idag och la i rätt mycket mörkt! En beige och en riktigt mörkt brun färg, samt blekte bort utväxten! Trivs jätte bra med det och tycker det passar fint nu till vintern!

Är faktiskt mörkare än detta, måste vara blixten som gör det lite ljusare.

På kvällen tog jag och Charlie en promenad, tog svängen förbi stan och fönstershoppade lite :) 
Nu kommer kvällen ägnas åt förberedelse för imorn!

Bästa fria följet någonsin!!

Idag har vi -10 grader här i Halmstad! Och snäll som jag är så körde jag naturligtvis Daniel till skolan imorse - han hade väl frusit ihjäl annars! Eftersom vi ändå var ute och körde så fortsatte vi till Östra Stranden!
Det var helt underbart där idag! Perfekt också för snön hade blåst bort på halva stranden, svårt för Charlie nu för han blir så kall under tassarna av snön så han får ont... Men på stranden var det inga problem!







Körde också ett litet lydnadspass och Charlie har ALDRIG gått ett sådant fint fritt följ! Det var nästan så tårarna kom :) Så jäkla kul!!! Körde igenom 1:ans moment - förutom hoppet - och det gick grymt bra! Han vet verkligen vad momenten innebär, sedan gäller det bara att hitta den motivationen som han hade idag!

Nu blir det snart lunch och sedan ska jag iväg till frissan - spännande!!

måndag 29 november 2010

Lördagsmys!

Eftersom att jag har jobbat hela helgen så blir man lite vimsig på dagarna.... Men eftersom att helgen liksom försvann - jag jobbade och Daniel var i GBG - så har vi haft lördagsmys idag!
Åkte till City Gross och storhandlade, tvättade bilen - den var inte svart längre, den var helgrå - och sedan har vi haft mys med alla ljus tända och tacos att käka!

Daniel köpte julens första lussebullar som vi åt medans Black Beauty blev skinande ren!

Älskar levande ljus!

Tacos!

Träningsbus i snön!

Idag åkte jag och Charlie ut till klubben - den ligger i Oskarström - och där var det mer snö än vad vi har här i Halmstad!! Men vi busade och tränade ändå - första riktiga passet på evigheter - och det va skit kul!
Körde någon minut med fritt följ och externbelöning, vilket gjorde Charlie skapligt övertänd och jag fick en skällande känguru :) Sedan bytte vi till agility där vi tränade på snäva svängar och konstiga vägar - allt för öka koncentrationen! Vi hade skit kul idag och Charlie var så glad över att få träna igen!

Oskarströms BK!

söndag 28 november 2010

Julkänsla!

Då var jobbhelgen gjord och jag är jätte nöjd! Det har fungerat bra och jag fick fint beröm efter min insats i helgen :)

När jag kom hem hade Daniel satt upp all julbelysning! Åh det är så fint :) Vi tog på oss varma kläder och traskade in till stan, där var det julskyltning och hur mycket folk som helst! Det var riktigt mysigt med alla stånd på torget och all fin belysning, sedan att det dalade ner fina snöflingor gjorde att julkänslan verkligen infann sig! Vi köpte lite ljus och lite pepparkakor, skulle även ha mossa till adventsljusstaken men det var helt slut...

Jag och Charlie på Stora Torg!

Hemma igen fortsatte vi med julpysslet! Vi har faktiskt redan klätt våran lilla gran och vi har tagit fram tomtar! Jag vet att det är alldeles för tidigt för det, men vi är ju inte i våran lägenheten någonting över julen... och vi vill ha framme våra tomtar någon gång, så dom fick åka fram redan nu :)

Klär granen!


Färdigt!

Ikväll har vi firat lite "helg" eftersom att jag har jobbat så har vi ju inte haft någon tid tillsammans... Så ikväll blev det Rostas Tourndedos med klyftpotatis och kantarellsås! 

lördag 27 november 2010

Bortskämd hund?!?

Då var ännu ett pass avklarat på praktiken och jag tycker faktiskt att jag är riktigt dukig :)
Nu har jag haft grupp idag igen och det har verkligen varit att göra, och jag får ändå ihop det! Har fått fint beröm också vilket man alltid växer av! I slutet på dagen var vi rätt trötta så sista halvtimmen bestod bara av konstant fnitter... :)

Åkte sedan och handlade lite mat och köpte - som jag nästan alltid gör - med någonting till Charlie!
Jag är väl medveten om att min hund är bortskämd, men han är en lydig hund som fungerar perfekt i vardagen så vem bryr sig :) Men iallafall har det blivit som en vana att - inte alltid, men väldigt ofta - köpa med någonting - leksak, ben, godisbit, grisöra mm - till honom från mataffären... Detta har pågått sedan han var liten så när man kommer hem med kassar så dyker Charlie ner i dom och letar efter nåt roligt! Han har aldrig någonsin tagit i något som inte är en leksak till honom, han bryr sig inte ens om kött eller vad som...
Men idag fick han iallafall en fin älg! Den mördades - milt uttryckt - på ca 90 sekunder!





Nu är väl Charlie bortskämd på mer än det här sättet! Men som min pappa alltid sagt under min uppväxt:
- Du är bortskämd med kärlek!
Och det är någonting Charlie verkligen är och någonting som man ska vara :)

Jobb-helg...

Den här helgen kommer endast att bestå av praktik... Lite surt! Speciellt då Karolina har 30 års-kalas idag som jag missar - jätte trist...

Gjorde kvällen igår och hade grupp igen och ska ha samma idag! Så det kommer vara fullt upp då vi hade och göra igår :) Idag är näst sista dagen innan min Bedside, det är vårat praktiska prov som jag ska göra på onsdag... Då kommer jag bli granskad under några timmar och förhoppningsvis blir jag godkänd!!
Idag och imorgon ska jag iallfall försöka lära mig så mycket som möjligt så att jag är förberedd inför kommande prov!

Nej, nu blir det tandborstning och sedan upp till sjukan!

torsdag 25 november 2010

Stress-kväll!

När jag kom till sjukan idag så blev jag påmind om att vi hade ju utbildning på akuten idag!
Fick snabbt springa upp till min avdelning och meddela dom och ner igen! Vi fick träna på akut omhändertagande och det var jätte intressant!

När jag kom tillbaka till min avdelning fanns ingen tid alls för att någon skulle hinna rapportera till mig... Så idag har jag inte haft någon grupp utan istället bara hjälpt min handledare med allt möjligt för att underlätta för henne! Är riktigt nöjd med kvällen då jag fått träna på saker som jag behövde :)

Nu blir det snart sängen och mys med Charlie! Han är inne i en grymt kram-sjuk period där han behöver väldigt mycket närhet!

God natt!

Möbel-jakt!

Imorse tog vi en promenix på Östra Stranden!

Jag och den lille busen!

Efteråt åkte vi till Chilli - kan rekomenderas då dom rear ut allt i sin butik! - och även till Mio!
Vi ska ju ha lite nya grejer till lägenheten. Men det är så jäkla svårt... Vet inte riktigt hur vi vill ha det, så vi åker mest runt för inspiration! Soffa är ju bestämt iallafall, och idag hittade vi ett soffbord som va fint!

Snart är det dags för lite lunch och sedan ska jag göra ett kvällspass på sjukan! 

onsdag 24 november 2010

Hissa eller dissa?

Köpte en ny mössa när jag var hemma i Karlstad! Vad tycker ni?


Dagen har fortsatt varit väldigt lung! Små pysslat lite men inte i sån värst hög fart :)
Vovvarna busar lite ibland och sover resten av tiden! Tog dom en stund till Hundrastgården men det vart inget bus alls så vi tog en promenad istället!

Brottning! Charlie låter Bianca vinna varje gång :)

Lill-knodden!

Försökte oss på en gruppbild... gick väl sådär :)

Nu kom Daniel hem - äntligen - och jag ska laga mat åt min älskling!

Kompisar!

Sötaste Bianca är hos oss idag och ingen är gladare än Charlie! Dom lekte lite i början men sedan har dom tagit det väldigt lungt! Jag har passat på att trimma Charlie - det var massvis med hår som rök - vilket är skönt nu när det börjar bli blaskigt :)
Bianca funderade nog på vad vi höll på med, men hon la sig bredvid och somnade efter en stund!

Den fina tussen som fick lämna Charlies kropp!

BLÄÄÄ!!! Blev många varv med rollern innan jag var helt hår-fri :)

Efteråt tog vi en promenad i ishalkan :)



Bästisar!

tisdag 23 november 2010

Så nöjd!

Ikväll har jag på praktiken haft hand om en hel grupp alldeles själv!! För er som inte är insatta kan jag berätta att jag helt enkelt agerat som en riktig sjuksköterska och haft det antal patienter man ska ha :) Det kändes jätte bra och jag tycker att jag hade på koll på grejerna! Sedan att den handledaren jag gick med idag är grymt bra gör ju att det hela blir väldigt roligt och man känner sig trygg!

När jag klev ut från sjukan så hade allt regn frusit till is - var isbana när jag körde hem - och det hade även kommit lite snö! Charlie vart helt TOKIG när vi gick ut! Passade på att leka på den lilla gräsplätten här utanför och hans glädje var total! Han älskar snön!

Nu ska jag äta lite fil med svartvinbärssylt - har blivit totalt beroende av detta!! - och sedan blir det sängen! Imorgon ska Bianca vara här hela dagen vilket ska bli skit kul :)

God natt!

Dret-väder!

Tog en redig sovmorgon imorse! Finns det nåt goare än att ligga under ett varmt täcke medans man hör regnet ösa ner utanför fönstret?!

När vi tagit oss upp fick vi köra med tunga artelleriet i klädväg... Full regnutrustning på både mig och hund!
Promenaden tog bara 1 timme men den kändes sjukt mycket längre... Det blåser storm med ösregn här i Halmstad idag!

Så här såg det ut överallt...

En liten mörda-pinne-paus!

Nu har jag fått upp värmen igen och ska passa på att städa lite! Gör kvällspass på sjukan idag.

måndag 22 november 2010

God natt!

Nu tar vi kvällen! Jag hade kunnat somnat för länge sedan, men har kämpat för att vara vaken lite längre - bara för att jag kan :)

Charlie har sovit konstant sedan jag hämtade honom hos Erika förut - förutom en kort pisse-runda!
Igen blev gladare än han när vi kröp ner under täcket!



Nu myser vi tills imorn!

Äntligen har han lärt sig säga ifrån!

Medans jag var på sjukan idag så fick Charlie vara hos Erika och Bianca!
Han har - helt plötsligt - blivit en ny hund! Han säger ifrån till Bianca - har han aldrig vågat förut -, han kan dissa henne och istället ligga och bita på en leksak - han brukar följa varenda steg hon tar - och han skällde som en galning när jag kom och Bianca försökte hälsa på mig först!! Helt nya beteenden från min lille och det här nya självförtroendet klär honom verkligen! Jag tror att träningen ute på Hökagården har varit grymt nyttigt!

Stannade och snackade med Erika en stund och vi längtar båda tills den 10 december då vi ska till Hemsedal och åka skidor tillsammans!

Kvällen har spenderats åt att att laga mat, duscha och INTE GÖRA ETT SKIT! Så jäkla gött!!!
Inget plugg som hänger över en... love it!

Nu ska vi slappa framför tv:n hela kvällen! Charlie har sovit sedan vi kom hem och sover fortfarande :)

söndag 21 november 2010

Helgen i Karlstad!

På lördag förmiddag anlände Daniel med föräldrar till huset på Hammarö! Vi började med att åka ut till stugan.

Mamma och Eva!

Pappa och Daniel ute på nya bryggan, Charlie är påväg dit i en jäkla fart och var sjukt nära på att ramla i....

Sedan var det god mat - mamma det gör du alltid - som bestod av tacosoppa och chockladpaj till efterrätt!
Vi åkte sedan till Nöjesfabriken för lite bowling! Det var grymt kul! Jag gjorde 10 strikes totalt och blev tvåa efter lillebror!  

Pappa och Mamma!

Lars och Eva spelar!

Visst ser det ut som att det blir strike denna gång med?!

Efter bowlingen åkte vi hem till Mormor där det blev skinka till Charlie och bullar till oss tvåbenta! På kvällen var det god mat igen och många skratt i trevligt sällskap!
Efter frukosten imorse så åkte vi ut till Bergviks Köpcentrum för lite shopping! Jag fick med mig en del bra grejjer hem! Vi åkte även förbi EM och visade soffan vi ska köpa!
Dagens lunch intogs på Alfie - Karlstads i särklass bästa restaurang - och efter det skulle resten av gänget till Löfbergs Lila Arena och se lillebror spela match... Men eftersom att jag hade så långt att köra så hoppade vi matchen och åkte neråt!

Charlie har varit som ett frimärke på mig hela helgen, fast bestämd med att jag inte ska få åka iväg utan honom! Han har haft det hur bra som helst hos mormor och morfar men även hundar kanske tycker att borta är bra men att hemma är bäst :) Är iallafall en nöjd hund som ligger i soffan bredvid mig och sover just nu!

Imorgon bitti väntar praktik igen och nu blir det sängen - tänk om dygnet kunde få lite fler timmar ibland...!!
God natt på er! 

fredag 19 november 2010

Framme i Karlstad!

Då var den stora tentan gjord, den var faktiskt mycket svårare än vad jag trodde den skulle vara... Nu är det bara att hoppas att mina poäng räcker till ett G! :)
Direkt tentan var skriven så åkte jag mot Värmland! Daniel har köpt en - jäkla bra grej - som man sätter Iphonen i, spelar spotify också hörs det i bilens högtalare! Så jag har sjungit konstant i 40 mil :)

Stannade till i Mellerud hos Daniels farmor! Familjen Kjörling var där och jag fick en jätte god äppelkaka med vaniljsås!

Vidare mot Karlstad och här möttes jag av min älskade Charlie som kom som ett spjut ut ur dörren! Han var verkligen överlycklig att se mig och jag var lika glad för att se han!! Massvis med pussar och kramar blev det - världens bästa hund!! 

Nu har vi kollat på lite gamla bilder och ikväll blir det - som vanligt här hemma - super god mat och vi ska se på Idol! Dom sänder ju från Karlstad idag! Jay är ju min favvo - han hade ju tydligen knarkat nu - men han kommer nog få min röst ändå!

Imorgon kommer Daniel med föräldrar hit och det kommer bli skit kul :) 


Första gången Charlie var på stranden! 


I Januari ska vi till Alperna igen - längtar!!

torsdag 18 november 2010

Som jag har längtat!!

Praktiken idag har gått bra! Den här dagen får stoltsera med att vara exemplet på hur arbetsbelastningen kan variera på en dag! Ena stunden kolugnt och i nästa kaos! Trivs så sjukt bra på avdelningen iallafall och jag trivs verkligen med sjuksköterskeyrket :)

Eftermiddagen hemma har ägnats åt pyssel och nu plugg! Den STORA tentan är ju imorgon men jag orkar knappt plugga mer nu... Känns som att nu får det bara gå som det går!



Trots att vi har tentan imorgon så har jag ändå längtat till morgondagen - och det rejält - för direkt efter tentan åker jag hem mot Karlstad! Så imorn kväll kommer jag inte göra annat än att pussas med min älskade hund - han är så saknad så han anar inte!

Nu ska jag packa min väska, se på Robinson - plugga gör jag samtidigt - och sedan bara längta tills klockan slår 13.00 imorgon för då kommer jag garanterat att rulla mot de värmländska skogarna!

Håll tummarna för mig imorn!!!

onsdag 17 november 2010

Pluggish!

Det händer inte så värst mkt spännande i mitt liv just för tillfället!
Dagarna består endast av praktik och sedan går resten av dagen åt till att tentaplugga - behöver jag säga att hjärnan är helt slut? Just nu gör jag heltid + tentapluggar....

Idag fick jag gå hem lite tidigare - snällt - och ska nu ägna resten av kvällen till plugg!
Hoppas ni har det lite mer spännande :)

tisdag 16 november 2010

God morgon!

Idag blev det en liten sovmorgon och sedan en morgonpromenad - önskar den lille hade varit med! Vädret är underbart här i Halmstad idag - temperaturen är precis under nollan - och det är lite frost på marken! Det blev en tur förbi posten och förbi Östras för lite gott bröd!

Nu väntar några timmars plugg innan jag ska upp till sjukan för ett kvällspass på praktiken!
Ha en bra dag!

måndag 15 november 2010

Shoppingdag som slutade på akuten...

Igår fick vi ett litet ryck på morgonen och beslöt oss för att åka till Väla Köpcentrum i Helsingborg!
Elin var med och vi strosade långsamt - bokstavligt - bland butikerna... Var väl kanske inte så jätte smart med tanke på mina kramper i magen, men som sagt, vi tog det långsamt och då gick det bra :)

Jag och älskling vid lunchen!

Jag köpte en klänning - som var ursnygg - och hittade faktiskt lite julklappar också! Riktigt nice! Bland annat en stoor julklapp till den lille, en gigantisk elefant - ska bli kul att se hur många sekunder det tar innan han dödar den!


När vi kom hem ringde jag sjukvårdsupplysningen pga magen... Dom rekommenderade mig att åka in till akuten...
Sagt och gjort, vi åkte på en gång! Först blev vi väldigt snabbt omhändertagna och det togs en massa prover, ultraljud å grejjer... Sedan hände det INGENTING på typ 4 timmar!! Gud så segt det va....
Men sedan fick jag träffa en läkare igen och alla undersökningar/prover såg bra ut och dom vet inte vad det är som orsakar mina kramper. Men dom tror inte att det är något farligt - för alla sådana saker är uteslutna - så efter drygt 5 timmar fick vi åka hem!
Även om dom inte kunde komma fram till vad som är problemet så kändes det väldigt skönt efteråt att det inte var något allvarligt!

Idag har jag haft praktik - var grymt trött imorse eftersom att vi kom hem så sent igår - men det har gått riktigt bra! Jag verkligen älskar den här avdelningen och trivs så himla bra! Och mina handledare är helt otroliga - trygga, skämtsamma och otroligt duktiga på sitt jobb!

Nu blir det PANIK-plugg... Skulle pluggat hela em/kväll igår men det sket sig ju rätt rejält!

lördag 13 november 2010

Volumaster säljes!

Jag säljer min Volume Master från Björn Axén! Den gör håret krusigt och ska användas precis vid hårrötterna vilket ger en härlig volym i håret - du gör det inte på det översta håret såklart, så det syns inte!
Den är liten och lätt att använda och har en jätte lång sladd! Ser inte använd ut alls! 
Jag vill främst bli av med den för att det är onödigt att ha två - så du får den för 150 kr (vrakpris!!).


Skriv en kommentar och den är din!          SÅLD!

fredag 12 november 2010

Klagomuren!

Den här dagen kommer jag inte minnas som en bra dag... Har kämpat med magsmärtorna hela dagen och det har inte varit roligt. Det kommer i attacker där de krampar som f*n.
Framåt eftermiddagen fick jag ett bryt - orka bara inte - för jag började fundera på hur jag skulle kunna duscha, plocka ur diskmaskinen, laga mat och städa inför imorgon - har visning av lägenhet åt Akelius.. Men när jag laddat ur mig de negativa känslorna så tog jag tag i det...

Beställde pizza med hemkörning, dammade lite - tur att vi alltid har städat hemma så det var typ inget att plocka undan - och det tog väl en kvart att plocka ur diskmaskinen :) Men det gick!

Fredagsmaten! Inte världens matlust men 1/3 gick ner iallafall!

De tidigare gångerna jag haft den här smärtan så har det suttit i ca en halv dag... men nu är den fortfarande kvar... Så jag får nog höra för detta, bara för att inte behöva oroa sig iallafall!

Måste ändå - trots allt klag från min sida idag - måste jag säga att jag är riktigt nöjd med mig själv! Har pluggat och skrivit blad med de viktigaste om varje sjukdom till tentan! Har några kvar men har iallafall avverkat 5 st idag :)

Dagens plugg-skörd!

Jäkla osis att detta skulle inträffa när Daniel är 60 mil bort också - i Sthlm - men söta Ida Bengan har erbjudit mig hjälp om jag behövt! Tack goding :)

Nu blir det Idol och lite chocklad och sedan hoppas jag på att kunna sova inatt!

Sjukanmäld..

Vaknade inatt kl 03 av att det gjorde - fördjävla skit - ont i magen... Låg och kved ett tag innan jag gick upp och knaprade smärtstillande och värmde vetekudden...
Det blev till att sjukanmäla sig till praktiken, känns riktigt tråkigt då vi hade en bra plan för dagen jag och min handledare...

Men jag har precis kunnat stiga ur sängen. Sitter jag helt stilla så går det rätt OK, men om jag rör mig så krampar det som attan igen....
Har haft detta några gånger förut men nu kanske det är dags att söka för problemet...

torsdag 11 november 2010

Lönsamt att städa!

Drog precis ur alla kuddar ur soffan och damsög - det visade sig vara ett lyckat initiativ - då jag hittade hela 34 kr! Tack alla ni som lämnat bidrag när ni varit här :)

Den stora penga-skörden!

onsdag 10 november 2010

Shopping och Volumaster säljes!

Fick ett litet ryck - rätt dyrt sådant - nu på kvällningen... Och jag är värd detta!!!
Det blev en ny volymgivare till håret - Elin har tipsat! - som heter CrimpWell! En riktig super tång :)

CrimpWell

Det blev även hemklickat ett nytt rouge! Det finns inget bättre än detta - det är helt värt sitt pris - då det håller helt otroligt länge samt är grymt bra! 

Blush On A Bubble från Nouba!

Eftersom att jag nu - snart - har en ny volymtång så säljer jag gärna min gamla till någon. Det är en Volume master från Björn Axén, en jätte bra tång som lyfter håret från hårbotten vilket resulterar i härlig volym!
Skriv en kommentar och den är din för 200 kr! 
Att jag köpte den andra beror på att den kan även användas ut i topparna vilket ger en cool struktur på håret när man ska göra uppsättningar mm!

Dag 2!

Praktiken idag har gått bra! Man är lite ringrostig på alla tekniska moment men förhoppningsvis blir man snabbt varm i kläderna igen! Halva dagen hade vi introduktion idag så vi har fått en massa bra information inför de kommande veckorna.

Nu har jag gjort allt dagligt pyssel här hemma - laga mat och allt... -  och ser på "Bonde söker fru"! Jag håller på att dö på den kvinnliga bonden, hon har nog ingen häst hemma och hon klär sig värre än värst... sitter och håller för ögonen för jag skäms ihjäl snart!!!

Sedan får man väl gratta alla som fått snö hemma, här i Halmstad har vi inte en enda snöflinga... 

Så här gott har Charlie haft det idag!

tisdag 9 november 2010

Tröst-present!

När vi mötte Pappa i Ljungskilé så fick jag en liten present - såkallad tröstpresent - eftersom att jag nu ska vara utan min älskade hund så länge... Så jag fick en stand-in! En mycket fin sådan men han är lite stel...

En Welsh Springer Spaniel i tenn!


Tack mamma och pappa :)
Kan meddela att första praktikdagen har gått jätte bra och jag tror jag kommer trivas fint på denna avdelningen! Nu blir det sängen för imorgon ringer klockan så där omänskligt tidigt...

God natt! 

Ut på sista praktiken!

Idag ska jag upp till sjukhuset och påbörja min sista praktikperiod! I 5 veckor ska jag vara där och förhoppningsvis känner jag mig mer trygg i min roll som sjuksköterska när den här perioden är slut!
Avdelningen jag ska vara är lite blandad och det är sjukdomar jag inte har arbetat med tidigare - vilket känns perfekt - för man vill ju lära sig om så mycket som möjligt innan man är färdig och ska klara sig själv :)

Förmiddagen har ägnats åt tenta-plugg och nu är det dags för lite lunch! 
Ha en bra dag!

måndag 8 november 2010

Abstinens!!!

Det har gått 1 dag av ensamheten och jag har redan abstinens!
Tyckte precis jag såg Charlie ligga och sova framför tv:n... - scary!!

Ska jag vara helt ärlig så är jag mer van vid att Daniel är borta. Men Charlie är ALLTID hemma och han följer mig precis vart jag än går... Byter jag rum så gör han också det! Så jag har inbillat mig hundra gånger idag att han är vid mina fötter...

Saknar er mina två favoriter!!