måndag 28 februari 2011

Nya regler för den lille!

När vi flyttade till GBG så inhandlades ju en ny soffa. Det innebar att Charlies lyxiga dagar med fri tillgång till soffan HELT var över... Numera får han inte vara i soffan alls och det lärde han sig på bara någon dag!
MEN han älskar ju närhet och vill helst ligga i soffan för att mysa nära oss. Man märker att han saknar det mycket då han ofta till och med somnar med huvudet uppe i soffan :)
Men vi försöker lösa det genom att själva sätta oss på golvet med honom på kvällarna en stund och då myser han ner i knät direkt!


Nu på kvällen har det shoppats lite också... Har länge letat efter ett par byxor att ha när jag och Charlie tränar. Efter lite tips hittade jag dessa som nu är beställda och nu hoppas jag bara att dom passar.


Nu blir det ut för en liten pisse-runda och sedan fortsätter jag att umgås med soffan resten av kvällen! 

Hej soffan

Så här i efterhand kan man - klokt - inse att jag skulle nog ha stannat hemma från jobbet idag... Dagen har varit tuff men det har gått bra. Idag har jag fått arbeta som undersköterska och det var riktigt roligt, men huvudet och kroppen är helt slut nu! Tur jag är ledig i två dagar så hinner jag bli frisk :)

Charlie har haft sin första heldag på dagsiet så han är trött och go, så nu händer det inte mycket mer idag!
Lite matlagning och sedan intar jag soffan för resten av kvällen!

Over and out!

söndag 27 februari 2011

Ingen bra söndag...

Det började igår kväll med en fruktansvärd trötthet och illamående... Daniel hade två kompisar här men jag fick gå och lägga mig tidigt och somnade direkt - trots deras musiknivå. Sedan har skiten fortsatt hela dagen och jag har knappt orkat mig ur soffan.

Daniel har jobbat hela dagen var jag tvungen att ta ut Charlie på nån sorts aktivering. Då en långpromenad var helt uteslutet hamnde lotten på spår.
Gick bort till berget här bredvid och la ett 75 meter långt spår med 3 apporter. Den första racerade han rätt över men de andra två apporterades snyggt in till matte där bak.

Ser ni den lille? Han över platsliggning på en parkbänk medans jag lägger ut spåret :)

Nu har jag fått i mig lite mat och illamåendet är fruktansvärt - blääää...
Hoppas nattens sömn fixar till min kropp så att jag kan gå till jobbet imorn!

lördag 26 februari 2011

Nytt i hallen!

Idag har hallen fått sig en ny inredning! Här kommer resultatet som vi för övrigt är väldigt nöjda med! 



Prova på vilt?

Under dagens frukost snackades det - naturligtvis -  mycket hund och både Matilda och Hanna snackade om utställningar och söka efter vilt - alltså hunden ska söka upp döda djur typ fåglar eller kaniner.

Utställning har jag inte tänkt mig men det vore ju faktiskt roligt att prova, grejjen är att Charlies päls måste få växa ut rejält först och jag vet inte om jag har lust med det... Lite betänketid på den!
Men att låta honom få prova vilt skulle vara jäkligt spännande! Att få tag på en fågel eller kanin kan ju inte vara så värst svårt och den lille skulle nog tycka att det var rikigt roligt - framtiden framtiden!

Nu har vi iallfall varit på IKEA, i hundaffärn och på Biltema. Daniel monterar för fullt och ni ska få se vad vi köpt sen när han är klar :) Charlie har fått ett till Hurtta-halsband och vi är även en slagborr rikare.. - jippi!
Charlie fick även en liten kanin som han "tagit väl hand om"...


Frukost istället för champinjon!

Imorse hade jag tänkt att åka ut till Orust och se på när Hanna och Whiskey skulle bli Svenskt Lydnadschampion! Men ishalka har drabbat Göteborg så deras tävling blev inställd -surt - så istället tog dom och deras trogna supporter Matilda en tripp till oss och fick lite frukost - vilket vi tyckte var kul!

Vi köpte lite bröd från BAKA - vårat underbara bageri - och det smakade lika bra som vanligt!
Charlie var väldigt nöjd med att Whiskey var här :)
Lite frulle!

Vilopaus!

Whiskey drömmer...

GÄSP!

Uppställning!

Haru nåt godis kanske?!

Nu ska vi iväg för att fixa lite nya möbler! 

fredag 25 februari 2011

HELG!

Har precis kommit hem från jobbet och kvällen har gått bra! Har för första gången haft hela sidan själv - ni som är i branschen vet vad jag menar - och allt flöt på :)

Nu kommer snart Daniels föräldrar hit, dom ska sova här inatt!
Det är så himla gött att det är HELG nu och den ska jag njuta av ordentligt :)

God natt!

My master is just well trained!

När vi var på stan senast så hittade jag en skylt som jag faktiskt borde ha köpt. Den är klockren!


Lämnade Charlie på dagis imorse och från och med nästa vecka ska han få gå hela dagar. Dom tyckte det gick så bra för honom nu! Han är inte den hunden som lägger sig och sover - det hade jag inte förväntat mig heller - utan han leker väldigt mycket med sin Lea! Men han är väldigt glad, han skäller inte längre och han är helt lugn när han kommer hem!
Första dagarna fick Daniel bära upp den lille för trappan in till dagiset men igår och idag sprang han upp före mig :) Han är ju en liten mes min lille men han behöver bara lite tid så släpper det alltid!

Idag gör jag ett kvällspass på sjukan och sedan är det HELG!!!

torsdag 24 februari 2011

En helt vanlig dag

Imorse lämnade jag den lille på dagis och idag sprang han upp för trappan så nu börjar han nog känna sig mer hemma där :)

Ikväll ska jag göra ett kvällspass på sjukan och innan det ska Charlie hämtas.
Nu ska det städas och fejjas lite här hemma!
Ha en bra dag!

onsdag 23 februari 2011

Film - Lydnadsträning

På eftermiddagen gick jag och Charlie ut för ett litet träningspass. Tanken idag var att hitta ett lugnt ställe där störningen inte var för stor men den skulle ändå finnas där på håll och irritera oss lite :)
Känns som att jag lyckades hitta en bra plats - störning iform av folk som passerade på gångväg i 3 riktningar ca 15 meter ifrån oss - och det var sådär lagom svårt för oss!

Jag tycker vi är riktigt duktiga och man ser att det blir lite svårt ibland men det skiter sig liksom aldrig :)
Filmade med den lilla kameran på ett stativ som är ca 10 cm högt, så det är lite konstig vinkel men man ser ändå vad vi pysslar med!



Det bästa med att filma sin träning är att man ser vad man måste träna vidare på! Nu blir det fokus på starter, höger svängar med halt och språngmarsch :)

Ska vi operera på en gång?

Imorse skötte Daniel dagislämningen och jag gick till Eriksbergs Vårdcentral. Hade bokat tid för att kolla upp en leverfläck på ryggen. Läkaren kollade på den i en sekund och sa direkt: - Den där måste bort!
Den satt precis under BH-bandet och hade därför blivit lite inflammerad. När jag bokade tiden fick jag information om att dom INTE hade tid att ta bort den idag, så jag blev något förvånad när läkaren frågade:
- Ska vi operera på en gång?
- Eehhh ööööhhhhh jaaa...

20 minuter senare var fläcken borta och jag var ihopsydd och omlagd :)
Sedan fick jag traska vidare till distriktssköterskan och där fick jag en spruta mot Heptait - twinrix - det var inte alls skönt utan gjorde FRUKTANSVÄRT ont - och var sjukt dyrt... Där blir det en spruta till om 1 månad och sedan en till om 6 månader. Känns vettigt att vaccinera sig mot detta då man har det jobbet man har!

Käkade sedan lunhc på Donken, tyckte jag förtjänade det - jag var ju opererad ;) Sedan blev det ett besök i hundaffären där godis och ett nytt halsband fick följa med hem!

Flötigt och gött!

Det blev ett svart Hurtta med grå text!

Och så här fin blev han :)

Hämtade sedan upp Charlie på dagis. Idag hade han fått byta kompisar lite. Nu gick han endast med en ridgeback tik, Lea! Det hade varit väldigt bra och dom tyckte det räckte för honom att få ha en kompis till att börja med. Han blev lite stressad när han var med 2 hanar igår. Lea var tydligen lika bus och leksugen som Charlie så dom hade väldigt roligt och Charlie var grymt nöjd med sin nya brud!

tisdag 22 februari 2011

Syltat!

Charlie hade haft några bra timmar på dagiset. Nu har han varit där två eftermiddagar och imorgon blir det förmiddag istället!

Har syltat lite idag och gjort min egna jordgubbssylt - inget slår hemlagat - och den blev gudomligt god om jag får säga det själv!

Massvis med jordgubbar som kokas...

... och blir till sylt som hälls upp burkar!

Charlie och jag har tränat lite i vardagsrummet på kvällningen. Fritt följ med Daniel som störning. MEN inget störde den lille vovven och han släppte inte kontakten en enda gång, trots Daniels ihärdiga försök :) Nästa gång kör vi utomhus och ser om det blir lite svårare.
Körde även lite fjärr och började lite med tvåans apportering!

Mammas lille!

Så här trött och go blir man efter några timmar på dagis plus lydnadsträning

Lååååång vovve! 

Skolbänken

Idag kändes det precis som att vara tillbaka i skolan igen - precis när man lyckats komma därifrån! - då vi haft introduktionsdag. Vi satt i en aula och lyssnade på föreläsare efter föreläsare... Inte så värst uppiggande om jag ska vara ärlig :)

Är hemma en liten sväng innan jag ska hämta den lille på dagis. När Daniel skulle lämna honom idag ville Charlie inte gå in och han skällde som attan när Daniel gick... så vi får väl se hur dagen gått idag!

Hörs sen!

måndag 21 februari 2011

Första dagen på dagis!

Idag har Charlie haft sin första inskolningsdag på dagiset! Daniel lämnade honom vid lunch och jag hämtade honom ca 4 timmar senare. Han har fått 3 nya kompisar iform av 2 ridgebacks och en blandis :) Allt hade gått bra och vovvarna hade kommit bra överens! Pappa har varit i GBG idag så han följde mig och hämtade den lille, som blev helt TOKIG när han hörde våra röster! 

På kvällen har jag och Daniel varit på gymmet och tränat. När vi kör mage så ska Daniel visa en övning där man var tvungen att vara lite vig - jag är stelast i stan - men det visade sig att Daniel var snäppet värre! Man skulle ta en pinne, lägga sig på rygg, kura ihop sig som en köttbulle och sedan föra pinnen bakom fötterna så man gjorde en situp samtidigt. Jag klarade det utan problem... Daniel försöker men misslyckas och helt plötsligt säger det bara BRAK!!! Pinnen gick av... Jag skratta så jag höll på att dö och det var flera runt omkring som också börja gapskratta :) En något skamsen Daniel fick gå ut till personalen och visa vad som hänt!

Nu ska vi äta lite mat, idag blir det potatisgratäng, kyckling och cafésås!
Imorgon har jag introduktionsdag på sjukhuset och då är det föreläsning 8.15-16.30, back to school kan man säga!

Hundfolk - jag behöver era tankar!

Igår var jag och Charlie ute på promenad. Denna promenad väckte 2 tankar i mitt huvud som jag behöver få lite hjälp med.

Fundering 1:
På promenaden gick vi längs vattnet där vi bor. Och det SISTA vi var, var ensamma. Det kryllade av människor. När jag genom kroppsspråk visar Charlie att det är dags för träning så går han ett klockrent fritt följ. Inget stör honom och han har full fokus med grym kontakt, vilket han gör vid flera tillfällen under promenaden. Här har han inte fått något kommando utan det är ren shejping. När jag säger FOT tappar han lite, men går fortfarande väldigt bra. Hur kan det komma sig att när vi i träningssituationer med andra hundfolk inte klarar den minsta störning, men när vi kör här hemma så klarar han nästan vilken störning som helst??
Här tänker jag att allt beror på mig. Jag måste förändras när jag vet att kunnigt folk tittar på mig. För det är endast då som vi inte klarar av någon störning. Kan detta stämma och hur fasiken ska jag jobba bort det?

Fundering 2:
Ni som följer min blogg vet att vi haft/har problem med att Charlie stressar upp när andra hundar kommer för nära och han stänger då av allt annat i omvärlden. Det här har blivit grymt mycket bättre, och speciellt gårdagens promenad för nu har jag hittat ett sätt som jag tror på. Jag korrigerar precis innan han låser sig och belönar när han då tar kontakt. Jag ger mig inte utan kräver kontakt och låsning är inte tillåtet. Detta fungerar väldigt bra samtidigt som vi jobbar med skvallerträning så att detta ska komma frivilligt. Detta tror jag stenhårt på och kommer fortsätta med.
MEN på gårdagens promenad möter vi en liten hund som går utan koppel. Små hundar är det som stressar upp Charlie mest. Hunden går naturligtvis fram till oss. Och här kommer min andra fundering...

Jag går då fram framför Charlie och försöker visa den andra hunden att den inte får gå fram till Charlie, jag viftar lite med ena armen och säger försvinn, varpå ägaren inser att vi inte var så sugna på att hälsa så dom ropar på sin hund. MEN i min tanke är detta rätt, jag visar Charlie att jag sköter situationen, men jag tror inte han tolkar det som det. Jag tror att han tolkar det som att "ja jag är beredd här bakom och när du tar ett steg framåt så tar vi den tillsammans". För när jag tar första steget framåt så far Charlie fram efter hunden och går upp i stress.. I Charlies huvud är detta "tar den" som en lek och inte äta upp...
Så hur ska jag betee mig när det kommer fram okända hundar till oss??? Jag vill inte att Charlie ska behöva stressa upp utan jag vill veta hur jag ska göra för att situationen inte ska bli nåt alls... HJÄLP!!

Ni är många med hunderfarenhet som läser min blogg så det vore super om ni ville dela era tankar med mig!

"Hakan i backen" trots allt som händer runtomkring!

söndag 20 februari 2011

Bjudna på söndagsmiddag!

Efter jobbet skyndade jag mig hem och tog en promenad med Charlie i det underbara vädret - mer om det imorgon med lite tankar jag måste få hjälp med - men promenaden var riktigt härlig!

Nu på kvällen har vi varit hemma hos familjen Kjörling/Öberg och blivit bjudna på söndagsmiddag - det kallar jag LYX - och middagen bestod av pasta med en gryta på högrev! Smaskigt värre :)
Frode bjöd på sig själv som vanligt och stod för underhållningen! Lill-grabben är inte ens 2 år fyllda men står redan på en stol vid spisen och "sköter" matlagningen... Antagligen Sveriges Nya Mästerkock i framtiden ;)
Han roade sig även med att bjuda Charlie på chips, vilket Charlie inte direkt tackade nej till...!!

Vov vov vill ha chips?

Vov vov tackar! 
Klappa vov vov!

Lill-grabben vid spisen!

Nu kommer snart min morbror och kusin hit, dom ska sova här inatt då dom ska på möte tidigt här i GBG!
God natt! 

lördag 19 februari 2011

Båt - Shopping - Spel!

Att haft Sandra här har varit så kul!! Grym tjej det där :)
I fredags tog som vi sagt båten in till stan och det var super mysigt! Vi har en båt-hållplats jätte nära där vi bor och det tog bara en kvart in till stan! Riktigt smidigt och en liten rolig grej!

Båten på igång!

Saltkråkan-feeling!

Sandra stiger ombord!

Vi strosade sedan runt inne i Nordstan och det blev en del shopping för oss båda! Lunchen intogs på Palace där det blev deras - gudomliga - räckmacka med ett glas vitt till - mitt på blanka dan!! - inte riktigt likt mig men fruktansvärt gott!

Den smakade lika bra som den ser ut ;)

Efter ca 5 timmar på stan var vi sjukt trötta och tog bussen hem, vilket absolut inte var en lika härlig upplevelse som båten... När vi kom hem hade vi modevisning för Daniel för att visa upp vad vi köpt!

Tunika från MQ

Vårjacka från Vero Moda

Tröja från MQ

På kvällen käkade vi tacos, såg på Let´s Dance och spelade en omgång Monopol! Spelet tog sjukt lång tid så när klockan passerat ett på natten så gav jag upp och gick å la mig, i samma veva utropade Daniel sig själv till segrare :)

Sandra, Vicky och jag!

Vid lunch idag åkte Sandra åter mot Halmstad och jag begav mig till jobbet. Imorgon väntar ett dagpass så nu blir det till att krypa ner i sängen!
God natt! 

fredag 18 februari 2011

Mot stan!

Gårdagskvällen spenderades med kebab/pizza framför olika tv-program! Sandras buss höll tidplanen perfekt och jag hämtade upp henne på stationen runt halv åtta. Vi orkade inte med så mycket igår utan det blev mest att snacka ikapp och sedan ramlade vi i säng!

Imorse flög Daniel upp lite väl tidigt enligt oss andra - tack för det! - men det var bara att pallra sig upp. Vi har nu ätit frukost med bröd från bageriet här bredvid och slappar en stund i soffan!

Jag och Sandra ska strax ta båten in till stan och strosa runt där lite :)
Hörs sen!

torsdag 17 februari 2011

Det blev soffan inatt...

Vaknade halv tolv idag -!!!!! - det har verkligen aldrig hänt, men gud så skönt det va! Jag behövde verkligen få sova ut, då jag gått upp tidigt trots lediga dagar en period.

Natten har varit lite speciell då Charlie inte riktigt varit sig själv... Våran säng blev ner-kissad inatt och vi har sovit på soffan. Sedan har jag varit ute med honom då även magen var trasig... Stackars lillen! Som inte har kissat inne sedan han var 10 veckor, då förstår man att det är något som inte är riktigt rätt när nåt sådant händer!

Nu ligger bäddmadrassen i badkaret och har fått sig en rejäl rengöring. Jag ska ta en dusch och försöka komma igång lite, segheten sitter i varenda muskel känns det som!

Ikväll kommer älskade Sandra hit och ska bo hos oss tills på lördag, ska bli skit kul :)
Vi hörs lite senare!

onsdag 16 februari 2011

Det var nog inte meningen...

... att vi skulle åkt till Halmstad för inomhusträning idag.

Resan dit tog 3 timmar pga snö och ishalka. Långa köer, bilar i diket överallt, poliser, ambulanser och fullt av lastbilar som inte tog sig upp för en enda backe... Kom fram en timme försent till träningen.

Tråkiga köer...

Själva träningen gick både bra och dåligt. Började med kontakt vilket gick skit. Nästa pass blev apportering som fungerande grymt bra! Läggande och ställande under gång var båda bra men framföringen var kass. Tränade även en stund på tandvisning vilket gick bra. Avslutade med en plats som gick KANON! Han har en super fin plats nu, idag var hakan i backen hela tiden och matte var väldigt stolt :)


Innan vi åkte hem blev Charlie biten i nosen. Allt gick bra. Han har en rispa på nosen och har ett bett uppe på nosplanet. Värst var det nog för matte som blev LIVRÄDD! Men det blir jag så fort det händer min lille något, jag är en hönsmamma av högsta klass! Det blir en signal till veterinären imorgon bara för en kontroll, jag vet att det säkert inte behövs, men för min skull behövs det.

Nu ska vi krypa ner i sängen, jag är helt slut då klockan ringde strax efter 5 imorse och dagen har gått i ett...
God natt!

tisdag 15 februari 2011

Dags för jobb!

Idag är det dags för ett kvällspass och nu är det mina 2 sista dagar som jag går bredvid. Till helgen ska jag stå på egna ben - nervöst - så idag och imorgon får hjärnan gå på högvarv för att ta in så mycket information som möjligt :)

Morgonen har ägnats åt lite ärenden och en långis med lillen. Nu blir det strax lite lunch och sedan går färden mot Mölndal!

Over and out!

måndag 14 februari 2011

Alla ♥-dag!

Kvällen har ägnats åt att fira kärlekens dag - mitt älskade ♥ - som började med att vi lagade en god middag. Faktiskt ett nytt recept - kors i taket när det gäller mig - fast vi följde inget recept utan blandade bara saker som är gott med varanndra! Kött, kantareller och pasta :) Krämigt och väldigt mumsigt och självklart med vitlöksbröd till!

Sedan var det dags för lite paketutdelning! Charlie fick en svans utan stoppning - tacksamt när man har en mördar hund - och han blev nöjd. Jag fick ett super fint armband - tack älskling! - som kommer att sitta på min handled ofta! Daniel fick spelet Monopol, så han kan öva på fastighetsaffärer innan han blir färdig mäklare till sommaren :)

Daniel med sitt nya spel!

Mitt fina silverarmband!


Charlie öppnar sitt paket!

Hela kvällen har ägnats åt att spela detta spel! Monopol är underskattat alltså, gud vilket roligt spel!! Vi har nog hållit på i 3 timmar men tillslut fick Daniel kapitulera och konkursen var ett faktum :) Daniel är Sveriges SÄMSTA förlorare och även den här förlusten var väldigt svår för honom att acceptera - desto roligare att vinna över honom då :)

Isgata stoppade våran tänkta träning..

Tanken var ju att vi skulle ha åkt till Göteborg-Mölndals Brukshundsklubb idag och kolla hur det såg ut där samt passa på att genomföra ett riktigt träningspass. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig...

Vägen dit var omöjlig att köra!!! Den var slingring och smal - gick inte att möta någon bil för det fick inte plats. Det var ett TJOCKT lager med glansis under långa partier... bilen for åt alla håll och jag tappade kontrollen över den flera gånger, värst var när vi gled på bredsida i ca 10 meter... Jag tänkte hela tiden att jag måste ju vara framme snart, men det var jag inte.. så tillslut vände jag och åkte tillbaka istället.
Risken för att skada sig fanns ju inte - körde ju typ i 10 km/h - men om vi halkat av vägen kunde ju bilen blivit skadad om vi träffat ett träd, och det är det inte värt!

Så snopet kändes det när vi inte ens kom fram till klubben...!! Och vart skulle vi ta vägen nu??
Jag känner inte till någonting här i GBG ju. Så jag åkte hemåt och när vi åkt upp på Eriksberg så ser jag en gräsplätt med staket mot vägen - perfekt! - så där stannde vi och tränade en stund!

Vinden var iskall så det blev ett kort pass men vi hann ändå köra igenom det som var tänkt! Utnyttjade tillfället med ny gräsmatta och "lekte" att vi skulle tävla. Busade lite utanför "planen" och gick in och körde linförighet, läggande, inkallning och ställande - dock med godisbelöning - och det gick riktigt bra! Charlie tyckte det var skit KUL och han var verkligen med på noterna!
Han försökte nosa 1 gång under linförigheten men då morrade jag högt och blicken åkte upp direkt. Känns som att det börjar bli inpräntat nu att fot betyder: håll position och titta upp på mig!
Vi fick mycket bra störningar iform av bilar, bussar, cyklister och gående som passerade och han klarade den störningen jätte bra idag då han inte tappade fokus en enda gång :)

Vad vi måste träna mer på är vänster svängar och språngmarsch! Men läggandet och ställandet är riktigt fina nu, samt inkallningen men där kan vi fila lite till på ingången! Nu ser vi fram emot onsdagens inomhusträning där vi ska fokusera på störningsträning till max!

Dagens appellplan :) Ser ut som att vi får fortsätta att hitta våra egna tränings-ställen!

Fix, fix, fix!

Blev ingen lång sovmorgon imorse utan jag har varit uppe och fixat med olika saker!
Gjort iordning flera brev som ska postas, beställt en ny almanancka, fyllt i alla papper till Charlies dagis och skrivit motivering för att få en parkeringsplats vid jobbet! Har även försökt anmäla mig till a-kassan men fick bara till svar att dom hade tekniskt fel hela tiden... så det får jag väl prova i eftermiddag igen!

Så här kommer årets almanacka se ut!
Kolla in på http://www.personligalmanacka.se/ om du också vill designa en egen!

Nu är jag även legitimerad sjuksköterska för nu har min legitimation från Socialstyrelsen kommit :)
Nu ska jag snabbstäda lägenheten och sedan laga lite lunch! Efter det ska jag och Charlie åka till Mölndals Brukshundsklubb och kolla in läget där - måste ju hitta ett ställe att träna på nu!

Hörs sen! 

söndag 13 februari 2011

Hockey!

Vi passade på att se lillbrorsan spela lite hockey innan vi lämnade Värmland! Vi åkte efter en period och då såg resultatet väldigt bra ut - dom ledde med 7-0!







Nästa stopp blir i Mellerud hos Daniels föräldrar!

Kalas!

Igår hade vi kalas för pappa! Mamma hade fixat catering som bestod av italiensk buffé samt en smarrig tårta till efterrätt! Pappa fick bland annat ett flaggstång till stugan som present :)
Vi såg på Melodifestivalen och blev nöjda med resultatet denna vecka också!

Dukat för kalas!

Mormor hade som vanligt med sig en burk av den finaste skinkan till den lille!

Pappa öppnar paket!

Charlie njuter av uppmärksamheten!

Tårtan med golf-tema!

Pappa tar första biten!

Charlie fick prova Lennars glasögon...

Stackarn! Han är så snäll som bara sitter still också.... 

Pappa, Mamma, Mormor, Anders, Lars och jag. 

I förmiddags var jag och Mamma på Bergviks Köpcentrum. Mamma köpte 2 par jeans till mig - TACK!!  Jag hittade även gardiner och en badrumsmatta jag ska köpa, men det får bli när första lönen kommer :) 
Nu ska vi strax åka och titta på när lillebror spelar hockey och sedan åker vi till Mellerud!