torsdag 30 juni 2011

Från värme till kyla

Vi spenderade några timmar vid havet i förmiddags. Bad i det iskalla vattnet blandades med gemensamma sovstunder på samma handduk! Framåt eftermiddagen drog molnen inöver landet och vi åkte hemåt igen.


På eftermiddagen blev det lite lydnadsträning. Ett träningspass blandat med briljans och stor frustration... faan att han inte orkar hålla fokus, för när han går bra så går han skit bra och han genomför alla moment fläckfritt. Men så låser han sig mitt i nåt och allt skiter sig...

Kvällen har ägnats åt att grilla och äta på balkongen - trots att det var iskallt - vilket måste bara vara SÅÅ svenskt! Har precis tagit ur en plåt med hallongrottor ugnen som ska få åka till Mellerud imorgon och bli uppätna på Evas 60-års kalas!

En egen vik för en stund!

Jag och Charlie är i Hästevik! Vi åkte ut hyffsat tidigt för det är så svårt att få parkering här... Men vi var visst först av alla, så vi har viken för oss själva, iallafall just nu :)

onsdag 29 juni 2011

Kvällsdopp i Sillvik

Jag har haft en jätte tråkig dag... ibland är det väldigt trist att vara ledig när ingen annan är ledig. En riktig slappedag med lite sol på balkongen är det enda som har hänt! MEN när Daniel kom hem från jobbet åkte vi ut till ett ställe som hette Sillvik - vi måste ju prova alla olika ställen som finns nu - och detta var en fin pärla. I all hast så glömde jag ta med mig bikinin - börjar bli väldigt virrig tror jag - så det var lite svårt för mig att bada. Så jag fick bada fötterna och titta på när mina två pojkar härjade i vattnet!

På väg ner

Charlie påväg ut till husse

Mina pojkar
Matte fick hålla sig på en klippa

Lite halt!

Bort med allt vatten ur pälsen!

Härligt!

Charlie strosar

Nu håller Daniel på att laga lasagne som snart är färdig. Han RÅKADE ta fel kryddpåse så lasagnen är spetsad med pepparkakskrydda - en ny favorit kanske?! - den ska iallafall intas i värmen på balkongen! 

Fantastiska grannar!

Igår hade vi våra goa grannar över på lite kvällsmys, Therese och Daniel. Vi åt ett litet smörgåsbord och avslutade med glass, jordgubbar och maränger! Vädret var helt underbart så vi kunde sitta på balkongen hela kvällen. Vi är så glada för att vi hade sådan tur att få såna fina grannar :)


Vi fick en present som var en ljusstake där man byter dom små brickorna som ligger runt ljusen. Therese hade nu valt brickor som passade in i mitt kök perfekt - TACK goding!!! Sedan kan byta dom ex, till påsk (gula) och jul (röda)!

måndag 27 juni 2011

Hallongrottor och lydnadsträning

Idag har jag och Charlie kört ett litet lydnadspass. Koncentrationsövningar, snabba lägganden samt apportering stod på agendan idag. Höll oss precis bredvid cykelbanan där det var rusningstrafik av människor och hundar, vilket är perfekt för oss.

Kvällen har sedan ägnats åt att baka hallongrottor - riktig avslappning - och dom blev så GODA!!! Till och med Daniel som inte gillar såna kakor tyckte dom var smarriga :)

Solbränd

Jag brände mig rejält i ansiktet igår... imorse när jag vaknade kändes det som att jag hade feber. Hela ansiktet har hettat hela dagen och ett tag var jag sugen på att stoppa huvudet i frysen på jobbet!! Kan säga att varenda människa jag mött på jobbet frågat mig: - Oj, har du legat i solen?!

Mina kollegor skickade tillslut ner mig till apoteket där jag köpte en Aloe Vera kräm som jag dränkte ansiktet i flera gånger och jag blev som en NY människa!! Det svalkar så skönt så ni anar inte... Med några omgångar till av indränkning med min nya kräm så är jag nog tillbaka på banan idag!

Hur många gånger måste man bränna sig innan man fattar att man ALLTID ska ha solskydd?!?

söndag 26 juni 2011

Rapport från hela helgen som gått!

Midsommar firades hemma hos Emil och Emily - som har världens FINASTE hus - med massa trevligt folk! Vi lagade mat som vi naturligtvis åt. Själv är jag inte så förtjust i midsommarmat - någon som är förvånad? - så jag körde på räkfrossa, vilket var sjukt gött. Efter att maten intagits drog festen igång. Det dansades och sjöngs i timmar och det var så sjukt KUL!!!

Hela gänget vid middagen

Vi

Världens bästa hund såg till att få en egen plats. Eller ja, här fick Jimmy maka på sig och de två fick helt enkelt dela stol!

Huset vi var vi! Efter att ha varit här har man en sådan STOR längtan efter när vi själva ska bo i hus. Detta är ett drömparadis!

Morgonen därpå fick vi en perfekt bakis-frukost med bland annat stekt potatis och stekt ägg. Sedan tog vi med oss hundarna - Emil o Emily har också en hund - ner till sjön för lite bad. Även Daniel tog sig ett dopp trots att vattnet var ISKALLT!

Stella och Charlie

Daniel och den lille!

Direkt vi kom tillbaka till Mellerud kom Daniels farmor samt farbror på besök. Vi åt lunch tillsammans och hade en trevlig stund. På eftermiddagen tog vi båten upp till Ryr och Viktorias stuga. Där var det fullt med folk och vi var först ute på udden för att sedan gå upp till stugan och blev bjudna på mat.

En del av folket ute på udden!

Daniels fina båt!

Vi hann precis hem igen innan det blev mörkt. Det var svårt att se alla prickar den sista biten - det tar ca 40 min från deras stuga till hamnen - men vi tog oss hem säkert :)

Imorse gick grabbara upp tidigt - 06.30 - för att spela golf och jag vaknade inte förrän Daniel kom tillbaka och väckte mig - 9.30! En snabb dusch och lite frukost och sedan åkte vi ut på sjön igen. Vi hittade en ny ö som var alldels perfekt - en av öarna vid Yttre Bodane - och där tillbringade vi några timmar med sol och även bad för de manliga i gänget!

Charlie o Magnus

Eva och jag steker - jag är numera ILLRÖD i ansiktet!
 
Sjökaptenen själv njuter!

Underbart...

Det var kallt i vattnet och Charlie är till och med en större fryslort än sin matte. Alltid efter dag på sjön så fryser han som attan, och han somnar av båtens sövande ljud. Idag inbäddad i mormors tröja!

När vi var hemma från sjön åkte vi direkt upp till Håverd och brasseriet. Där åt vi deras fisksoppa - som är en tradition att göra varje sommar - då den är så god. En helt perfekt avslutning på helgen!

Förätt: Vitlöksbröd

Den berömda fisksoppan!

Vi var tillbaka i GBG vid åtta tiden och när jag ska låsa upp dörren upptäcker jag att min jacka är kvar i Mellerud och där i ligger mina nycklar... attans!! Kommer ju inte in i skåpet på jobbet imorn... Kvällen har ägnats åt att se på " Att göra en pudel", som var en riktig tjejfilm :) Nu måste jag hoppa i säng för klockan ringer snart och det är dags att gå upp. 

Charlie cruisar!

Idag blir det en hel dag på sjön!
Charlie är sjökapten :)

lördag 25 juni 2011

Sjön är livet!

Gårdagen var helt fantastisk - kommer rapport när jag har tid att sätta mig vid en dator!

Nu är vi i båten på väg upp till Ryr!
Alla njuter men jag tror Charlie njuter mest :)

fredag 24 juni 2011

Förberedelser!

Nu ordnas det för kvällens midsommarfirande. En matjestårta är nu färdig och nästa grej är gubbröra med lax!


Svärfar är så snäll så han har strukit min midsommar klänning - lyxigt om ni frågar mig! 


Strax är det dags för lunch och sedan tar vi husvagnen och åker ut på landet!

Trevlig midsommar!

Hurrtigt värre i Mld!

Resan till Mellerud gick finfint! Dock kom vi fram väldigt mycket senare än beräknat då det blev ett stopp på Överby för shopping!

Jag och Eva hade bestämt att vi skulle gå på jympa med F&S nere i Vita Sannar kl 19. Halv sju åker vi från Trollhättan... Men endast 12 min försenad sprang jag in på gräsplan, bytte om fick jag göra i bilen, och då passet var på 75 min så fick jag ju ändå en timmes träning! Ett riktigt bra sätt att börja midsommar-helgen på :)

Kvällen har ägnats åt god mat och umgänge med trevligt folk. Karro m familj har varit här samt Mikael, som är Daniels farbror, som är på besök från Uppsala!

Nu ligger vi i husvagnen, den är vårat tempel den här helgen. Mina båda grabbar sover redan så nu är det nog dags att duna in!

torsdag 23 juni 2011

Snart dags...

... att åka! Midsommar ska firas med goda vänner i Mellerud och vi åker redan i eftermiddag!

Har precis ägnat en halv timme åt att packa... Shit vad svårt det är!! Jag har ju ingen som helst aning om vilket humör jag kommer vara på imorgon och då alltså vilken klänning jag ska ha ;) i-landsproblem så det skriker om det...!!

Nej, nu får jag sätta fart. Daniel slutar om 7 min och då går bilen till metropolen!

Barnvakt - a pice of cake ;)

Igår var vi barnvakt åt lilla Frode! Vi tog först en promenad till havet och då var det många tårar då han saknade sin mamma. Men när vi väl kommit ner till havet fick han kasta sten i vattnet och då glömde han helt bort varför han varit så ledsen :) Sedan fick han cykla hela vägen hem - han är bara drygt 2 år så det var ett redigt motionspass - och när vi kom hem vart han lite ledsen i några sekunder men det släppte direkt - duktiga unge!



Kvällen ägnades åt att kolla på Pippi på rymmen - jäklar vilken bra film - och Frode käkade pannkakor och vi lite större tog en kebabrulle.



Efter filmen var det läggdags. Frode gjordes iordning för kvällen och han somna direkt hans huvud nuddade kudden - jag skojjar inte - och sedan sov han gott hela kvällen! Någon som sa att det va jobbigt med barn?!?! ;)

Charlie är ju min lilla bebis och det bevisade han än en gång. Han hann nog bara vara inne i huset i 30 sekunder innan han hittade en napp - som Frode då snällt gav bort till vov vov - och han släppte den inte på hela kvällen.

tisdag 21 juni 2011

Mitt kök!

Efter mycket letande har jag hittat ett par lampor som jag verkligen gillar. Foten kommer från Cervera och kjolen från Boulevard. Mjuka och mysiga lampor, precis som jag ville ha det.


Sedan har Daniel - helt själv! - bidragit till inredningen. Han har beställt ett sjökort som börjar vid våran lilla docka och sedan går ut till Vinga fyr. Jag blev dock något skeptisk när vi fick hem sjökortet, då det var GIGANTISKT stort. Men Daniel fixade en snygg ram, klippte ner kortet lite och nu är det alldeles perfekt!


Lägenheten är fortfarande inte helt klar, men frågan är om ens hem någonsin blir helt klart?! Alltid finns det väl något man vill ändra! Och det är ju det som är det roliga :)

måndag 20 juni 2011

Nu är även träningen av de tvåbenta igång!

Idag, på självaste Linda dagen - endast 2 st som kommit ihåg detta ;) - har det hänt mycket på träningsfronten. Charlie har som ni redan läst fått köra ett primärpass och nu på kvällen har även jag och Daniel fått göra det samma. Vi släpade oss - äntligen - till Friskis&Svettis igen!

Daniel i gymmet och jag på ett gammalt hederligt jympa-pass. Och shit vad kul det var :) RIKTIG jympa med grymt bra musik. Det här är verkligen mer min grej än gymmet. Dagens pass var perfekt för mig, det var mycket styrka och framför allt för ryggen. Så skönt att känna att de spända musklerna i ryggen fått jobba. Med noggrann stretching efteråt hoppas jag att jag ska få ordning på denna - minst sagt problematiska - rygg!

Kvällen avslutades med Lotta på Liseberg och en fruktsallad!

Tillbaka i hundträningen

Imorse packades ryggsäcken och hunden in i bilen och färden gick mot - damdaram - HUNDKLUBBEN!
Yepp, nu orkar jag inte ha paus längre. Jag har varit alldeles deppig sedan vi slutade träna så nu smyger vi igång.

Idag hade jag en genomtänkt plan. Vi började med 5 min träning av fot-positionen. Jag har länge endast fokuserat på att Charlie ska hålla kontakten, men har insett att det är ju positionen som är den viktigaste. Sedan några få repetioner av snabba lägganden. Gick bort till agilityplanen och byggde upp en bana. Vi tränade delar av den först och sedan satte vi ihop hela banan. Både jag och hund hade sjukt kul :) Efter ca 20 min - när vi hade som roligast - slutade jag och vi tog en promenad i skogen som nedvarvning. Tillbaka på planen körde vi några korta repetioner av snabba ställanden innan vi strecthade - Charlie älskar att stretcha! - och sedan var passet slut.

Under våran paus har jag hunnit fundera väldigt mycket - tro mig jag har funderat - och jag måste se till att ha en riktig plan inför varje träningspass. En repetition för mycket av något moment gör att han tröttnar direkt.

söndag 19 juni 2011

Baksmällan - missa den inte!

Söndagskvällen har spenderats på ett förträffligt sätt, vi har varit på Biopalatset och sett Baksmällan!
En helt hysteriskt rolig film, ni får INTE missa den! Den är så sjuk och jag bara älskade den. Tror aldrig jag har skrattat så mycket åt en film förut :)

Något som är ett måste när man ser på bio är - självklart - SNACKS! Vi slog på stort... En stor bunke med baconchips samt en mellan-popcorn. Chipsen förde mig tillbaka till barndomen - mamma och pappa ni vet vilka chips jag menar - och jag åt och åt och åt och åt.... när filmen började var hela bunken tom och Daniel hann smaka ca 5 st :) Så kan det gå när man har svullo till flickvän!

Laddad för en bra film!

MUMS!!

Tanken var att trycka en kebabrulle till middag, men då min mage är fullknökad med chips så får det bli en annan dag. Om något mer ska ner i min mage denna dag så får det bli en fruktsallad - kanske jämnar man ut onyttnigt och nyttigt då? - ja man kan ju alltid hoppas :) 

fredag 17 juni 2011

Tillbaka till mitt gamla liv för en dag

För en dag har jag fått åka tillbaka i tiden. Jag har som sagt varit på besök i Halmstad!
Dagen började med att jag, Sandra, Ida B och Elin möttes upp i stan och åt en lunch på Tillsammans - en ny restaurang nere vid Nissan. Jag tog "grillat surdegsbröd med västerbottencremé och smörstekt svamp" - gudomligt god - och till detta ett glas Kava. Vi satt och njöt i solen och lyxade ordentligt :)

Svampmackan - rekommenderas starkt om du bor i Hstad!

Bengan!

Sandra!

Elin och jag!

Ida fick sedan åka till jobbet och vi andra tre tog en sväng på stan. Jag shoppade loss lite inne på Gina och när pengarna var slut gick jag med hem till Sandra. Där lagades en jordgubbs- och rabarberpaj, vi handlade mat på Willys och sedan gick vi hem till Elin. Där hade vi en liten tjejkväll då även Hanna och Ida N anslöt. Vi käkade goda smörgåsar och pajen och snackade ikapp hela kvällen :)

Ida, Hanna och Sandra

Sandra med den goda pajen!

Sov över på Elins soffa och imorse åt vi en god frukost innan bilen rullade upp mot Göteborg igen!
Som ni säkert förstår så saknar jag mitt liv i Halmstad fruktansvärt mycket. För att överleva försöker jag att i min vardag inte tänka på det. Men nu saknar jag det om möjligt ännu mer. Att leva i det förflutna funkar inte - speciellt inte för mig - så nu släpper jag Halmstad och blickar framåt igen!

1000-tack mina underbara vänner för att ni finns! Och för att allt är precis som förut även fast vi inte setts på länge.