söndag 31 juli 2011

Vilket party!!!

Festen igår var otroligt lyckad! Våra vänner kom från både Halmstad, Helsingborg, Mellerud och Trollhättan för att vara med. Vi festade rätt rejält hela bunten och hade sjukt kul :) Vi började med en liten välkomstdrink som bestod av mousserande vin och alla fick äta av lite snittar som jag gjort. Sedan öppnade vi alla paket som vi fått, det var hur mycket som helst och vi fick så himla fina grejer!! Sedan drog partyt igång på riktigt och jag vågar faktsikt säga att ALLA hade skit kul :)

Strax före midnatt tog vi båten över in till stan. Då vi var ett stort gäng, ca 25 personer, var det inte så lätt att hålla ihop alla. Så vi splittrades lite... Jag hamnade iallafall på Push, ett uteställe, som var jätte trist... så någon gång efter två åkte vi hemåt igen. En ganska vanlig företeelse tror jag, att förfesten äger och att det sedan dör lite när man drar in till stan!

Tyvärr tog jag knappt några kort alls under kvällen, var fullt upptagen med annat! Förhoppningsvis ramlar det inte lite bilder från andra håll så småningom!

Paketöppning!

Vi fick så mycket fina grejer!

1000-tack alla våra UNDERBARA vänner för att ni kom och förgyllde våran kväll. Lika mycket tack för alla fina presenter som ni gav oss! Vi är så glada för att vi har er allihopa som vänner :) 

Imorse var vi uppe rätt tidigt - vilket inte betyder att vi mådde ett dugg bra! - men vi fick i oss frukost. Söta Ida gjorde världens godaste scrambled eggs! På eftermiddagen tog vi båten ut på havet. Vi var så många att fyra stycken fick ta bilen till Fotö så fick vi hämta upp dom där. Vi la våran samt grannarnas båt bredvid varanndra på svaj utanför Fotö och hade det sååå gött. Jag badade till och med :) Vi hade med oss pizza som fick agrera bakfylle-käk. Vi var kvar till ca 18 innan vi lämnade av några på Fotö och resten åkte in till hamnen.

Njuter av solen

Daniel, Sofia, Ida, Tim, Elin, Totte och Lisa! En del av gänget som var med idag :)

Sedan åkte våra hitresta vänner hem - saknar er redan. Jag och Daniel tog då bilen in till stan och köpte Take Away på Heaven 23 - King Size Räkmacka på Gothia alltså. Wiktor och Hanna kom förbi och vi har suttit på balkongen. Hanna hade med sig glass och färska hallon som kalasade på vilket är min absoluta favorit så ni kan tro att den här underbara helgen även avslutades på ett fantastiskt vis!

Mumma!

Blir alldeles varm när jag tänker på hur den här helgen har varit. Att vi har såna fina vänner gör mig så lycklig!
Nu ska här sovas - det behövs - och imorgon ska jag hämta hem den lille, han är saknad kan jag lova! 

lördag 30 juli 2011

Hotell frukost!

Imorse åkte vi bort till Hotell Elvan som ligger här där vi bor. Erika o Wiktor bor där över helgen och vi ville oxå få ta del av den stora frukosten! Riktigt gött va det och kalasade mest på äggröra och pannkakor!

Nu har vi varit och handlat inför kvällens fest och nu ska det förberedas lite :) Så kul ska det bli!!

Kväll på havet med bästa vännerna!

Sandra och Johan anlände till Göteborg redan ikväll vilket gjorde oss mycket glada! Vi köpte med kebab från pizzerian här nere och tog båten ut på havet!

La ankare i viken vid Rivö och efter en stund anlände Therese och Daniel. Vi drack vin och hade det riktigt gött! Några badade och några fryslortar - läs Sandra och jag - gjorde det inte!

När vi tuffade hemåt hämtade vi upp Wiktor och Erika som under helgen bor på hotellet en bit bort längs vattnet. Körde en sväng upp mot Lilla Bommen innan vi la till i hamnen.

Kvällen har varit riktigt bra och våra vänner har precis gått hem. Nu ska vi sova så vi orkar köra ordentligt imorgon!

fredag 29 juli 2011

Breakfast view!

Har en härlig utsikt när jag intar min frukost! Solen är på väg upp och det ser ut att bli en fin dag!

På jobbet ska jag bara städa lite idag. Ska bli så skönt att slippa stressa! Vid tolv flexar jag hem och tar helg!

torsdag 28 juli 2011

Favorit plagg: One pice!

Ännu en stressig dag på jobbet sög musten ur mig. Jobbade över en timma för att hinna med allt och trodde jag skulle somna i bilen på väg hem.... MEN det finns det inte tid för!
Skyndade mig till ICA, fixade lite mat och så fort Daniel kom hem drog vi ut med båten! Tuffade runt ute vid Fiskebäck, la sedan ankare utanför Önnered där vi softade och intog kvällsmat. Det blåste lite grann och som den fryslort jag är så höll jag mig i torra båten medan Daniel tog sig ett dopp!

Det bästa i min garderob just nu: One Pice!

Dopp i det blå

Kvällsmat: Pastasallad med bacon och halloumi! 

onsdag 27 juli 2011

Saknar...

Ni som har hund förstår min känsla! Det är så sjukt tomt här hemma!!
Ingen som följer mig vart jag än går, ingen som lägger huvudet i knät och ber om att få gosa, ingen som ligger utanför toaletten och väntar på att jag ska komma ut och ingen att bädda ner under täcket och mysa med innan man somnar!

Denna underbara hund, han är totalt oslagbar!
Fick en bild utav mina föräldrar som dock visar att det verkligen inte går någon nöd på honom!

Min kväll på jobbet har varit bra men jag har inte kunnat vila en sekund så nu känns det skönt att få duna in! God natt!

Förgäves letande

Imorse hade jag tänkt få en sovmorgon - önsketänkade - men istället väcktes jag av en stressad Daniel. Hans bilnyckel var borta! Vi letade precis överallt... på de allra konstigaste ställen man kan tänka sig, men utan resultat. Daniel fick sedan springa upp till bilen för att kolla om nycklarna satt i, det gjorde dom inte.... Vi fortsatte att vända upp och ner på lägenheten och helt plötsligt hör jag Daniel SKRATTA.

Han hade nyckeln i fickan på sina byxor....!

tisdag 26 juli 2011

MY GAD säger jag bara!

Har varit bänkad en timme framför Allsången! En timme med Måns varje vecka är helig tid för mig :)
Idag höll jag dock på att dö av lycka då BÅDE Zelmerlöw och Saade var med. Jag blir tossig när Saade ler och Daniel bara skrattar åt sin fjant-tjej här hemma :)

Men MY GAD vad snygg han är!



Hur gammal jag är?? Äsch då :) 

Förberedelser inför helgens fest!

Till helgen ska vi ha en stor fest, vi har slagit ihop 25 år fest x2 med inflyttningsfest och bjudit in alla våra vänner! Har länge sett fram emot detta och det ska bli super kul!

Morgon började med den tråkigaste förberedelsen - för vår del iallafall - och det var att låta Charlie få åka på semester! Mötte upp mamma och pappa i Mellerud där bytet skedde :) Vi kommer sakna honom massor - det gör vi redan kan jag lova - men han lever lyxliv. Att få strosa runt ute vid stugan hela dagarna är precis så en hund ska ha det!
Pussade massor på den lille och innan dom åkte iväg fick jag världens STÖRSTA kasse med kantareller!!!

Tillbaka i Göteborg åkte jag direkt till Ica Maxi och handlade en massa inför helgen. Mer som ska fixas men nu har vi lite grejer iallafall :)


Vägde all svampen och vågen visade på 3 kg - !!!!!! - (1och då var svampen rensad. Helt sjukt :) Har kokat upp den nu och lagt den i påsar, 10 st blev det, som vi kan njuta av! Vi börjar redan idag - såklart - med svampsmörgås till middag!

måndag 25 juli 2011

Ta sig tid att njuta!

Då energin till att laga mat idag var totalt obefintlig så kom min bästaste sambo hem med mat från BK! När vi smällt i oss kände vi att en promenad nog var på sin plats!

En mysig kväll där vi utforskade kvarteren på Lindholmen! Lite träning med den lille hann vi också med. När vi nästan var hemma satte vi oss på en parkbänk och bara tittade ut över vattnet. Vad man glömmer bort att stanna upp ibland och bara njuta av hur fint allt är.

Tillbaka.

Har jobbat hela helgen och det har varit skit tufft. Jag är totalt slutkörd.

På lördagskvällen gick jag och Daniel längs med vattnet och åt på en restaurang - Faro - vilket var jätte gott. Det är det enda som har hänt förutom jobb i 4 dagar!

Nu blir det lite soffhäng då jag bara MÅSTE vila hjärnan i några minuter!

torsdag 21 juli 2011

Nytt till både mig och vovve!

Idag har jag varit en sväng på Frölunda Torg. Hittade bland annat ett par leggings - som jag letat efter länge -, en tröja och lite hårspray. Har även köpt nya blommor då dom i sovrummet dött... - oooops! - men dom här är i princip odödliga :)

Fick även hem ett paket på posten, grejjer till Charlie var beställt den här gången!
En ny flytväst - naturligtvis från Hurtta Lifeguard - som har allt det jag efterfrågar. Den gamla var av samma märke men denna har en platta under magen vilket gör det skonsammare när man lyfter honom i handtaget på ryggen - nödvändigt när man ska få upp han ur vattnet i båten. Hurtta är hundvärldens Horseware.

Åker man i en snygg båt ska man självklart ha en fräck flytväst :)

onsdag 20 juli 2011

Lek och bus!

Ofta på kvällarna går vi bort alla tre till gräsplanen och leker. Charlie älskar detta - såklart - och det gör även vi!
Lite apportpinnar och en påse med riven ost fick skapa hjärngympa och resten var bara galen lek!


Ps. Måste bara få nämna att jag varit på en löprunda idag. Inte varje dag det händer. Och det var så tråkigt så det dröjer säkert innan det händer igen ;)

NOSTALGI!!

Har precis kollat in Allsången från igår. Jag är uppväxt med MACKEN så när de här snubbarna framträdde höll jag på att dö!!! Kolla in Roy - han med gitarren - när han kör sin dans... jag spricker!
Pappa du vet vad jag snackar om!!

Gamla Lill-Bettan är avdammad!

Imorse plockades lill-bettan ut ur förrådet och fick sig en omgång på Statoil. Att hon är dryga 14 år gammal kan man faktiskt inte tro :) Hon är fortfarande perfekt!



Charlie och jag tog oss en tur på ca 4 km. Tanken var att hunden skulle bli iallafall lite trött, men han flåsade inte det minsta... trots att vi körde på i ett rejält tempo och jag tar tillbaka att hans kondition är något försämrad. Han är en evighetsmaskin som nog skulle behövt springa det tredubbla för att överhuvudtaget börja flåsa lite grann! Nästa gång får vi planera en längre tur :)

tisdag 19 juli 2011

Inte alla som har en hängmatta på balkongen!

Men det har vi....



FILM: Dagens hundträning

Ett träningspass på gräsplanen fick bli dagens aktivering efter en ensam dag hemma för den lille. Det var full rulle på planen... Folk och hundar låg och solade, 2 killar spelade boll och naturligtvis massor med barn i lekparken!

Charlie blev störd ett flertal gånger MEN jag var ändå väldigt nöjd med honom. Vissa av störningarna var inte lätta... Som när bollen kommer flygande några meter ifrån oss eller när en unge SÅÅ gärna vill fram och klappa hunden. Inte störningar som finns på en appellplan men desto konstigare saker vi utsätter oss för ju lättare blir de små sakerna.

Idag tränade vi fritt följ, läggande under gång, apportering samt en salig blandning från hans trix-repetoar!
Det jag är mest nöjd med är att trots allt som händer runt omkring är jag inte det minsta orolig att han ska sticka, och det är så JÄDRA GÖTT!!!!

Nu håller vi mest på att klura på vad vi ska gå vidare med. Nästa grej vi ägnar oss åt ska vara något CHARLIE tycker om, inte nåt bara hans matte tycker är kul... vi ska blanda allt, men jag vill satsa på något lite mer. Lutar lite åt att testa viltspår faktiskt :)

Här kommer en liten film från dagens störningsträning!

söndag 17 juli 2011

Förhoppningar om lite kantareller

Framåt kvällen gav vi oss ut på tur med förhoppningen om att hitta lite av skogens guld. Det första vi var tvugna att hitta var ju SKOG! Det var inte det lättaste, det bor ju folk precis överallt i denna stad...

Tillslut hittade vi lite ödemark och påbörjade sökningen... Det gick inte så bra! Men vi fick en härlig skogstur och en väldigt lycklig hund! Några små stackars svampar fick vi iallafall med oss :)

Ny trimmad!

Äntligen har vi fått en ledig dag med bara ösregn ;) Jo, men faktiskt, det är riktigt skönt...
Vi har grejjat här hemma hela dagen. Daniel har varit nere i förrådet och burit ut ALLT, lagt plattor på golvet - nåt som alla måste göra i föreningen - och sedan bärt in allt igen. Jag har rensat i massa skåp, städat lägenheten, tvättat och trimmat Charlie.

Världens bästa hund tycker verkligen inte om detta, men han står ändå blickstilla eller lyfter på den tass som efterfrågas. Han är så trött på mig framåt slutet så han suckar hela tiden, men stilla står han :) Nu är han - enligt mig - väldigt fin. Lagom kort och det blev riktigt snyggt den här gången!

Man kan riktigt se vad trött han är på mig här, men oj så fin han blev :)

Publicerade resultat

Nu är våra tävlingsresultat inskickade till rasklubben och publicerade på hemsidan!
Det har tagit sin tid då jag som tävlingsmänniska tycker reusltaten är SÅÅ dåliga. Men om jag ärligt ser på verkligheten så är jag nöjd :)
Kul iallafall, för det är endast 4 hundar som står med under lydnadsprov, welshen är verkligen ingen hund som är väl representerad på lydnadstävlingar...

Avkoppling för mig

Hela förmiddagen har jag stått i köket med förkläde på och BAKAT!!
Det är här första helgen vi inte har någonting planerat sedan vi flyttade hit till Göteborg, vi har bott här i ett halv år nu.... så ni förstår att det var välbehövligt?! Nu är helgerna uppbokade in i september - precis som vanligt!

Avkoppling för mig är att stå i köket och baka. Så idag har det bakats rulltårta - med färska hallon -, hallongrottor också har jag kokat egen jordgubbssylt!



lördag 16 juli 2011

Balkonghäng!

Sitter på grannarnas balkong och dricker vin! Det ska va gött å leva...

Underbar dag på havet med en gnutta dödsångest!

Klockan stod på ringning imorse. En heldag på havet var planerat och det skulle fixas med en rejäl picknick låda - min värsta mardröm är att bli hungrig och att det inte finns någon mat så vi hade med oss alldeles för mycket - så vi ordnade en STOR pastasallad och en massa fika!

Therese - bästaste grannen - hängde på och vi tuffade ut från hamnen strax efter halv elva. Vinden var frisk idag så det var en del vågor. När vi kört en stund lägger Daniel gasen i bott, jag SKRIKER bromsa - det gick fördjävla fort - och helt plötsligt kommer det skit stora vågor. Då Charlie ligger halvt i mitt knä håller jag inte i mig någonting.... det resulterar i att jag flyger HÖGT och landar först på Daniels stol som är framför mig och dimper sedan ner bakom den rätt på golvet, där jag hinner göra ännu en flygtur innan båten stannar... jag skrek AAAAJJJ samtidigt då jag drog i höftkammen nåt så hårt!! Samtidigt som jag skäller på Daniel så skrattar vi hur mycket som helst! Jag flög som en vante och tänk om jag flygit ur båten?!?! Nu har jag en väldigt ömmande höger höft som antagligen kommer vara fint blå imorgon :)

Vi körde långt idag och gick tillslut i land på en ö som hette Tornö. Där hittade vi ett superställe men tyvärr gick det inte att gå iland där så vi fick lägga till på andra sidan viken och sedan gå till superstället :)
Det var som sagt friska - milt uttryckt - vindar idag men lyckades hitta ett ställe där det var riktigt skönt!


En egen liten vik med egen sandstrand!

På vägen hem körde vi inom Donsö, passade på att tanka och cruisade sedan hemmåt. Det blev ett stopp till på vägen då - badgalningarna - Daniel och Therese bara var tvunga att få hoppa i plurret igen :)

Therese schteeeeker!!

Daniel hoppar i!

Påvägen in i hamnen somnade jag, Therese och Charlie i en hög på soldäcket! Man blir trött av havsluft :)
Nu blir ett glas rött på balkongen! 

fredag 15 juli 2011

Charlie rullar runt i farten!

Var helt slut när jag kom hem från jobbet. En dag som började så lugnt och som på 5 minuter vändes till kaos!! Men allt löste sig och den känslan är grym! Efter en promenad med den lille däckade jag totalt i soffan :)

När jag piggnat till igen tog jag med den lille ut på gräsplan. Han fick några sökrutor med apporteringspinnar - han älskar det - och vi körde en del lydnad - som han också älskade idag! Vi blandade detta med lite trix av olika slag. Något som varit hans favorit sedan han var liten - också hans första trix - är rulla runt. Nu tycker han mest om att göra det i fart :)


Nu väntar fredag kväll = RÄKOR!!

torsdag 14 juli 2011

Mission: få vovven trött!

Idag ska min lille vara ensam mycket - gör ont i hjärtat - men det är bara att göra det bästa av situationen. Sååå mitt mission på morgonen var att göra min hund TRÖTT!!! Charlie har nästan hela sitt liv haft en monster kondition, han är som en atlet och hans sjukt starka vilja gör att även om han är trött så ger han sig inte. Sedan vi flyttade till Göteborg har skogspromenaderna blivit betydligt färre vilket har gjort att hans kondition faktiskt har blivit lite sämre - med betoning på lite! Om man jämför honom med andra hundar så har han fortfarande en monster kondition, men om man jämför med honom själv så är det lite sämre...

Och det är faktiskt inget jag gråter över!! Nu är det ju lite lättare att köra slut på både hans huvud och han kropp!

Imorse åkte vi ut till brukshundsklubben där vi fokuserade mest på agility, men jag smög in små, små sekvenser med lydnad. Byggde en ganska svår bana och lyckan när vi klarade hela utan ett fel var total!! När träningen var slut körde jag till Sisjön - andra sidan av sjön jämfört med när vi var där sist - och Charlie fick sig ett redigt simpass också! Behöver jag säga att min hund var nöjd?!



Inte för att han efter två timmars aktiviering är helt slut, men han sover iallafall gott i soffan nu :)
Och lugn, han ska inte vara ensam hela kvällen. Daniel åker från jobbet och aktiverar honom en timma mitt i - allt för världens bästa hund!

Nu snart dags för jobb!

onsdag 13 juli 2011

Charlie hittade flaskpost!

När alla - vi och våra goa grannar - slutat jobbet packade vi in oss i våra båtar och styrde kosan ut på havet! Daniel och Therese i deras båt och vår lilla familj i våran pärla. Vi åkte till baksidan av Asperö där vi la till - vilket gick väldigt bra! - och sedan satt vi och fikade och njöt av tillvaron :)

Sååå underbart att kunna göra såna här små turer mitt i veckan, det är verkligen livskvalité! Vädret överraskade då solen kom fram, det var dock inte så varmt - en vanlig svensk sommarkväll kan man säga!

Packar upp

Fina båtar!

Charlie med en "liten" pinne

Grabbarna gick runt och tittade lite på den lilla ön men Charlie kommer flygande tillbaka i en jädra fart. Han hade hittat en flaska och det skulle han naturligtvis visa upp för sin matte illa kvickt! Det som var så coolt var att han hittat FLASKPOST!
Det var riktigt svårt att öppna det ihoprullade pappret, tyvärr vart vi lite besvikna då det inte stod något i det... Det stod "katter" samt var ritat en kompass. MEN det som var spännande var att det var daterat till 2003! Det har alltså legat där i 8 år - !!!!! - vilket är häftigt!


Vi var inte kvar så länge då vi - läs jag - ville hem för att se damernas fotboll. Vi hann inte hem till starten men det finns radio i båten så vi kunde följa matchen ändå!

Det blev en fin kväll

Therese och Daniel i deras fina båt!

Snabb-mys!

Myser med världens bästa hund i soffan! Alldeles strax åker vi ut på havet med båten och bästa grannarna!

måndag 11 juli 2011

Kvällsmat på havet

Under eftermiddagen förberedde jag lite kvällsmat och så fort Daniel kommit hem från jobbet tog vi båten ut på havet. Vi tuffade runt och upptäckte skärgården precis utanför hamninloppet. Vi kollade vart alla prickar finns, helt enkelt vart man kan köra och inte. Vi körde även in en sväng vid Brännö och kollade lite :)

Jag körde mesta delen av tiden idag, Daniel är riktigt bestämd med att även jag ska kunna köra båten i alla lägen... jag var livrädd flera gånger och skrek både det ena och det andra! Men tack vare min lugna pojkvän så fick jag fint reda ut situationen och det gick ju faktiskt bra ;)

Kvällsmaten bestod av mackor med stekt ägg - mumma - som vi intog när vi tuffade på utsidan av Asperö. På vägen hem fiskade Daniel lite och han fick en söt makrill, som han slängde i igen då det var rätt liten - men den hann med att bajsa på båten först!




När vi kom hem tog vi med den lille till gräsplan för lite lydnadsträning och bus. Han var även idag jätte duktig! Linförigheten var riktigt bra idag och det verkar som att ju mindre träning desto bättre går det :) Tråkigt för mig som älskar att traggla men en stor del av sporten är ju att hitta rätt träningsteknik för just sin hund!