måndag 31 oktober 2011

Första söket och nervpirrande hockey

Vi började söndagen med att åka ut till stugan. Den lilla ekan skulle upp på land - vilket killarna fick jobba med - medan jag och mamma tog en promenad i skogen med den lille. När vi var klara gick vi åter bort mot skogen för Charlie skulle få göra sitt första sök. Mamma, pappa och Daniel vallade av ett ca 20x15 meter stort område som jag och Charlie inte såg. Daniel gick sedan in i rutan bakifrån och gömde sig ordentligt. Charlie skickades på leta och han är så duktig och använder ALLTID bara näsan när han söker. Dock blev han skit skraj när han hittade Daniel - han letade nog efter en leksak eftersom det är alltid så vi gjort förut - men efter några sekunder så inser han att det är ju husse som ligger där och då blev han så lycklig :)

Pappa ror båten till den lilla stranden

Grabbarna jobbar


Sedan bar det av hemmåt och då kom mormor på besök. Allt var som vanligt och mormor hann inte mer än genom dörren innan hon stod och matade Charlie med skinka - enda gången Charlie får en massa gotte utan att behöva göra ett skit - och ni kan tro att den lille var mallig! Vi åt lunch - kladdmakaroner med falukorv som jag önskat - och efterrätt. 

På eftermiddagen var sedan dags för lillebror att spela hockeymatch! Det var så längesedan jag såg honom spela och ni anar inte hur KUL det är att se på!! Matchen var sjukt spännande och lillebor var super duktig. Det var nervpirrande ända tills slutsignalen gick och då Hammarö stod som segrare var vi naturligtvis glada!

Lillebror närmast kameran med nr 6 på ryggen

SEGER!

Efter matchen åkte vi hemåt mot Göteborg. Vi stannde i Mellerud och fick lite kvällsmat och hämtade upp Eva innan vi fortsatte hemåt. Det blev en sen kväll då vi inte var hemma förän vid halv tolv. 

Helgen hemma har varit riktigt bra. Det är så skönt att komma hem och bli lite ompysslad ;)

söndag 30 oktober 2011

Underbar mat och tapetläger!

Igår tittade vi på hockeyn, där Färjestad förlorade big time... Sket lite i hockeyn och gick in till kusinerna och töla istället!

Sedan kom ett sms till lennart: Skicka in barna, det är mat!!
Mamma hade gjort min absoluta favoriträtt = rostas, pommes och egen pepparsås! Ni som följt bloggen vet att jag önskar denna maträtt varje gång jag är här. Jag åt tills det inte gick ner en tugga till... Men trots det gick det ändå ner glass med chockladsås... :)

Pappa och Daniel hann på kvällen även med att ha träningsläger.... i att sätta upp tapeter! Pappa håller på att göra om tre rum här hemma så det var fritt fram att träna på väggarna i Lars gamla rum. Riktigt bra eftersom vi ska tapetsera om hemma snart!

lördag 29 oktober 2011

Ett besök i stan!

Karlstad är en fruktansvärt BRA shoppingstad! Så nu har vi spenderat några timmar på stadens gator. Jag kom hem med en ny väska och en mössa! Daniel avslutade shoppingrundan med att ge oss alla hög puls... Han hade glömt påsen från CGC någonstans... Och där i låg det ju inte direkt billig skit.. Han hade dock sådan tur att detta hände i Karlstad och inte i Göteborg, för kassen stod kvar i en affär, helt orörd, trots att den stått där så länge :)

Ny väska!

Mössa från Canada Snow!

Med en stor tofs!

Charlie fick vara inne hos kusinerna medan vi var borta. När vi skulle hämta honom skulle Erik precis ta med han ut på en löptur. Så nu har Charlie fått ett motionspass idag!

På väg ut mot löpspåret med Erik!

Skönt trött!

Nu har vi ätit lunch och vi avslutade med fika... Jag åt så många av mammas kanelbullar att jag har ont i magen!!

fredag 28 oktober 2011

Mot Värmland!

Då var denna arbetsvecka äntligen slut! Nu väntar två dagars ledighet och dom ska spenderas hos mamma och pappa. Vi är nu på väg, först ska vi bara ta oss UT från Göteborg... En hemsk stad i rusningstrafik!!

torsdag 27 oktober 2011

Vanlig vardag!

Visst känns dagarna korta nu när det blir mörkt så fort... Man hinner knappt komma hem från jobbet innan det känns som att det är dags att gå och lägga sig! Arbetspasset på jobbet idag har gått bra och nu är det bara ett pass kvar innan det är helg. Helgen kommer att spenderas i Värmland och det ska bli gör kul!

Nu ska här lagas mat. Har ingen aning om vad jag ska göra idag, noll inspiration! Sedan ska det packas och resten av kvällen blir det att titta på Robinson innan det är dags att nana på kudden!


En helt vanlig vardag helt enkelt!

Slalomens ingångar

Varje dag får Charlie någon form av aktivering - förutom en långpromenad - och idag valde vi agility. Idag satte jag hindret rakt framför 4 slalompinnar och vi tränade på att ta det hela på en raktsträcka först med endast höger handling. Den lille började lite slarvigt och tog ingången fel varje gång. Men efter lite tydlighet från mattes sida förstod han vad träningen gick ut på.
Försvårade sedan genom att ta hindret från fel håll, vända runt och ta slalomen. Det här är faktiskt svårt då vi gör ett bakombyte precis framför ingången. Men den satte han varje gång och glädjen var totalt!!

onsdag 26 oktober 2011

Äkta bonde!

Jag älskar att bo i Sannegården men det finns ett STORT minus och det är att jag saknar närheten till naturen. Att ta våra dagliga promenader längs med vattnet ger mig energi men det går inte att jämföra med att vandra i skogen. Jag är helt klart en naturmänniska och vill helst få en stund i skogen varje dag. Jag vet inte vad det är men jag får en sådan härlig känsla inom mig när jag är i skogen. En äkta värmländsk bonde helt enkelt :)

Imorse tog jag och Charlie bilen ut till Sisjön och denna gången gick vi inte runt sjön utan höll oss mer mitt i skogen! Hittade massvis med olika stigar - många gånger hade jag ingen aning om vart jag va - men vi hittade tillslut tillbaka till bilen. Naturen var alldeles underbar med breda stigar och hösten har verkligen kommit. Det bästa var att jag hittade skit bra spårskog. Så detta kommer helt klart bli ett välbesökt ställe för oss :)


Vi stannade lite då och då och tränade på någonting nytt. Jag vill att Charlie ska springa rakt ut sett från mig på kommando UT för att söka efter ett föremål. Fråga mig inte varför men det verkar kul ;) Så idag började vi med att han fick se när jag kastade leksaken rätt ut (det gör vi på filmen) och sedan fick han hämta på den på kommandot. Sedan försvårade jag lite genom att han fortfarande fick se när jag kastade leksaken, sedan gick vi ca 30 meter bort och återvände till startpunkten där jag skickade honom. Jag kommer göra det enkelt för honom då jag vill att han ALLTID ska lita på att han hittar någonting rätt ut på detta kommandot. KUL hade vi iallafall då Charlie var eld och lågor :) Bra aktivering för liten welsh med andra ord!



Nu har jag ätit frukost/lunch - alltid lika svårt vilken tid man ska äta och vad man ska äta när man jobbar kvällen - och det är dags att ta ut den lille på en sista kissrunda innan jag åker till jobbet. Måste åka lite tidigare idag då jag ska hjälpa Daniel att haka på båten på bilen och backa ut den från vart den står nu. Den ska idag köras till vinterförvaringen.

tisdag 25 oktober 2011

Förpassade till sovrummet...

Grabbarna sitter i vardagsrummet och jäser. Vi har ätit tacos och kalasat på sockerkaka! Jag och den lille kollar på tv:n i sovrummet och väntar på Maria Montazami på ettan.

Energi tillbaka

Idag har jag varit så trött... hela förmiddagen var jag alldeles trög och seg. Morgonpromenaden som brukar vara höjdpunkten på dagen blev bara en kort pisse-runda... Efter lunch fick jag ta mig i kragen och tog med den lille ut. Började med att gå upp Sörhallsberget och där satt vi en stund och bara njöt av den fina utsikten. Underbart med sådana plaster som ger en energin tillbaka!

Sedan fick den lille sin långpromenad och ett träningspass på gräsplan!

Utsikten!

Sedan har det varit fullt upp då vi får besök ikväll. Ska snart åka till tågstationen och hämta min kusin Anders som ska bo hos oss inatt. Maten är förberedd och sockerkakan står i ugnen, nu får jag skynda mig med resten!

Over and out! 

Let´s deal

Ni som har följt min blogg under en period vet vilka problem jag har med frisörer... Jag tycker många är helt inkompetenta!! Jag hade en bra frisör i Karlstad och jag hittade tillslut en i Getinge då jag bodde i Halmstad. Men här i Göteborg har jag gått på nitar hela tiden.... Sista gången nu var en alldeles hemsk upplevelse och den klippningen är det värsta jag sett.

Jag har nu länge letat frisör men fått beslutsångest då jag är så trött på att lägga ut hur mycket pengar som helst på nåt som inte blir bra. Så idag kom min räddning. En deal på Let´s deal där man får klipp+slingor+styling för endast 695 kr istället för 1895 kr. Jag köpte den direkt och nu gäller det bara att hoppas att frisören är BRA!! Men om hon inte är det så svider det iallfall inte lika mycket i plånboken som om jag hade betalat fullpris någon annanstans :) Om 2 veckor fick jag tid så då får vi svaret!


Bor du i Göteborg och också vill ha denna deal, gå via denna länken: http://www.letsdeal.se/r/65954/goteborg

måndag 24 oktober 2011

Trött, tröttare, tröttast....

Efter många dagars jobb i rad och för många nätter med lite sömn var jag så trött efter dagens arbetspass.... Jag blir verkligen helt slut när jag inte får sova ordentligt - ingen bra egenskap... Som tur är så behövde den lille ut på långpromenad när jag kom hem så jag fick rensa hjärnan med sol och frisk luft! Somnade dock en stund i soffan lite senare ;)

Nu har vi ätit carbonara - som är det bästa som finns - och så mycket mer händer inte en dag som denna. Imorgon är jag ledig och då ska jag ta sovmorgon. Vi hörs!

Full fart längs kajpromenaden!

söndag 23 oktober 2011

Slut på båtsäsongen!

När jag var på jobbet idag har Daniel arbetat hela dagen med att förbereda båten för vinterförvaring. Det är liksom inte bara att plocka upp båten och ställa den i ett förråd - som jag trodde - utan det ska fixas med typ ALLT och det är naturligtvis svindyrt.

Singe var så snäll och hjälpte Daniel och dom har fixat en massa med motorn och hela båten är tvättad. Då vi inte hann bottenmåla den denna säsongen var det riktigt svårt att få bort allt grönt som satt sig fast på båtens underrede, men när jag på kvällen kom för att titta en snabbis på den så tyckte jag den såg väldigt fin ut! Nu ska den bara köras till inomhusförvaringen som blir några mil utanför Göteborg, men det blir på onsdag.

Båtsäsongen är iallafall helt över och vi är så tacksamma för att vi fått möjligheten att ha båt då det gjort sommaren till något alldeles extra! Ni som förtjänar TACK:et vet vilka ni är :)

Svanslycka och agilitylycka!

Idag har Charlie haft en riktigt bra dag! När jag kom hem från jobbet såg jag att sårskorpan på svansen såg annorlunda ut. Ställde upp den lille i "svans-tittar-postion" och pillade lite på skorpan, varpå den totalt faller samman och ramlar AV!! Under fanns läkt hud :) Så underbart. Vi börjar närma oss slutet på svanshistorien och jag blev så så glad att jag höll på att spricka!

För att fira gick vi bort till gräsplan för att göra det bästa Charlie vet - agility! Idag försvårade jag ingångarna rejält och det visade sig vara lite väl svårt... Frustrationen skrek ur öronen på den lilla hunden men vi backade bandet och tillslut lyckades vi. Han var helt tokig idag och helt plötsligt hade vi även kört igenom hela lydnadsklass 1 och han genomförde den klockrent - jäkla hund!

Den svarta linjen är rätt väg, till höger om första pinnen. I den här kombinationen ville Charlie göra enligt den vita linjen vilket är fel. Så förståelsen för ingångar var inte riktigt så bra som jag trodde.

lördag 22 oktober 2011

En trappa upp

Igår var vi bjudna hem till våra bästaste grannar, Therese och Daniel! Maten vi fick var så grymt god och efterrätten likaså. Vi slängde ett öga på idol, spelade spel, drack vin och skrattade så man fick ont i magen! Tack för en riktigt trevlig kväll godingar!

Therese serverar

Den grymma maten

Lillen har skaffat glasögon!

Charlie råkade nocka Daniel på läppen - Daniel blåste Charlie i örat så han skakade på huvudet - så han satt med en isbit på den där jäkla läppen hur länge som helst...

Imorse tog vi en långpromenad med den lille. Inte värst roligt väder idag, riktigt grått! Men jag tycker alltid det är mysigt när vi kan gå alla 3, vilket inte är så ofta :) Nu har jag lagat massa matlådor och ska strax åka iväg till sjuka huset då det är jobbhelg! 

Bästaste

Bra hund reder sig själv!

fredag 21 oktober 2011

Dagens aktivering: Agility

Skulle haft en ledig dag idag, men ryckte in och gjorde ett extra pass på jobbet då det saknades folk. När jag kom därifrån möttes jag av en sötnos i en stor tratt när jag klev innanför dörren. Tratten tog vi av och tog med oss agilitybagen bort till våran kära gräsplan.

Vi har inte kört agility sedan Charlie bröt svansen - 6 veckor sedan alltså - så den lille vart alldeles sprudlande glad. Vi tränade slalomingångar från kl 8 med hinder framför. Han var sjukt duktig och det var inte många gånger han misslyckades. Tränade på att jag sprang på både höger och vänster sida och det var inga problem. Avslutade med att ta hindret från fel håll - bort från slalomen - vända runt och ta slalomen. Det gjorde att ingångarna blev kl 4 samt kl 9 och dom satt super fint!

Helt klart världens bästa aktivering enligt Charlie!

torsdag 20 oktober 2011

Det blir mörkt fort nu...

När Daniel slutat jobbet körde vi mot Örgryte och målet var Delsjön! Vi hamnade nog dock lite fel, men vi kom till en parkering och det var en massa fina stigar. Men ingenstans kunde man se hur långa alla slingor var... vi skulle tydligen ha fortsatt lite längre med bilen för att komma till startpunkten...!!

Men vi började iallafall gå och följde skyltar där det stod: Stora Delsjön Runt. Perfekt tänkte vi! Det började dock bli mörkt direkt - och regnet började falla - så efter en liten stund googlade jag - hur överlevde man utan ajfåne förr? - och den slingan var 7,5 km... Det hade vi ju inte en chans att hinna då det redan var kolsvart... så vi gick en bit och fick sedan vända.

Charlie sprang som en galning och hade hur kul som helst! Han fick göra lite budföring och ett sök efter Daniel, vi fick en väldigt nöjd hund med andra ord :)

Mina grabbar i mörkret!

Delsjö-området ska helt klart utforskas vidare då naturen var väldigt fin och det såg även ut att vara bra spårskog! 

Sagan om welshen med den lilla svansen

Den 8 september 2011 fastnade Charlie någon gång under dagen i vårat vardagsrumsbord och han bröt svansen. Tyvärr vet inte exakt hur det hände och när därför att han inte sa ett pip. På eftermiddagen märke jag att svansen hängde rakt ner - trodde det var vattensvans - men veterniären konstaterade att frakturen var ett faktum. I 11  dagar gick han med frakturen i hopp om att den skulle läka av sig själv. Efter 9 dagar började den svullna upp och så fort veterinären öppnade på måndag morgonen fick vi tid.

Charlie opererades direkt och man amputerade 12 cm av svansen. Veterniären ansåg att operationen var lyckad och nu var det tratt, bandage, smärtstillande och antibiotika som gällde. Jag var där ca var 3:dje dag i början för att kontrollera att allt såg bra ut.

På grund utav tratten fick han efter ett tag öroninflammation. Charlie har sedan han varit liten haft öroninflammation i flera omgångar så detta kom som ett brev på posten när det blev så tätt runt öronen pga tratten. Sedan skulle jag och Daniel resa bort så Charlie åkte till Karlstad och mina föräldrar.

Innan han åkte dit följde mamma med mig till veterniären så att hon också fick höra vilka råd vi fick. Nu skulle vi prova utan smärtstillande och börja smörja med en salva som innehöll antibiotika. När han slutade med smärtstillande började han bli sig själv igen, alltså full av energi. Han gick upp ca 1.5 kg på 2 veckor när han var tvungen att vara stilla. Där fick jag se att anledningen till att han är så snärt är att vi aktiverar honom så mycket. Men så fort han började aktiveras igen så försvann det han lagt på sig.


Pappa tog Charlie till veternärien ett flertal gånger under de 2 veckor han var där. På andra besöket tog de bort stygnen. På eftermiddagen efter det hade Charlie varit ensam - med tratt på såklart - men ÄNDÅ hade han lyckats komma åt svansen och bita på såret. Pappa åkte då åter till veterinären så fort han såg detta och Charlie fick en omgång med antibiotika till samt en längre tratt! Det blev ännu ett veterinärbesök några dagar senare då öronen fortfarande inte var bra. Ett cytologiprov visade att han hade jästsvamp i båda öronen så behandlingen med örondroppar fortsatte samt att ha tratten på så lite som möjligt.

Svansen har under hela tiden läkt men det har gått långsamt - väldigt långsamt - men det är enligt flera veterinärer normalt när det gäller svanstippar.

Idag har jag varit hos veterniären igen. Svansen ser bra ut. Det är en sårskorpa över hela såret som är svart. Både jag och veterinären var väldigt sugna på att ta bort den men risken finns då att såret går upp och den risken ville inte någon av oss ta. Så nu är det bara att vänta - tur man har tålamod - tills det är läkt och sårskorpan ramlar bort av sig själv. Vi fortsätter att vara utan bandage här hemma, tratt endast på natten och bandage när vi är ute som skydd. Öronen börjar se bra ut men så länge han har tratten ska vi fortsätta med behandlingen. Han har också - det kommer mera.... - fått svamp i tassarna. Det beror på att all antibiotika han ätit slagit ut normalfloran i hans hud - det blir lätt samma med människor - och det är då väldigt lätt att få svamp. Så nu ska även tassarna smörjas varje kväll :)

Svanstippen idag

Veterinären trodde iallafall idag att någon mer operation inte kommer att behövas. Det har bildats lite brosk i svansen vilket gör att den är lite hård ca 1 cm upp. Men den är inte svullen och han har inte ont så det får vi bara acceptera. Det är ju hans smärta som hela tiden kommer avgöra och i nuläget har han ingen smärta alls i svansen.

Nu blir det återbesök på kliniken om 3 veckor, då får vi se hur både öron, tassar och svanstipp mår - vilket förhoppningsvis är utmärkt! Klippkort hos veterinären?!?! Tack gode gud för försäkring iallfall! Vi har ju bara betalat självrisken och sedan har varje besök typ bara kostat en hundring. Idag klarade vi oss på ynka 66 kr :) ME LIKE!

Han är fruktansvärt SÖT i sin svans ska ni veta! Han ser faktiskt inte ett dugg konstig ut, den är ju fortfarande rätt lång, och han bär upp den så fint. En skönhet klär i allt!

tisdag 18 oktober 2011

Semstern är slut...

Nu är min semester helt slut och det är dags att återgå till jobbet! Hela 11 dagar har jag varit ledig och det har varit så skönt! Men det känns faktiskt OK att börja jobba igen - får väl se om jag tycker samma efter kvällens pass...

Dagen började som vanligt med en långpromenad. Idag var den inte ett dugg behaglig och mysig. Regnet öste ner - och då menar jag verkligen öste ner - så Charlie hade premiär med täcke för den här säsongen. Idag var det tur att jag har en speciell rutt jag brukar gå för annars hade jag lätt genat någonstans!


Nu dags att bege sig mot det sjuka huset!

måndag 17 oktober 2011

Vi lägger lydnaden på hyllan

Imorse tog jag och Charlie en promenad runt Sisjön. Det påminde så mycket om promenaderna vi brukade göra runt Ön - i Halmstad - och jag saknar verkligen närheten till naturen som vi hade där. Under promenaden funderade jag mycket på det ena och det andra och tillslut bestämde jag mig för att sluta pressa Charlie i lydnaden. Jag har provat så mycket och jag har verkligen kämpat, men let´s face it, det funkar inte. Det skapar bara konflikter mellan oss då jag blir så fruktansvärt irriterad. Nu tänker jag faktiskt bara ge upp. Alla hundar kan inte göra stordåd inom alla grenar och det är inte Charlies fel att han inte gillar lydnad. Han är inte avlad för detta ändamål. Han gillar att jobba själv utan allt för mycket samarbete med mig. Det här är verkligen skit jobbigt för mig. Jag älskar lydnaden, precis som jag gjorde med hästarna, då höll jag bara på med dressyren. Men då får jag helt enkelt skaffa en hund som har bättre förutsättningar.

Visst är det likt Ön?

Efter varje lydnadspass upplever jag alltid en känsla av besvikelse, och det är ingen bra förutsättning för att lyckas. Så för min egen del så tänker jag lägga lydnaden på hyllan. Det betyder inte att vi aldrig kommer träna lydnad, men vi kommer träna på ett helt annat sätt då vi inte behöver göra någonting enligt perfektion utan jag kan välja själv hur jag vill att momenten ska utföras för att passa min hund. Vi kommer exempelvis fortsätta att träna fjärren - för Charlie tycker det är det roligaste momentet - och jag ska börja leka lite med rutan!

Men någon mer tävling blir det inte. Sedan ska man aldrig säga aldrig och om några år kanske jag ändrat mig. Vi kommer att till våren gå en ny agilitykurs - utan ambition att tävla - och jag kommer även försöka hitta en viltspårskurs. Viltspårschampion är en titel som nästan varenda welsh har, det är verkligen någonting som passar dom så jag tror Charlie skulle tycka det var roligt att få grejja lite med det. Funderar även på att prova rallylydnad - då det är en mycket mera lättsam form av lydnad - men det ligger lite längre bort i framtiden.

Charlie är mitt allt och det enda jag vill är att vi ska ha kul tillsammans! Jag ska försöka hitta saker som han tycker är roligt och utvecka dem istället för att gå på vad jag tycker är roligt.

Och för att tydliggöra - JAG ÄLSKAR MIN HUND! Alltid när jag pratar om att någonting inte fungerar så tror folk att jag inte gillar min hund. Jag har aldrig varit och kommer aldrig att bli någon som gillar mitt djur mer bara för att vi presterar på tävling. Det tycker jag är fejkad kärlek och sånt känner inte jag.

Ikväll har vi varit på besök på våran lydnadskurs. Vi har ju missat i princip hela kursen pga svansen... Men idag var vi där och hälsade på lite. Det var träningstävling på schemat idag och det avstod vi ifrån. Inte tränat på 7 veckor samt plaskblöt gräsplan var liksom som upplagt för irritation från mitt håll! Men vi tittade på våra kurskamrater och busade mest vid sidan av deras lilla tävling.


Att komma fram till det här beslutet har tagit väldigt lång tid. Det beror på att inom "hundvärlden" så pratas det väldigt mycket om att om man bara har rätt ledarskap över sin hund så kan man göra ALLT. Jag har trott på detta länge och verkligen piskat mig själv då vi inte har lyckats. Men sedan har jag insett att detta är ju inte sant. Det finns massor av hundförare som haft flertalet hundar innan men som inte lyckas med den hund de har just nu. Inget konstigt i det, alla hundar är individer. Och vet ni, det är riktigt skönt. Nu kan jag bara acceptera läget och behöver inte känna mig värdelös på kuppen.

Nu ligger vi här i soffan - den lille i mitt knä - och vi är båda nöjda med dagens beslut ;)

Har alla som bloggar perfekta liv?

Ni kanske ibland undrar varför jag bloggar? Jag skriver ju bara om mitt vardagsliv och har ingen speciell inriktning på bloggen. Men jag gör det helt enkelt för att jag tycker att det är roligt. Jag har alltid gillat att skriva - gick journalistisk på gymnasiet då jag trodde jag ville bli journalist - och bloggen är som min dagbok. Det är skönt och kul att skriva ner vad man gör och lite tankar man har.

Jag följer rätt många bloggar i nuläget. Vissa av dem ser ni i kanten här på min blogg men jag tittar på många andra också. Och vet ni vad jag stör mig som fan på? Att folk bara skriver när dom har någonting positivt att skriva om... Och det stör mig speciellt när man vet att det bara är bullshit! Det finns dock vissa - faktiskt bara ett fåtal - bloggare som faktiskt skriver precis som det är och all cred till er!

Min titel på bloggen är ju rätt inne på detta ämnet. Och faktiskt så har jag ett perfect life! MEN klart som attan att det inte alltid är bra. Jag gråter, jag är arg, jag är irriterad. Jag hänger inte ut allt i mitt liv i den här bloggen, helt enkelt för att ALLA kan läsa det, men jag gör inte uppehåll i bloggen i några dagar och sedan bara skriver om allt perfekt igen. Jag skriver att det är skit just nu.

Missförstå mig inte nu. Bara för att man har en blogg behöver man inte skriva om allt i sitt liv. Men om man kan skriva om vissa saker när det är så himla bra och perfekt så måste man ju kunna skriva om samma saker när det inte är så bra.

Så fram med lite skit och negativitet i bloggarna för att blanda upp med allt det perfekta, för det är precis så som livet är! 

söndag 16 oktober 2011

Höst-fixar-dag!

Idag har det varit en riktig fixar dag! Efter våran semester var vi äntligen fulla av energi för att ta tag i precis allt! Dagen började med en promenad i höstsolen. Sedan åkte vi till Skintebo där Karro och Jonas bjöd på lunch.

Lunchen bestod av egen kokta krabbor!

Daniel drog sedan iväg till jobbet en stund och jag inledde höstfixet. Började med att dammsuga bilen - det behövdes.... - och kokade sedan en omgång med jordgubbssylt. När Daniel kom hem tog vi tag i alla garderober. Lådor med sommarkläder/skor hämtades från förrådet och nu hänger vinterkläderna i garderoben istället. När vi ändå var igång rensades varenda skåp vi har. En sopsäck med skräp och en med kläder/skor ska nu till tippen! För någon som älskar när allt ligger i ordning så kan ni tro att jag njuter nu :)

Högar av slängas, sommar och vinter! Och i mitten världens bästa hund :)

Charlie is back!

Vårat plan gick på natten så vi var hemma runt 06 igår morse. Sov ca 4 timmar och körde sedan mot Mellerud. Där mötte vi upp mamma och pappa och vår ÄLSKADE Charlie! Det blev puss- och kramkalas och det var så gott att få snosa i hans fina päls igen!

Mamma och Pappa är helt klart världens bästa hundvakter. Dom tycker Charlie är precis lika viktig som vi tycker och sätter honom först. Han får massvis med motion - och då menar jag massivs - för både kropp och hjärna, det är gotte i matskålen vid varje måltid och mycket mys. Pappa har varit hos veterniären ett antal gånger för att följa upp både svans och öron.

Igår möttes vi iallafall upp i Sunnanå. Mamma hade med sig en stor fika korg - äggmackor och kanelbullar - och det var så gött! Det blev lite presentutdelning som tack för hjälpen!


Tusen tack för hjälpen mamma och pappa under dessa dryga 2 veckor! Vet inte vad vi skulle göra utan er!

lördag 15 oktober 2011

Cypern - Ayia Napa

Vi har haft en alldeles, alldeles UNDERBAR semster på Cypern! Jag var ju som sagt lite nervös för vädret innan vi åkte och väderprognosen såg inte så där värst lysande ut innan vi flög iväg... MEN vi måste haft en sådan grym tur för vädret var toppen! Strålande sol och hur varmt som helst. Trodde aldrig det skulle vara så varmt så här sent men hade det varit varmare hade vi smält bort :)

Dagarna har spenderats nere på beachen i varsin solstol och kvällarna inne i stan. Vi har ätit massvis med god mat och druckit goda drinkar! Ayia Napa överraskade och var en super trevlig och rolig stad att gå och strosa i och utbudet av restauranger var grymt. Bargatorna var nästan helt öde då den säsongen var över för i år men resten av stan var i full gång!

En dag åkte vi med ett dykcenter till huvudstaden Larnaca. Där åkte vi ut med en båt och Daniel gjorde två dyk på vraket Zenobia. En jätte häftig upplevelse för Daniel och även jag fick se en del av vraket då man kunde se det när man snorklade (sikten i det klara vattnet var 30 meter!! ).

Frukost på Landvetter

Intaget av alkohol började redan på planet

Transferbussen

En karaoke bar där vi hade väldigt roligt åt folk som inte kunde sjunga! Dock sjöng vi inte själva så vi hade väl ingen rätt till att skratta kanske... :)

Utsikt från strandens största restaurang

Drinkar

Beach-läge

Lovley

Daniel ska snorkla i en av de många grottorna som fanns en liten bit från stranden

Mat!

På väg hem från stan!

Spelade lite biljard på hotellet

Vraket Zenobia som Daniel dök på, han var även inne i det!

Jag placerades i en stolstol på däck!

Daniel under vattnet!

En dag vart vi alldeles sötsugna och shoppade fingrar och chips som vi molade i oss på balkongen!

Utsikt från balkongen

Besök på mexicanska restaurangen Los Bandidos som är väldigt känd!

Drinktajm!

Beach

Daniel får parmesan av en servitör som inte ville vara med på kort!

En crepe med jordgubbar = semster för mig!

Vi har mest slappat, solat, badat och ätit god mat denna vecka, vilket allstå var en underbar semstervecka :)