onsdag 29 februari 2012

Ängsspår

Även idag blev det spår som aktivering. Idag fick den lille gå ett spår på en äng för första gången, vi har bara spårat i skogsmark tidigare. Han fick ett ca 350 meter långt spår som gick i en stor fyrkant (3 vinklar) och 4 apporter med en liggtid på 40 min.

Idag var det riktigt klurigt!!
Charlie jobbade så grymt bra så jag fick gåshud. Han tog det så långsamt idag och han kämpade. Men det var jätte svårt för honom. Han hamnde i zick-zak över spåret ett par gånger, han hade verkligen svårt att hitta kärnan bitvis.Varför vet jag faktiskt inte. Det kanske är svårare att spåra på äng än i skog?
Alla apporter kom in och han tog alla vinklar så han löste ju uppgiften. Det är så kul att se hans koncentration och jag upplevde inte hans zick-zackande som slarv idag, utan mer att det var jävligt svårt.


Nu blir det fattiga riddare och sedan är det dags för jobbkväll!

tisdag 28 februari 2012

Rätt sax får bort pälsen gratis

Idag är en sån där fixar dag. Tvättmaskinen går på högvarv och jag har donat med det mesta här hemma. Även Charlie har fått sig en rejäl omgång. Eller ska vi säga Charlies päls har fått sig en rejäl omgång :)

Jag har köpt mig en ny sax - Eicker - för ett tag sedan. Fick tips på fejjan av en welsh-kompis då en kille sålde dom på blocket. Så för fjuttiga 200 kr blev denna grymma sax min. Stor skillnad mot min gamla skit sax. Med denna är det en ren fröjd att fixa frillen på vovven!

Charlie var väl mindre nöjd. Han är ju tvungen att stå upp och att stå still under en längre tid vilket han tycker är dötråkigt. Han spelade död ett antal gånger idag. Han faller alltså ihop som ett korthus och lägger sig på sidan. Mammas tok.



Då jag tidigare lämnat in honom ca 4 ggr per år så har jag i och med min nya sax - nu gör jag jobbet lika bra själv - tjänat hela 2800 kr per år!! DE NI!

Sedan kan jag tänka mig att alla welsh-människor som läser detta får kaffet i fel strupe. Herregud vad har hon gjort med pälsen?! Men då kan jag informera om att Charlie är en kort-klippt stilig welsh-herre och han har en matte som tycker det är väldigt praktiskt med kort päls för då drar man inte in lika mycket smuts. Och smuts är ingen favorit här hemma. Personligen tycker jag han är SKIT SNYGG så här!

Charlie trivs också i sin frisyr. Lera och smuts är inget han föredrar. Han bevisade det på vår promenad precis. Istället för att gå på gräsmattan går han på den lilla gången av asfalt där det är torrt. Att vara blöt hatar han, han fryser som fan då, trots att det är plus grader ute.


Sådan matte, sådan hund!

Mer spårträning

Åkte ut till samma ställe som sist och la idag ett längre spår. Ca 300 meter med 2 vinklar och 4 apporter, ett enkelt spår. Spåret fick gotta till sig ca 40 minuter medan vi tog en sväng över stock och sten.


Han spårade fint idag. Jag ville inte bli släpad bakom en pansarvagn som flyger fram genom skogen så jag krävde att han skulle dra ner tempot. Det fixades enkelt genom ett "öj" när han flög iväg. Jag var riktigt nöjd med tempot idag då han hade tryck i linan men i ett bra gå-tempo. Den första vinkeln var totalt klockren! I andra vinkeln fick han lite bekymmer men han redde ut det. Alla apporter in i hand på matte och det är så kul att se hans förändrade attityd till apporterna i spåret.

söndag 26 februari 2012

Spårpremiär

Mina killar är tillbaka och när jobb för de båda tvåbenta var klart för denna söndagen så tog vi oss en tur med bilen. Målet var att hitta SKOG! Vi körde ca 3 mil mot Borås-hållet och där hittade vi minsann skog - utan att det bodde en massa människor där.

Idag var det dags för spårpremiär! Nu va det sjukt längesedan vi spårade. Senaste året har den lille bara gått två spår, så ni kan tro att han var laddad. Det var som att ha en pansarvagn i snöret och herregud vad det gick. Han fick gå två spår som faktiskt var ganska korta, med 2 vinklar i varje samt 2 apporter i varje. ALLA apporter kom in och här har det verkligen hänt något. Tidigare har han svischat förbi apporterna - oxfilé eller bästa leksaken väger inte upp mot att spåra vidare liksom - men idag var det ingen tvekan om vad man skulle göra när man såg en apport. Kan tänka mig att våran inomhusträning angående hur man hanterar en apport-pinne har något att göra med denna utveckling :)


Nu ska vi försöka få till lite regelbundhet med spårningen. Charlie älskade det och det här är verkligen världens bästa aktivering. Han har varit totalt slut sedan vi kom hem :)

Ikväll har Hanna och Victor varit här. Vi har gjort hemmagjord pizza, dippat lite grönsaker och sett på Så Ska Det Låta - veckans bästa tv-program!

Nu blir det till att duna in då mer jobb väntar!

lördag 25 februari 2012

Skaldjursplatå vs Tacos

Fredagsmys innebär god mat. Sedan har man kanske i en familj lite olika uppfattning om vad just god mat är. Jag är kanske inte den enklaste att leva med på den fronten. MEN då löser man det på bästa sätt. Man gör två rätter och vips så är alla nöjda :)

Kan ni gissa vem som åt vad?

Ett glas vin senare behövdes det tändstickor för att ögonen skulle kunna vara öppna. Daniel förbjöd att jag skulle få gå och lägga mig - ville göra det redan vid halv tio - och då blev jag grinig på honom när han 30 min senare sover i soffan :) Så strax efter tio sov vi båda två och så glamourös var våran fredagsvkäll!

Nu på morgonen har mina killar åkt till Mellerud. Själv får jag stanna då det är 3 arbetsdagar kvar. Kurerar mig bäst jag kan - känner mig lite friskare idag faktiskt - och sedan blir det kvällspass på sjukan! 
Ännu en glamourös kväll alltså.

fredag 24 februari 2012

Lycka är att ha en glädjespridare!

Jag gillar mitt jobb. Jag vet att jag har valt rätt yrke. MEN idag när jag åkte från jobbet - med en timmes övertid en fredag em - undrade jag om alla har det så här efter ett arbetspass. Att man är så trött att tårarna är nära, att man har så mycket att göra att man inte hinner äta på dagarna, att man knappt hittar hem från jobbet för att hjärnan inte orkar fungera längre, att man inte gått på toaletten på hela dagen - helt enkelt för att man inte hinner -, att ögonen är sprängröda, att man varit helt andfådd hela dagen för man hållt så högt tempo, att man mår illa för man är så slutkörd....

Och när jag tänker efter så är jag säkert inte ensam. Merparten av alla därute har det säkert så här på jobbet. Ibland blir man bara så trött att man faktiskt tycker lite synd om sig själv :) Så hela bilturen hem ägnade jag mig åt att tycka riktigt synd om mig själv!

MEN när jag öppnar dörren till lägenheten och möts av min glädjespridare så glömmer jag bort allt det där och istället känner jag bara lycka och får massor av energi! Vad skulle jag göra utan min lille hjälte?


Trevlig fredag på er alla där ute, och hoppas ni också har en riktig
glädjespridare i erat liv som får er att känna lycka!

torsdag 23 februari 2012

Sjukt va det här

Det här var inte värst roligt hörrni. Har spenderat hela dagen i soffan och orken är nog på andra sidan jordklotet tror jag. Så fort någon har ringt så har jag somnat efteråt. Jag blir alltså helt död utav att prata i telefon. Snyggt jobbat.

Dagens ros går helt klart till min lille Charlie. Han är bäst på att vara sympati-sjuk alltså. Nära matte hela dagen och helt nöjd med att bara gå ut och kissa en snabbis, då matte ramlar ihop annars.
En cool grej som slog mig idag var att han natten till tisdag väckte mig några gånger, det gör han aldrig annars. Han skulle liksom ligga närmare än vanligt så jag vaknade några gånger, och antagligen kände han på sig att något var fel. För det var ju på tisdagen som jag började bli dålig.


Nu blir det fortsatt vila för imorn ska jag på något underligt sätt orka upp till jobbet. Det kan bli spännande.

onsdag 22 februari 2012

Våga vägra vara sjuk...

... eller nåt i den stilen, för det går ju liksom inte..!

Influensa A har härjat på jobbet under en lång tid nu, både bland personal och patienter. Jag har hittills klarat mig klanderfritt från detta, MEN nu verkar det vara min tur. Började känna mig frusen på jobbet igår kväll och huvudet kändes tungt. Proppade i min piller innan jag la mig men det verkade hjälpa föga.

Vaknade imorse med skit ont i halsen, extrem trötthet och enligt Daniel va jag riktigt varm i pannan. SKIT OCKSÅ! Min normala 4 dagars vecka har ju tyvärr ändrats till en 6 dagars-vecka. Så nu kan jag ju inte sjukskriva mig. Jag vill verkligen inte sjukskriva mig heller. Så idag blir det till att kämpa.

Sedan är jag ledig imorgon och då kan jag kurera mig så jag är laddad för att jobba 4 dagar till sen. Fick byta dagens dagpass till ett kvällspass då det fattades folk. Våra UNDERBARA grannar ställer och upp och tar hand om Charlie i em då Daniel kommer hem lika sent som jag.


Vad skulle vi göra utan er godingar? 

tisdag 21 februari 2012

Gnällplanket

Just idag är jag extra irriterad över att behöva jobba varannan helg. Jag är så trött på att missa så mycket och att aldrig kunna planera nåt ordentligt, för jag jobbar alltid så allt blir förstört. Nu går det ju för det mesta att lösa men nu har jag inte många semesterdagar kvar att ta av för att få ihop jobbet och det ROLGIA livet.

Jaja, ge det några timmar så har det nog släppt för den här gången med. Man får såna här irritations-timmar ibland.

Imorse upptäckte jag att våren var på besök. Strålande sol och 6 plus grader. Morgon-walken var riktigt trevlig idag.


Nu ska jag ruska av mig den här irritationen och gå tillbaka till mitt positiva jag!

måndag 20 februari 2012

Träning på klubben

Började träningspasset med kontaktfältsträning på balansbommen. På vägen upp börjar det fungera trots att jag springer på, men på vägen ner måste vi träna mer då han behöver mycket hjälp fortfarande.

Träningsplanen var plogad och fin men den var ändå riktigt sunkig pga vatten. Då jag inte vill ta fajten med min hund då han hatar att gå på vått underlag förflyttade vi oss upp till parkeringen och körde lydnaden där istället.

Linförigheten låg i fokus och jag tycker att han går bättre. Han har en mer jämn position och vet vad han ska göra. Sedan är det inte alltid han jobbar för göra det han ska och då behöver han en påminnelse iform av ett "nej" för att börja anstränga sig. Det är fortfarande långt ifrån det perfekta fotgåendet men vi har väl iallafall höjt oss med 1 poäng :) Problemet ligger fortfarande i att orka hålla fokus. Dock körde vi en linförighet på ca 2,5 min och att han orkar det är fina framsteg. Sedan har vi alldeles för många blicksläpp så det får vi träna vidare på.

Dagens bästa var att vändningarna på stället var snygga. Vi har jobbat mycket med halter åt olika håll och det är stor skillnad på dessa nu.



Nu blir det att nanna kudden för mina ögon går seriöst i kors!

Rensa hjärnan med min lille

Dagen jobbet var inte som jag förväntat mig. Det var ÄNNU värre. Jag ska inte säga mer.

Nu är jag iallafall hemma och då hjärnan är totalt slutkörd skulle jag helst vilja lägga mig och sova. MEN vilken tur att man har en underbar vovve som sprider sådan glädje när man kommer innanför dörren. Nu har jag ätit lite lunch - ja det hanns inte med på jobbet - och strax åker vi till klubben.

Det var längesedan vi hade ett riktigt träningspass nu och det ska vi ändra på idag :)

söndag 19 februari 2012

Tidig kväll trots Dirty Dancing

Det blir i säng tidigt idag. Grymt synd då Dirty Dancing går på tv. Min absoluta favoritfilm då jag älskar känslan man har genom hela filmen, totalt oslagbart! Men det får bli en annan gång. Fick samtal från jobbet idag och jag ska in och jobba extra imorgon på en extra öppnad vårdavdelning. Kommer bli patientkategorier jag inte är van vid, så det är lite pirrigt, men samtidigt ska det bli jätte kul.

Irma tog kort på mig och den lille promenaden idag som jag fick skickad till mig!

Efter jobbet hoppas jag att jag har energi kvar till hundträning. Om det blir agility eller lydnad bestämmer vi imorn, men jag tror både jag och hund är rejält sugna på ett redigt träningspass!

God natt mina vänner! 

Kursen levde inte upp till förväntningarna

Idag har vi varit på Nya Varvets Hundskola och deras Tävlingsgrupp i agility. Jag går ju agilitykurser hos Hundakademin där jag är sjukt nöjd med instruktör Emma. Men det här upplägget lät så kul och bra att jag ville testa. Det gick ut på att man tränar en gång i veckan på bestämda tider med 1-2 kurskamrater och ca 1 gång per månad är träningen instruktörsledd. Övningar kommer via mail så man vet alltid vad man ska träna på. Perfekt för mig som försökt hitta en träningsgrupp att vara med i men inte lyckats ännu. Här skulle man ju liksom få allt på köpet :)

MEN nivån var INTE där jag hade önskat. Vissa av deltagarna visste inte ens vad kontaktfält var för nåt. Och dagens övningar bestod av att sätta hunden framför ett hinder, säga stanna, gå 5 meter och sedan gå tillbaka och belöna. Jätte bra att öva starter, men jag hade önskat mig mer avancerad träning.


Jag vill ju få hjälp med handlingen för att lära mig smarta vägval och för att öka förståelsen mellan mig och Charlie. Vi har inte gått många kurser, men Charlie har ett sådant naturligt driv i sig att han avancerar rätt fort i övningarna. Vi kan grunderna och behöver mer få hjälp med svåra kombinationer mm.

Men du kan väl anpassa till din nivå tänker ni. Jo, absolut det gör man ju på alla kurser oavsett om man gör det lättare eller svårare, helt utifrån vad man har för hund. Men jag vill ha mer än vad som erbjöds på den här kursen och då avstår jag hellre. Det var alltså inget fel på vare sig instruktör eller deltagare, bara det att jag vill ha en svårare nivå.

Så nu kör vi agility hos Emma på Hundakademin som börjar i slutet på mars och sedan kör vi på som vi gjort tidigare, det har ju gått bra hittills :)

Welshpromenad

Fick gå upp tidigt imorse för att åka på jakt efter broddar. Hade en riktig tur och fick napp i vår ICA-butik direkt. Anade att det även skulle vara isgata i skogarna idag och en till promenad i sådan halka var jag inte sugen på.

Hela 18 welshar och 15 förare möttes upp i Mölndal och tog en promenad tillsammans. Promenaden tog 3 timmar och då hann vi även med en fikapaus där vi blev bjuda på korv med bröd. Vovvarna var lösa hela tiden och Charlie tyckte det var jätte kul. Han uppförde sig utmärkt och det var så skönt att ha en hane som inte ville slåss. När bråk utbröt gick Charlie åt andra hållet, vilket är gott för en matte som tycker sånt är lite läskigt! Kul och se att hans språkkunskaper är betydligt bättre nu för tiden, dom är faktiskt riktigt bra, och skönt att han är så stabil. Han hittade två tikar som han fullkomligt förälskade sig i och dom busade nästan hela tiden.

I fikapausen hann vi med lite fotgående och backen-träning. Var ju tvungen att passa på när störningen var så perfekt.

Full fart på den lille

Ser ni Charlie?

Grillen

Vilopaus där vi delade på en korv med bröd

Nu blir det lite lunch och vila då både matte och hund är lite trötta.
Sedan ska vi ladda om för agilityträning ikväll!

lördag 18 februari 2012

Morsning and goodbye

Ikväll har pappa fått sin födelsedagspresent!

Vi började med middag på Jensens Böfhus som var grymt gött. Vi var alla sugna på kött och då är ju detta ställe perfa. Dock stod pappa för notan... så det ingick väl inte i hans present då :)

Far och dotter

Daniel och mammsen

The fooood!

Sedan var det då dags för presenten. Vi gick på Lisebergsteatern och såg Magnus Härenstams stå-upp-show som heter Morsing and Goodbye. Jag och Daniel drog ner medelåldern rejält men även om showen handlade om åldrandet så var igenkänningshumorn stor för oss också. En riktigt rolig föreställning där vi skrattade i princip hela tiden :)


Nu ser vi på inspelning av Melodifestivalen - är man schlagernörd så är man - och sedan blir det upp tidigt för att försöka hitta broddar. Men det tar vi imöra!

Stora bambis på hal is

Pappa fick bestämma dagens aktivitet och valde då en promenad i storm och totalt ösregn. Daniel valde sedan ställe, vilket blev Slättadamm. Där var det total ISHALKA! - snygga val grabbar.
Det var verkligen ingen mysig promenad. Det var blött, halt som fan och kallt. Mina kläder orkade tillslut inte stå emot regnet så jag var blöt in på underkläderna. Bäst idag var helt klart mamma som hade stora problem med halkan!! Ingen ramlade som tur var även om vi nära många, många gånger.




När vi kom hem blev det snabbt ombyte till torra kläder och vi har fikat på semlor och kanelbulle - jag gillar inte semlor.


Nu blir det vinterstudion en stund!

Han är hemma!

Den lille svischade in genom dörren igår kväll och det blev pusskalas! Mamma och pappa fick oxå en kram, så småningom :)
Gott att va hemma

Vi åt fiskgryta och till efterrätt blev det knyte med banan och mjölkchocklad. Smarrigt värre!

Skär en skåra i banen. Tryck ner bitar av mjölkchocklad. Knyt in i folie.
In i ugnen i 200 grader i ca 10 min, tills chockladen smält.

Nu tar vi frukost! 

onsdag 15 februari 2012

Saknaden får utfyllas med fula hallonmuffins

Idag saknar jag min lille nåt så fruktansvärt. Livet blir så mycket tråkigare utan en galen welsh vid min sida! Han har det dock hur bra som helst och får springa över stock och sten varje dag, så det är bara matte som mår dåligt. Som tur är - för min del alltså - så är det bara två dagar kvar tills han kommer hem igen.

Vi hör ihop du och jag

Det blir inget promenerande den här veckan. Det har jag tagit semester ifrån, även fast jag saknar det! Men för att komma ut lite tog jag med mig lite fika och satte mig på en brygga här utanför i solen. Tyvärr blåser det en del, men det var skönt att få lite sol i ansiktet. Och inte helt fel att käka en ful hallonmuffin heller. Bakade dom igår men dom blev hemskt fula, fast dom smakade alldeles utmärkt.


En gång i Phuket

Ett perfekt sätt att fira alla-hjärtans-dag på är att umgås med underbara vänner. Vi var hembjudna till Hanna och Victor inne i stan. Dom bjöd oss på en trerätters med hjärtformad toast skagen till förätt, räkor med tillbehör till varmrätt och sedan frossade vi loss med chockladfondue!

Kärlek

När maten var intagen, och vi var proppmätta, begav vi oss till Bergakungen för bio. Vi såg "En gång i phuket" och den var GRYM!! En riktigt, riktigt bra film!


En dag i kärlekens tecken!

tisdag 14 februari 2012

Linda ♥ Daniel

Världens bästa kille - sorry, han är min - kom hem med en underbar ros och ett kuvert. Han har köpt en SPA-dag åt oss båda på Sankt Jörgen Resort. Det ska bli spa-behandling, bastu, bad och mat. Världens bästa kille har gjort det igen. He keeps sweeping me off my feet :)


Utan dig vore jag ingenting!

Shoppat färg

Jag har under en lång tid - läs extremt lång tid - knappt handlat några kläder alls. Jag har inte gillat modet alls. Färgerna har varit dötråkiga och kläderna har varit så osmickrande för en lång kropp. Men det ser ut som att modet äntligen ska ÄNDRAS denna våren. Massvis med färg och bra modeller på kläderna.

Då jag har en ledig dag idag passade jag på att dra iväg en sväng till Frölunda Torg. Nu handlade jag inte massvis med grejer men så mycket jag fick med mig hem, har jag inte kunnat handla på flera år tror jag :)

Det bästa var den båtlivs-inspirerade klänningen och de fina leggingsen i coola färger. Nu ska bruden se ut som en färgklick i vår :)

Dagens favoriter

Nu ska allt in i garderoben och det ska bli så kul att äntligen kunna ha lite nya, fräscha kläder!

Tillbaka på hästryggen!

För er som inte vet så är jag i grunden en riktig hästtjej. Jag började rida när jag var 8 år, fick min första ponny när jag var 12 år, köpte storhäst när jag var 14 och har tävlat väldigt mycket inom dressyr. När jag flyttade till Halmstad så började jag rida på ridskolan där, men det fungerade inte. Jag fick en asdålig ridlärare - som tyckte att dressyr innebar att rida över bommar varenda lektion - och jag fick alltid rida den galna hästen som ingen annan kunde rida. Då min rygg också sa ifrån ordentligt så slutade jag helt enkelt.

Men för några veckor sedan hittade jag Vena Dressyrcenter i Kungälv. Det är en ridskola, fast ingen vanlig ridskola :) Man håller bara på med dressyr, det finns bara dressyrsadlar och framför allt så är hästarna välutbildade och helt enkelt roligare att rida.

Fick en rundvandring i stallet först och sedan gick vi ner till ridhuset. Min häst, Grand, gick lektionen innan så han var redan iordning. Jag skakade som ett asplöv när jag väntade på min tur. Herregud, skulle jag komma ihåg hur man gör?

Grand var en riktig klippa. En lung och trygg häst som inte hade så stora gångarter, vilket var perfekt för min rygg. Ridläraren var super och hon gav mig inte ledigt bara för att jag inte ridit på länge. Ridningen var inte alls som på en ridskola, alla red liksom för sig själva. Inte alla i samma varv som gör samma saker - hatar det - utan man red sitt eget pass och fick coachning utifrån det. Sedan var det vissa rörelser vi skulle göra men då valde man själv vart och när!

Känslan i kroppen fanns i allafall kvar och det var liksom som när man lärt sig cykla. Trodde balansen skulle vara sämre men den fanns faktiskt också kvar. Men sedan gjorde inte min häst några snabba kast heller, vilket jag var mycket tacksam för. När man rider så gör man så mycket saker man inte ens tänker på, det sitter i ryggmärgen, och de sakerna satt iallafall kvar :)



När jag hoppade av hade jag så ont i rumpan och baksida lår att jag knappt kunde gå! Herregud vad ringrostig. Gick upp med hästen till stallet och pysslade nästan en timme innan jag var klar. Så mysigt! Grand fick några morötter jag hade med mig och jag tackde så mycket för hans fina tålamod.

Grand äter sin kvällsmat

Idag kan jag meddela att jag har så ont i rumpan att jag knappt kan sitta. Det känns som jag blivit överkörd av en pansarvagn. Sittbenen är helt ömma så det blir till att sitta på en kudde idag alltså :)

söndag 12 februari 2012

Sanna vänner

Igår kom Elin på besök från Halmstad. Vi tog en sväng till ICA och handlade lite mat och när vi kom hem igen fick vi sällskap Tim. Vi käkade tacos och såg på Melodifestivalen. Grymt bra låt David hade.

Elin och Tim

Riktigt kul att dom båda kom på besök och nu hoppas vi att det inte dröjer innan vi ses igen!

lördag 11 februari 2012

Kalas, present och flygade vovve

Igår kväll hade vi kalas för pappsen. Släkten kom från andra sidan gatan och mormor var med såklart! En trevlig kväll med god mat och gott sällskap.

Hela släkten och med en liten mellerudare (inte Daniel alltså) i ena hörnet :)

Även fast det var Pappa som fyllde år igår så fick jag ett paket. Mamma hade köpt en jätte fin tröja som jag fick  i tidig alla-hjärtans-dags-present. Den passade perfekt och var skit snygg!

Tack mamma!

Imorse vaknade jag tidigt och passade på att se de två sista avsnitten av The road to the winter classics. Sjukt bra! När jag fått i mig frulle åkte vi sedan ut till golfbanan för en promenad och den lille fick dränera energi. Lycka är väl det rätta ordet!

Flygande tok-vovven

Fort ska det gå

Vi vill ha mer snö!

Nu blir det lite lunch strax och sedan ska jag fara hemåt igen. Det blev en kortis i värmland denna gången. Väl hemma ska MIN Elin komma till mig så det kan tro att jag ser fram emot :) 


fredag 10 februari 2012

Förberedd för ridlektion

Har idag gått igenom min hästgarderob och där finns mycket fint kan jag lova. Provade mina älskade gamla - specialbeställda - ridstövlar, men då dom var på gränsen till för tighta för 4 år sedan så kan ni förstå att det gick inte längre. Jag fick allt på dom men det var inte särskilt bekvämt.

Tur att man då har flera olika uppsättningar av utrustning och där fanns fler par ridstövlar som passade fint.

Varför ska jag då ha fram en massa ridkläder. Jo, jag ska inom en snar framtid upp på hästryggen igen.
Ingen är gladare än jag för det :)

Favvo ridbyxorna och vinterridstövlar!

Gud vad jag längtar!!

Världens bästa frisör!

Som ni vet har jag stött på många frisörer från helvetet. Den sista jag var hos i Göteborg var den allra värsta utav dom. Jag beslöt mig då för att börja gå hos bästaste Pia igen - på Clipodrom i Karlstad - även fast det är lite långt hemifrån :)

Har varit hos Pia idag, och hon äger. ÄNTLIGEN har jag rätt nyans på mitt blonda hår, det är snyggt slingat och utväxten är helt borta. Pia skrattade gott åt hur mitt hår såg ut innan hon fick sätta saxen i det. Det var ju liksom 1 cm längre på ena sidan och hur snett som helst där bak. En frisör som fick titta på det undrade om jag klippt håret själv!! Nope, svarade jag, hos en DYR frisör i GBG.

Som ni förstår är jag super nöjd med nya frisyren och med färgen. Det va längesedan jag fick uppleva det och gud så gött :)


I framtiden blir det ingen annan än Pia som får sätta saxen i detta hår! 

Karlstad

Igår när jag slutat jobbet så var det bara snabbt hem för att hämta den lille och lite packning och sedan styrde vi kosan mot Karlstad. Resan gick snabbt - tidsmässigt - men kändes extremt lång denna gången. 

Väl framme firade vi Pappa som fyllde år! GRATTIS! Vi åt god mat och hade presentutdelning. 

Nu ska jag iväg till frissan!

onsdag 8 februari 2012

Det har gått 5 år sedan...

... vi var i Chamonix och jag snart skulle åka hem. Jag frågade Daniel vad som skulle hända med oss nu när jag skulle åka hem. Han svarade:
- Jag ser dig nu som min flickvän!

Jag frågade chans och fick exakt det svaret jag ville ha :) Det var 8 februari 2007.
Idag har vi varit tillsammans i fem år!!!

Tänk vad mycket kul vi hunnit med, vad många gånger vi flyttat och vad otroligt kära vi fortfarande är i varanndra :)





Så mycket firande blev det inte - läs inget alls - då vi båda glömde bort hela grejen! Men vi hann säga grattis och glädjas en stund mellan att jag kom hem från skogen och att jag körde Daniel till tågstationen.

Du är bäst honey bunny! 

Äntligen fullt ös i benen

Skyndade mig som attan efter jobbet - kom iväg därifrån sent - och åkte med den lille mot Mölndal. Körde halvvägs till brukshundsklubben på den lilla vägen och gick bara rätt ut i skogen. Där var det i princip omöjligt att gå, men efter bara en liten stund kom vi ut på fina fält som vi gick runt samt busade som tokar på.

Jag blev apsvettig då jag fick pulsa rejält i snön. Riktigt gott. Den lille sprang som en galning och lyckan över att få röjja var total!

Snusmumricken och crazy eyes

Gott att gnugga sig lite i snön

Nu har vi tvättat ena örat på den lille och han har fått meducin i det. Öroninflammation är på väg och vi hoppas kunna mota olle i grind. Inte lätt att vara öron-vovve!

tisdag 7 februari 2012

Spring i benen som ger dåligt samvete

Ibland känns det som att det enda jag gör är att promenera! Vi bor i lägenhet och hunden kan inte gå ut på egen hand. Jag är alltid väldigt noggrann med att Charlie ska få komma ut ordentligt, men trots att jag går ca 1 mil per dag så känner jag mig inte riktigt nöjd.

Att gå 1 mil per dag för Charlie är ingenting. Det är inget han blir trött av. Dock får han vara ute och när man bor så här så får det liksom vara poängen med allt traskande. Tyvärr kan han inte gå lös och springa runt hur han vill, för det är stora bilvägar överallt.

Vi försöker verkligen aktivera honom så mycket vi kan, men ibland får jag ändå dåligt samvete. Charlie mår BÄST av att få springa. Han fullkomligt älskar att bara springa :) För att lösa det på enkelt vis så går jag ibland bort till gräsplan och bara kastar boll med honom. Ingen aktivering som är känd för att vara bra för vovven, men Charlie får springa som en tok och han älskar det. Man ser hur han lyser upp och får han bara göra några rädor i hans speed så tömmer han sig på den där extrema energin.

Idag började vi morgonen med en långis. Tio minusgrader här idag, men vindstilla och sol så det var riktigt gött. Fick två småhundar i röven också, inget ovanligt hände med andra ord. Sedan gick vi bort till gräsplan och kastade boll en stund. Charlie studsade som en kanin och lyckan sprutade ur öronen på honom.

Är du klar snart så jag får springa mer?

Tror den lille är rätt nöjd med livet iallafall :)