lördag 31 mars 2012

Förstapris OCH klassvinst!

Idag har vi varit på Orust BK och tävlat lydnad klass 1. Första tävlingen för säsongen. När jag kom dit var jag nära på att direkt vända och åka hem, dom hade INTE informerat om att tävlingen skulle gå i ridhus. Jag och Charlie har tränat EN gång i ridhus och det var för ca 2 år sedan. Men jag samlade mig och tänkte att det är bara och köra. Hörde Roses ord i mitt huvud: hjälp hunden om det behövs.

Vid lottningen drog vi startnr 2. Perfekt för jag vill alltid starta bland dom första, hinner bli så nervös annars. Nu var jag dock så nervös jag redan kunde bli, knäna bara skakade på mig. MEN jag lyckades hitta en bra känsla, inte helt rätt känsla, men en bra bit på väg. Och det den lille skötte sig med BRAVUR!

Trots mycket folk på läktaren som applåderade mellan varje moment, något vi heller aldrig varit med, tappade han inte fokus alls. Han lyssnade på allt jag sa och han hade skit kul :) Han genomförde tävlingen på ett sätt jag bara drömt om!

Jag har ingen film för jag var där själv, men här kommer poängen med domarens kommentar.

Platsliggning
10

Tandvisning
9, reser sig

Linförighet
9, en stor sväng

Läggande
9, förare saktar in något

Inkallning
10

Ställande
9, något steg

Apportering
8,5 , tvekan vid gripande

Hopp över hinder
10

Helhetsintryck
9

Totalt: 187,5 POÄNG OCH KLASSVINST!


Tårarna bara rann när jag fick veta poängen. Jag är så sjukt stolt över oss!!! Jag grät hela vägen hem i bilen :) Det är så jäkla skönt att äntligen ha lyckats, och det med besked!

Jag är så tacksam för att jag fått möjligheten att träna för Rose. Innan jag träffade henne hade jag givit upp. Hon var min sista utväg för att få ordning på våra problem, och snacka om att hon fixade det. Nu ska vi fortsätta på denna vägen och förhoppningsvis lyckas vi ta två förstapris till i ettan så vi får vårat LP.

Idag blir Charlie behandlad som den kunglighet han i grund och botten är :) Men som Rose påpekade, imorgon är det tillbaka till bootcamp!! Men ikväll ska jag helt klart suga på denna karamellen ordentligt. 



torsdag 29 mars 2012

Längs vägen

När jag och Sandra skrev våran C-uppsats hade vi en rutin varje dag. Och det var att se på Våra Bästa År. En serie som är totalt värdelös och egentligen hatade vi den, men vi var bara tvugna att se på den VARJE dag! Döm om min förvåning när jag under resan hem från Stockholm inser att Salem faktiskt finns på riktigt...

Sedan kan man ju fundera på hur folk ibland tänker när dom utsmyckar sina kommuner. I Mjölby hade dom i en rondell en skit stor gul/rosa POTATIS?!?! Hur tänkte dom, och framför allt varför?

onsdag 28 mars 2012

Två dagars hundträning i Stockholm!

Nu är vi hemma igen efter våran roadtrip till 08-landet. Dagarna har spenderats på RM´s Hundcenter hos Rose. Jag och Charlie har fått så lärorika och grymma träningspass av denna wonder woman inom hundvärlden. Eller om vi ska vara ärliga, JAG har blivit tränad för om bara jag gör rätt saker med rätt känsla så blir allt rätt.
Vi har kört flera pass där Rose har coachat mig i hur jag ska agera och med vilken känsla. Träningen har gått jätte bra och jag har fått med mig massor av nya kunskaper. Rose har filmat mig hela tiden så efter träningen har vi tittat på det på datorn för att jag verkligen ska förstå vad jag gör och hur jag ska tänka.



Jag tänker inte gå igenom varenda detalj för det är så mycket bra grejer jag har lärt mig. Som ni förstår är jag super duper nöjd. Nu gäller det att jobba på sig själv framöver för att bli den bästa hundföraren jag kan bli.

Charlie har skött sig super och det är grymt att se hur han förändras och FOKUSERAR när matte hittar rätt känsla. Han blir som en annan hund, en stressfri vovve som bara älskar sin matte och vill vara exakt där hon är hela tiden.

Är så inspirerad nu och det ska bli sjukt kul att träna framöver!

Sedan måste jag bara berätta om hur dagiset på Hundcentret fungerar för att ni ska förstå vilken kunskap denna kvinna har! Jag var HELT i chock då jag klev in i hundstallet och trodde det var tomt. Döm om min förvåning när jag får veta att där inne fanns ca 50 st hundar!!! Inte en enda vovve skällde, ingen var stressad. Utan alla låg lungt och fint i sina boxar och vilade. Inte ens när jag som främmande person klev in brydde sig vovvarna. När tjejerna sedan går på promenad går dom med ca 12 hundar var, och då har dom alla koppel i EN hand. Inte en hund drar i kopplet utan det är ordning och reda och hundarna rastas en i taget i den lediga handen. Jag var så sjukt impad att jag var tvungen att stanna och GLO varje gång dom gick förbi! Här kämpar man med en vovve, och dom hanterar 12 st åt gången sprättlätt. Impad var ordet!

måndag 26 mars 2012

Kursstart agility advance

Idag drog ÄNTLIGEN agilitykursen igång! Vi var ju bara med på halva kursen i höstas eftersom att den lille bröt svansen. Men nu hoppas vi kunna fullfölja kursen under våren. Vi går kurs för Emma på Hundakademin, en instruktör jag är enormt nöjd med.
Charlie var så sjukt taggad när vi kom dit så jag trodde han skulle explodera. Han tyckte det onödigt lång tid innan han fick börja arbeta!

Vi började med att träna slalomingångar med hinder framför x 3 på rad. Charlie toknjöt när han fick börja jobba och tog i allt han kunde, sötnöt! Slalomen gick fint oavsett hinder eller håll. Han slarvade dock och gick ur slalomen någon gång när jag sprang långt före, han blir skitförbannad om jag är snabbare än honom. Men han förstod snabbt att man måste faktiskt arbeta klart oavsett vad matte håller på med.

Sedan var det en kombination av 2 hinder, tunnel och 2 hinder igen, som stod som ett stort U. Där skulle man kunna hålla sig på linjen vid första hindret och alltså inte följa med hunden i svängen. Inga problem alls för den lille som har ett grymt hinder sug. Vi fick sedan visa för alla de andra, för instruktören ville att de andra skulle få se hur det ska se ut! Charlie fick applåder och ni ska tro att han var nöjd :)

Vi hann även med lite kontaktfält på balansbommen där jag fick ordning på varför trampandet inte fungerat som jag önskat på nervägen. MEN som vanligt i hundträning berodde det på att jag gjorde fel och bara vi rättade till det så gick det fint.

Emma bjuder alltid på saft och kakor, alltid lika uppskattat!

Är grymt nöjd med dagens kurs och ser fram emot alla tillfällen framöver. Vi kommer lära oss massor!

söndag 25 mars 2012

Söndagsmorgon

Känner mig faktiskt lite risig idag... börjar få ont i halsen igen och hostar hela tiden. Så trist. Fick dock mycket energi på morgonpromenaden då vädret visar sig från absolut bästa sida!

Strandpromenaden

Ska börja förbereda för min Stockholmstripp då det är fullt upp fram tills avresa. Men först blir det våfflor till brunch, och idag är det även jobbdags.

lördag 24 mars 2012

Finnsjön runt

Vi hamnade ute i Mölnlycke och Finnsjön. Jag har en väldigt fin bok - Göteborgs Promenadgudie - och när vi satt där i bilen kom jag på att jag sett en promenad i den boken som såg ut att vara lagom. Vi hittade tillslut till detta stället - Finnsjön - och började gå.
Daniel la ett spår och medans vi väntade på honom kom det en welshtik med sin matte på stigen. Vovvarna fick busa en stund innan vi gick vidare. Stigen gick först jätte fint längs med vattnet och sedan gick man mer upp i skogen.

Sjön vi gick runt

Tillslut blev stigen en grusväg och vi gick mellan lite hus. Här lyckades vi faktiskt gå vilse. För det fanns inga skyltar och vi visste inte vilken av alla vägar vi skulle följa. Tillslut valde vi en och den var fel. Men istället för att vända så fick vi gå över en blöt myr. Man blev riktigt blöt om fötterna, men vi hittade den rätta stigen iallafall!

Stigen blev en väg

Vägen tog slut och det blev blött om fötterna

När vi gått runt allt, och hittat rätt, gick vi tillbaka till sjön där vi satte oss och fikade på det mumsiga vi hade i spårpåsen. Det var två kanelbullar, en chockladboll och en snickerskaka - allt från BAKA såklart - och gud vad gott det va. Vi var lite möra i benen då vi gått länge och det var kuperad terräng. Så att slå sig ner vid vattenbrynet med lite saft och sötsaker var efterlängtat!

Mysigt
Så gött

Den lille plaskade lite i det kalla vattnet

Efter fikan fick gå en bit på stigen igen för att komma fram till spåret som Daniel lagt. Jag skulle hålla i linan men det gick så himla dåligt i början. Vi missade till och med första apporten, det brukar den lille aldrig göra. Så Daniel tog över i linan istället. Daniel hade INGEN aning överhuvudtaget om vart han gått spåret. Så vi bestämde oss för att lita till 100 % på Charlie och bara gå där han säger. Och se där, alla apporter kom in! Det var ett sjukt långt spår och så jäkla svårt. Terrängen var ingen bra spårskog alls, så att den lille klarade detta var duktigt av honom. Det var i särklass det svåraste och längsta spår han gått och vi var så stolta över honom när han lyckats hitta alla apporterna!

Tre och en halv timma tog hela äventyret och det var så skönt att få vara ute i det fina vädret!

Tippen

Har ägnat morgonen åt att rensa och städa i förrådet. Hela bilen blev fullpackad med skit, var knappt att vi fick plats :) Men nu ligger allt sorterat på tippen och förrådet är så fint!

Så skönt när man fått gjort sånt här och det är ordning och reda på allt!

Nu är vi på väg ut på Hisingen för att hitta skog att spåra i!

fredag 23 mars 2012

Min kille är den sämsta förloraren jag vet

Jag är tillsammans med världens sämsta förlorare. Ikväll har vi spelat en omgång Yatzy och han började sura redan från början då jag i mina första kast lyckades få just Yatzy. Sedan började han fuska där han slog tärningarna för många gånger, eller helt enkelt snurrade på tärningarna när han trodde att jag inte såg.
En bit in i spelet inser han att jag kommer vinna big time, och då föreslår han att vi ska skippa denna omgången och börja om. Eftersom att han fuskat! Men se så dum är jag inte, så här skulle spelas färdigt. Han fortsätter att fuska och han försöker till och med få Charlie att äta upp en av tärningarna, bara för att slippa förlora.

Bildbeviset på min kross-seger!

Jag vann självklart sprätt enkelt och när han ville ha en rematch vägrade jag. Jag är också en dålig förlorare, men har ni hört på maken eller?

Dagens lydnad

Det blev lite lydnadsinslag på eftermiddags promenaden idag. Att träna längs med vattnet när vädret är så här fint är helt perfekt. Helt enkelt för att det kryllar av folk, barnvagnar, hundar, barn, cyklar... Vi tränade platsliggning där jag la honom nere vid vattnet och gick över på andra sidan gångvägen. Så alla som gick fick passera mellan oss. Även idag fick jag en söt blick från den lille och han ser verkligen ut som om han tror att jag skämtar. Men en tillsägelse och sedan låg han fint trots allt som passerade framför honom.

Det bästa när han ligger så här är att alla som passerar säger: Åååhh titta hunden, vad söt! Med andra ord, perfekt störning!

Linförigheten fick sig ett kort pass som vi passade på att ta framför alla uteserveringar - som hade preimär idag. Här hade vi det riktigt svårt, så den situationen ska jag utnyttja mer framöver.

Välförtjänt fika!

Har sedan tidigt imorse rensat och städat här hemma. Nu är jag klar för idag och belönar mig med bit av hallonpajen jag gjorde igår.

Charlie har legat på balkongen och gottat sig medans matte farit runt som en toka inomhus.

Nu ska vi ta och ge oss ut i det underbart varma vädret!

torsdag 22 mars 2012

Ringlös

Förlovningsringen  fick bara sitta på mitt finger i precis en vecka innan den åkte av. Jag har under veckan känt att ringen är nog aningen för stor. Jag har riktigt smala fingrar så ringen såg ju redan ut som en ring för ett barn, men den måste bli ännu mindre.

Älskar min vitgulds ring

Efter jobbet tog jag svängen förbi Frölunda Torg och lämnade in ringen för att minskas ner. Så nu är jag ringlös för en vecka innan jag får tillbaka min dyrgrip. Känns lite konstigt för man hade redan vant sig vid att det ska sitta nåt på fingret.

Årets första onsdagsträning

Igår var vi klubben för att få träna med störning. Och snacka om att vi fick det :) Jag har aldrig varit med om så många på klubben på samma gång innan.

Började med linförigheten och gud vad nöjd jag är med min lille! Självklart stötte jag på patrull då han tyckte vissa störningar var svåra, MEN vi jobbade oss igenom dom. Han går så fint när han fokuserar och sedan kommer det små stunder då han bara MÅSTE titta åt ett annat håll och då tappar vi såklart. Men nu tog det inte 5 min innan han var med igen - som förra säsongen - utan bara någon sekund så kunde vi fortsätta gå med fint fokus igen.

Körde alla moment i ettan och det var inga problem. Så vi la mest fokus på att helt enkelt orka hålla FOKUS! Det ska bli ännu bättre, men det var riktigt kul att se vilka framsteg vi gjort på den här fronten. Igår gick vi bland annat nära en aussie samt en rottweiler som kampade med sina ägare, gick ca 3 meter ifrån, och han fixar det utan blicksläpp. För ett år sedan hade vi inte varit i närheten av detta. Sedan är jag såpass petig att jag vill ha ett fritt följ utan koncentrations-missar, så vi får träna vidare.


Platsliggningen missade vi tyvärr då den inte är förrän efter klockan sju och jag ville hem och se Färjestad vinna över HV71 - jäklar vilken grym match det va! - så jag la en egen plats istället :) Hade kunnat vara med på platsen med skott men avstod då jag inte vill skapa någon osäkerhet, vi behöver ju inte kunna plats med skott ändå. Charlie är inte skotträdd, men han tittar till när skotten kommer, och jag är glad att jag hoppade över det. På våran egna platsliggning tog jag hjälp av tjejen med aussien som busade och kampade med sin vovve mellan 2-5 meter från Charlie. Han lyfte hakan en gång och tittade på mig som om "menar du verkligen allvar nu?" och genom att visa att det var så det var tänkt, körde han helt på min linje och hakan låg fint kvar i backen.

Avslutade med några vändor slalom och nu längtar vi massor till måndag och kursstart!

onsdag 21 mars 2012

NYTT JOBB!

Förändringens vindar blåser i mitt liv och nu kan jag berätta för er vad jag behöver mina vingar till!

Jag har fått ett nytt jobb! Jag kommer inom en snar framtid att börja arbeta på Kungsbacka Närakut! Jag är så sjukt lycklig då det här är ett riktigt drömjobb. Var där i måndags och skolades in den första dagen och det känns super bra. Jobbet sträcker sig över sommaren och sedan får vi se vart vingarna tar mig!

Flyger mot nya mål

Jag kommer att möta patienter i alla åldrar och med olika sjukdomar. Man kan säga att detta är en som vårdcentrals akutmottagning. Jobbet innebär något totalt annorlunda mot det jag gör idag, så det är väldigt nervöst men samtidigt nåt så fruktansvärt roligt!

Så fort jag tänker på det blir jag alldeles lycklig och det ska bli så roligt att få göra någonting annat, då jag senaste tiden känt att jag behöver det.

Ljuset är tillbaka

Äntligen är ljuset tillbaka på allvar ute. Nu känns det inte längre som att man går upp mitt i natten.

Kunde till och med läsa en tidning till frukosten utan att behöva tända en enda lampa!

Kl 06.00

Nu är det alldeles snart dags att åka mot jobbet.

tisdag 20 mars 2012

Träning på morgonkvisten

Åkte ut till klubben imorse för lite aktivering av den lille. Började med en runda över skjutfältet så han fick blåsa ur sig lite. Hade tänkt köra lite agility först men vinden var totalt iskall och jag hade inga vantar med mig, så att bära agilityhindrena i stål lockade inte överhuvudtaget. Så vi körde lite balansbom och gunga för att träna kontaktfält istället.

Favorit-bollen!

Sedan tog vi oss an lydnaden där vi fortsatte med kedjning av moment i ettan, där jag la in långa transporter mellan varje moment för att få träna på det också. Mindre fel denna gången så träningen ger resultat. Det BÄSTA idag var linförigheten. Den va jätte bra!

Hade rätt känsla idag under hela passet och varit riktigt nöjd när vi var klara.

måndag 19 mars 2012

Massmördare i reflexväst

När vi var på väg upp till Trysil fick mina föräldrar se prov på min misstänksamhet. Vi har precis kört över gränsen till Norge och vi har inte mött en bil på säkert 40 min, det kändes alltså totalt öde. Helt plötsligt kommer en kvinna i reflexväst ut från en stuga och ställer sig mitt i vägen.

Min ENDA tanke är att nu kommer vi dö. Nu kommer hon stanna oss, råna oss och sedan ha ihjäl oss. Så jag skriker:
- Stanna inte, det är en massmördare!!! Kör pappa, kör!!!!
Vad mamma och pappa svarade kommer jag inte ihåg men det var nåt i stil med att jag skulle ge mig iallafall.

Pappa stannar självklart bilen och då utbrister jag:
- Ja men smart, nu dör vi.

När pappa vevat ner rutan visade det sig att det var tullen som stannat oss, och den blonda lilla tjejen var visst trevlig.

Jag borde nog sluta se på vissa tv-program tror jag!

söndag 18 mars 2012

Förlovningen

Det var någon gång i januari som Daniel frågade om jag ville förlova mig med honom. Svaret var självklart JA och vi började planera för både ringar och när vi skulle berätta för våra familjer. Vi bestämde oss snabbt för att det var ju perfekt att förlova sig i Trysil när båda våra familjer var samlade!

Ringarna har varit inköpta sedan drygt en månad tillbaka och det har varit svårt att hålla HELT tyst om detta kan jag lova! När det närmade sig Trysil-resan ordnade vi så att båda familjerna var beredda på taco-kväll tillsammans torsdagen den 15/3 - det datumet stod ju redan i ringarna! - och vi hade tur då ingen motsatte sig vårat förslag.

I torsdags satt vi alla samlade och åt och då smög jag och Daniel på oss ringarna lite snyggt med händerna under bordet. Sedan tog det ca 45 min innan Eva blir alldeles stel och utbrister:
- NEJ, nu ser jag någonting här. Vad fan har ni gjort? Har ni förlovat er??!!

Det blev 5 sekunder av total tystnad och sedan brakade det loss ordentligt. Alla skrek rätt ut, det kramades, tårar rann... Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände för jag blev så sjukt chockad när alla skrek så!! :) Men LYCKA och KÄRLEK är nog två bra ord för att sammanfatta det hela.

Kvällen gick helt klart i kärlekens tecken och lyckan var verkligen total! Kan även meddela att lyckoruset fortfarande sitter i kroppen.


Jag har hittat den BÄSTA killen som finns. Han är det bästa jag har - och Charlie såklart - och jag riktigt längtar efter framtiden tillsammans med Daniel! 

Tusen tack för alla hälsningar från alla håll och kanter. Är så kul att så många gläds med oss!

Vilken semster vi haft!!

Dagarna i Norge har varit helt fantastiska! Vi har haft en riktig tur med vädret då det varit vindstilla alla dagar och för det mesta strålande sol. Temperaturen har legat runt nollan vilket är skönt, men dock inte så jätte bra för underlaget som blev lite sörgit framåt eftermiddagen.

Vi som åkte var hela Daniels familj - föräldrar och systrar med familjer - samt mina föräldrar, så vi var ett gäng på hela 13 stycken! Vi bodde i två olika stugor, där Daniel bodde med min familj. Vi bodde i en fin stuga som var en riktig fjällstuga, alltså furu precis överallt!

Jag och Daniel var snabbt ut i backen när liftarna öppnade varje morgon, då fick vi dom bästa åken med manchester underlag. Vi mötte sedan upp de andra i gänget och åkte blandat runt backarna på båda sidorna av Trysil-fjället. Runt två/tre-tiden vart jag så trött i benen att dagen fick avslutas för min del, jag var då så trött att jag knappt tog mig upp till stugan :)

På kvällarna samlades vi allihopa i en stuga och några dagar åt vi tillsammans och några dagar vart det bara mys och vin! Vi blev inte så värst sena på kvällarna då man är rätt seg efter en heldag i backen :)

Viktoria, Daniel och jag

Cornelia och Daniel i liften

Pappa och Magnus på toppen


Singe, Cornelia, Viktoria, Hugo och Daniel på toppen

Karro, Frode och Jonas

Frode, nyss fyllda 3 år, var hur duktig som helst! Han körde alla backar som vi åkte och det var inte värst många 3 åringar där uppe på toppen kan jag lova :)

På väg upp i hästen

Vår mysiga stuga

TACK alla inblandade för en toppen semester!!! 

onsdag 14 mars 2012

Trysil levererar!

Vädret bjuder på vindstilla, strålande sol en temperatur på ca 2 plus grader. Det är helt underbart!
Enda minuset med vädret är att det blir väldigt mjukt i backen, så fram mot eftermiddan blir det nog mest puckelpist :)

Nu sitter vi och vilar efter lunchen. Solen steker och förhoppningsvis får man lite färg på näsan!

Mina skidor är inlämnade då jag inte hade nått glid överhuvudtaget. Så vi får väl se när Daniel kommer ner med dom. Tills dess njuter jag av solen :)

tisdag 13 mars 2012

SEMESTER!!

Äntligen är den här, den efterlängtade semestern!! Nu är vi framme i Trysil, sitter på Peppes och delar på en gigantisk pizza!

Strax ska vi ge oss upp på berget för att leta upp stugan! Det ser ut att bli en grym vecka...!!

En kajak?

Igår var då den riktiga dagen då Mamma fyllde 50-år! Vi började med paketutdelning där hon fick lite kläder, inredning och presentkort. Sedan kom det STORA paketet. Mammas minspel är klockrent när hon drar upp denna paddel. Efter en liten stund förstår hon, och hon blev riktigt glad för de två kajaker hon fick :)





Sedan åkte vi in till stan och gick på Restaurang Blå. En grym trerätters med gott att dricka till. En mycket bra kväll med andra ord! Lars var också med, men han hade hockeyträning så han fick äta lite snabbare än oss andra.

måndag 12 mars 2012

En fjäril med ett budskap

Idag har våren varit på riktigt besök. Vi har varit ute vid stugan och njutit av det fin, fina vädret! Ute i jeans och t-shirt och jag är världens största fryslort. Busat med Charlie - som premiärbadat - och sedan solat i en solstol på altanen. Vi såg även årets första fjäril, en gul liten sak som helt klart berättade för oss att vintern nu är över!