måndag 30 april 2012

Skönt med värme!

Värmen är äntligen här. Vi har varit ute med den lille som fått springa av sig en massa energi!

Nu väntar grillning och Valborg ska firas!

Provsvar svansen

Har på morgonen fått ett telefonsamtal från veterniären. Provsvaren för svansen visade på inflammerade celler och man kunde även hitta några körtelceller. Så det blir antibiotika och förhoppningsvis läker inflammationen ut.

Då min veterniär vet att jag är sjuksköterska behövde vi inte gå tillbaka för att ta stygnen utan de fick jag ta själv. Vi gjorde det igår kväll och såret är helt läkt. Det var riktigt små stygn så dom var trixiga att ta, men tur att man har en hund som står totalt blickstilla!


Skönt att äntligen ha fått svar, har varit en lång väntan. Men nu blir det ett besök till apoteket så ska han få en liten kur med medicin.

Är så himla glad över att det inte var något cirkulationsproblem med svansen och att man inte kunde hitta cancerceller. En sten har lättat från mitt hjärta!

söndag 29 april 2012

Söndagsmys

När jag kom hem efter den långa tävlingsdagen stod Daniel vid grillen. Han hade fixat gudomligt goda burgare - med fetaost i - och även köpt en bukett med fina blommor. Tröstpris var förklaringen :)

Det har varit en lugn söndag eftermiddag, då jag varit helt slut i huvudet. Lämnar en vecka med mycket jobb, jobbade även igår kväll i Kungsbacka. Men imorn är jag ledig och då blir det en fixar dag, men ska försöka ta sovmorgon, iallafall till halv åtta ;)

Vi har tagit oss en kvällspromenix och stannade hos båten och putsade lite på den. Fåglarna använder den för tillfället som toalett, så det blir till att skura den så den håller sig fin. Charlie fullkomligt älskar båten. Han hoppade direkt ner i den och satte sig bak i soffan, där är hans plats. Där han kan sitta hur länge som helst.


Hoppas vädret blir fint snart så vi kan åka ut på havet!

Tävling Färgelanda

Idag har vi varit och tävlat i Färgelanda. Tyvärr gick det inte vägen idag då vi nollade platsen. Efter bara några sekunder fick Charlie en kli-attack och med det satte han sig upp och några sekunder innan tiden var ute la han sig igen.

Super tråkigt såklart och jag började fundera på om jag skulle åka hem. Men fick peppande sms från både Hanna och Daniel - tack! - i exakt rätt tid och kom på andra tankar. Hängde av mig besvikelsen på min krok och tänkte att jag ska fan gå in och visa vem som är bäst på resten!

Så det gjorde vi! Högst poäng totalt på allt annat och dagens högsta poäng på fotgåendet - i alla klasser. Jag har aldrig sett en sådan hård domare som dömde idag - Roland Augustsson. Han drog så många poäng för minsta fel och nollan drog han upp hur många gånger som helst. Under hela dagen var det bara en som fick ett första pris, men han var lika hård på alla så det ska han ha cred för. Men många diskussioner blev det då han nollade för väldigt konstiga saker många gånger.

Innan prisutdelningen fick jag lite hjärtklappning då några protesterade mot våran platsliggning då vi tydligen gått mycket längre än 10 meter från hundarna. Men domaren vägrade och det gick liksom inte riktigt att bevisa då alla koner mm redan var inplockade. Otur för mig, för tänk om vi fått göra om platsen :P

Jag är trots allt nöjd med min lille. Att få så höga poäng på många moment trots hans kritiska ögon känns riktigt bra. Charlie var väldigt trött under programmet och vi gjorde vårat sämsta program på länge. Men han gör det han ska och även fast han är trött ballar han inte ur!

Här kommer dagens poäng med dommarens kommentarer samt mina skrivna med skrivstil.

Platsliggning - 0, kroppsvård, sitter upp, vrider sig, lägger sig. Diggar ordet kroppsvård :)

Tandvisning - 6, ändrar ställning, lite reserverad. Domaren var helt tafatt och då blir Charlie fundersam, då börjar domaren prata bebisspråk med han (ömkar) och självklart backar han. Att dom bara inte kan gå fram och göra det ordentligt!

Linförighet - 8.5, långsamt sättande, något bättre språngmarsch önskas.

Läggande - 6.5, dk m hand, förare stannar upp något, ngt långt kommado. Här är det verkligen jag som krånglar till det :)

Inkallning - 9.5. lite slarv i ingång

Ställande - 9

Apportering - 9, lite tveksam

Hopp över hinder - 9, dk oläsligt, avslut. DK?? Ingen aning.

Helhet - 7.5. Ingen aning om varför vi fick så dåligt där! Fick beröm för glad hund och inte var han okoncentrerad.

Ett dryt träningspass, men en mycket bra sådant! Dock kan jag säga att till denna klubben åker jag inte och tävlar igen. Riktigt dåligt arrangemang och min klass startade 2 timmar försent, inte OK enligt mig. Ordning och reda ska det vara för att jag ska komma tillbaka :)

Till nästa tävling ska platsen fungera som den gjort senaste 2 åren, dvs att han ligger där man lagt han, och jag ska inte göra något DK på läggandet. Träna vidare och kom igen nästa gång!

lördag 28 april 2012

För snälla vovvar

Såg en skylt vid ett café längs strandpromenaden imorse. Här ska vi definitivt ta en fika när vi får en ledig dag och vädret är fint!



fredag 27 april 2012

Träningstävling

I den lydnadshelgen vi var med på var ingick det en träningstävling. Instruktör Åsa hade ordnat det så bra att det kändes som en riktig tävling. Dagens domare var Lennart Eliasson, så vi blev verkligen bedömda på riktigt!

Jag drog startnr 4 och tog ut den lille när trean var inne. Det kändes bra på uppvärmningen, han var med mig och han var taggad.


Programmet kändes riktigt bra. Linförigheten var den bästa vi gjort! Domarens kommentar var: "riktigt bra". Jag blir så lycklig att jag håller på att börja lipa. Vad vi kämpat och nu kan vi äntligen prestera när det gäller. Resten av programmet flöt på fint och han känns stabil.
Platsliggning - 9, gnäller
Tandvisning - 10
Linförighet - 9,5, Mycket bra
Läggande under gång - 7, ngt utdraget kommando, kraftigt DK (jag bromsar upp), nosar
Inkallning - 9, skall
Ställande under gång - 10, Jättebra
Apportering - 9, nosar ngt
Hopp - 9, Avslut
Helhet - 9

Totalt: 182 poäng

 
Jag är så nöjd med den lille idag. Inga problem med koncentrationen, utan han fokuserade och skötte sitt jobb utmärkt. Han tycker det är skit kul, och så även jag.

torsdag 26 april 2012

Bara bäst

Jag och Daniel hade tydligen en liten miss i kommunikationen och insåg igår kväll - strax före 23 någongång - att båda skulle vara borta hela kvällen dagen därpå. Daniel hade invigning på jobbet hela dagen och jag jobbade 13.30-21.30. Blir ju lite problem när man har världens bästa hund hemma!


Men tack vare våra underbara grannar - Therese och Daniel - så löste det sig på en gång. Dom har idag varit ute på långpromenad och sedan har den lille varit hos dom tills jag kom hem från jobbet.





Therese och Charlie


Vad skulle vi göra utan våra underbara vänner som alltid ställer upp? Ni är bara bäst!

Ännu en vilodag

Idag har vi vilodag från träning igen. Så morgonen inleddes med en promenad. Hittade en ny väg där man gick mellan massa små hus. Kan inte förstå varför jag älskar så att gå i bostadsområden, men det gör jag!

Våra morgonpromenader är verkligen meditation, något jag behöver just nu för att rensa alla tankar.


Ikväll väntar kvällsjobb och nu får jag skynda mig om jag ska hinna med allt!

onsdag 25 april 2012

Träna på det du har svårt för

Under lydnadshelgen pratade instruktör Åsa om vikten av att verkligen träna på det man faktiskt är dålig på. Då det är lätt att man tränar på det man är rätt bra på, när det är mycket folk runt omkring. Så med det i bakhuvudet tog vi oss an lydnadsplan idag.

Senaste två veckorna har Charlie varit rätt disträ och extrem nosig. Det måste vara VÄLDIGT många tikar som löper i vårat område då han varje promenad fastnar i en doft och börjar skallra tänder - suck. Så fort han får chansen sätter han igång med näsan, vilket han självklart hade med sig på lydnadsplan idag. Jag har ju slutat att skylla på olika omständigheter, så som löptiks dofter, och kör istället efter tänket att den lille ska lyssna oavsett.

Han började bra, men trots att han höll blicken rätt på mig så såg man hur han gick och vädrade i luften och näsan drog sig åt vänster. Morr! Men jag kämpade på och vi fick till några riktigt bra, långa bitar. Sedan var det dags för platsliggningen. Fick ett skall när jag lämnat honom med ca 5 meter och sedan tog han upp hakan 2-3 gånger under den 4 minuter långa plasten.


Tog mig sedan an gräsplanen, som var BLÖT och så där super äcklig - enligt min lille iallafall. Han var så sjukt disträ i början så jag fick gå av plan, rasta honom lite och hänga av mig frustrationen på min krok - ska berätta om den längre fram. När jag hängde av mig på kroken bestämde jag mig för att inte åka hem förrän saker och ting verkligen fungerar. Oavsett hur länge vi skulle behöva vara kvar. Tog mig direkt tillbaka till hästvärlden och tänkte på vad jag skulle gjort om hästen vägrade lyssna. Inte fan hade jag bara gått hem eller lockat med en massa morötter. Jag hade jobbat tills jag lyckades och självklart är det samma sak med min lille.

In på plan igen och 3 minuter senare lossnade det! Han lyssnade och framför allt så ansträngde han sig. Fin linförighet trots det blöta gräset och regnet som strilade ner. GÖTT! Resten av momenten i ettan fungerade fint trots att den röda mattan inte var utrullad! Svängarna i linförigheten har blivit bättre, ingången på inkallningen var jätte fin idag, ställandet var no problemas och till och med läggandet gick vägen i blötan. Fick låna en apport av Tilda och Ebba och där fick vi även bra träning med ny apport.

För att vi ska lyckas handlar det verkligen bara om fokus, då momenten sitter. Resten av veckan blir det till att ta tag i platsliggningen och göra det viktigt att ha kvar hakan i backen, samt att göra det viktigt att hålla koncentrationen.

Inga genvägar på dagens pass utan riktigt skit jobb, som gav bra resultat. Är riktigt nöjd!

Tandblekning

Idag har jag varit på Salong Reborn vid Vasaplatsen och blekt mina tänder. Har i många år velat göra det men aldrig kommit till skott. Nu fick jag detta till ett superpris och då slog jag till.

Sandra som gjorde detta på mig var helt UNDERBAR, vilken härlig och proffsig tjej! Drygt en timme tog det hela där jag fick ligga med blekning i 3x10 min under plasmaljus. Jag kände ingenting utan hade bara en avslappnande stund på den sköna sängen, gott nerbäddad i varmt täcke.

Mina tänder blev 6 nyanser ljusare och jag är super nöjd. Jag ser absolut inte ut som Ross i Vänner - tur det ;) - utan tänderna ser bara väldigt mycket fräschare ut!


Jag har även fått möjligheten att ge några av mina vänner möjligheten att göra tandblekning till samma pangpris som jag fick. Ordinarie pris är ca 4900 :-, men nu kan även ni få det för ENDAST 1495 :-.
Ta kontakt med mig om ni är intresserade, så orndar vi det! 

tisdag 24 april 2012

Pirrigt, men gud vad kul det ska bli!

Idag ska jag göra ett jobbpass på nya stället, alltså andra bredvidgången. Ikväll blir det ett kvällspass och då jobbar man 16.00-00.30. Undrar hur det ska gå för mig som ALLTID lägger mig vid 22, även på helgerna?!


Lite pirrigt är det såklart, så är det ju alltid när man ska göra nya saker. Det kommer vara full koncentration för att lägga allt på minnet, så det är en nog en trött tjej som kommer hem inatt. Men som sagt, det ska bli så himla kul!

Billdals Park

Ibland kan jag få panik på att bo i stan. Jag fullkomligt älskar skogen och mår så bra när man strosar runt i naturen och det är alldeles TYST! Idag har vi vilodag - alltså ingen hundträning - så vi åkte ut till Billdal för att gå i parken där.

Har aldrig varit där innan, men stället var super fint att promenera i, dock väldigt mycket mindre än jag trodde det skulle vara. Men jag trixade ihop alla vägar lite - både promenad och ridvägar - så vi gick en timme.

Charlie was here!

Ridväg

Dog-modell

 Långa inkallningar upp för backen, den var mycket brantare än det ser ut - var grym intervall-träning.

Älska naturen

måndag 23 april 2012

Veckans agilitykurs!

Kursen idag bestod av 3 olika kombinationer som vi fick gå runt på.

Station 1: Staket, tunnel och tråckling.
Här hade vi stora problem med tråcklingen då Charlie hellre körde efter devisen "kan själv". Så jag fick tänka till på belöningsplaceringen och fick honom då att lyssna på mitt kroppsspråk. Att köra hela kombinationen var skit svårt, men jätte kul träning!

Vilopaus!

Station 2: Hinder, slalom, tunnel, slalom, 3 hinder, salom, hinder
Detta klarade den lille fint, oavsett vilken sida jag var på. Så jag försvårade genom att springa före honom för att få fram frustationen, och i vänsterhandling klarar han det medans han i högerhandling kan fuska någon gång.

Kombination nr 2

Station 3: Däck, hinder, gunga, 3 hinder, platt tunnel
Lättaste kombinationen där jag la krut på kontaktfältsträning på gungan samt fart genom platta tunneln. Senaste agilitypasset med mycket kontaktfältsträning har verkligen gett resultat och vi gör fina framsteg.

En del av kombination 3

Lika kul varje gång med denna kursen och framför allt lär vi oss alltid nya saker vi måste träna på!

Charlie passade på att visa vad ouppfostrad han kan vara då han trots mitt förbud gick fram till en annan hund och var precis på väg att explodera i ett tok-fnatt. Men PERFEKT tajming från min sida fick honom på andra tankar och sedan uppförde han sig som man ska. Lilla skrutt hund. Han tycker verkligen livet är en fest, dygnet runt. Hakuna matata!

söndag 22 april 2012

Bilder lydnadsträning

Har haft en underbar lydnadsträning på gräsplanen imorse. Daniel var med som coach, tävlingsledare OCH fotograf på samma gång! Vi körde igenom ettan med kommendering och sedan detaljtränade vi på läggandet samt linförigheten. Det gick nåt så bra idag!

Linförighet

"Kom igen kompis"

6 bilder knäppta på rad

Fritt följ

Linförighet

Läggande

Ställande

Ställande

Ställande

Apportering

Språngmarsch

Fritt följ

Belöning

Platsliggning

Nu har vi ätit en god brunch och snart är det dags för ännu ett jobbpass!

lördag 21 april 2012

Kollat in framtiden

Killarna har myst på havet med båten idag och vi kom hem precis samtidigt. Charlie hade gjort ett idiot-ryck på en ö och bara flugit i vattnet, så han hade badat. Så det blev till att hoppa i badkaret direkt, speciellt för att skölja av svansen.


Packade sedan in oss i bilen och åkte på roadtrip till Kungsbacka. Åkte runt i lite områden och kollade läget inför framtiden. Spännande!

Kvällen blir hur lugn som helst. Tacos ligger i magen på mig, och sushi i magen på Daniel.
Trevlig helg!

fredag 20 april 2012

Gå och lägg dig!

Nu är det verkligen dags att gå och lägga sig. Men jag väntar på att mina två killar ska komma hem och då måste jag ju bara pussa lite på dom innan jag lägger mig! Inte är jag värst trött heller. Men jag vet att jag kommer ångra mig när klockan ringer 05.00 imorgon, då är man inte så tuff längre :)

Har haft en stressig men ändå okej kväll på jobbet. Och alltid på helgerna är det så mycket svårare att gå och lägga sig. Trots att jag är mitt i arbetsveckan så känns det ändå annorlunda då alla andra är lediga.

NU kom killarna hem så dags för pusskalas och sedan ett försök till att sova!
Hörs imorn.

Spårproblem på ängen


Idag stod det spår på schemat så imorse åkte jag och den lille ut till Sisjön. La ett spår på en stor äng och medans det gottade till sig i regnet tog vi en promenad. I slutet på promenaden fick den lille två linjetag, där han såg när jag la ut leksakerna.


Spårtyp: Äng
Längd: 600 meter
Apporter: 6 st varav 4 kom in
Vinklar: 4 st
Liggtid: 60 min

Vi laddade om för spåret och Charlie var samlad innan. Gick fot fram till spårstart och satt lugnt medans jag tog på sele och lina. Han började fint i kärnan men efter bara 40 meter började problemen. Han velade hur mycket som helst och han fick inte tag på spåret. Det var inte så att han sket i det och gjorde någonting annat, utan han jobbade jätte mycket, men han bara velade. Man känner ju alltid i linan när han är spåret, då är han så säker att man kan hänga i linan och han trycker ändå framåt. Idag var han helt osäker och hade bara tryck i linan någon meter innan han började zick-zacka i stora bågar. Han kom till och med in till mig flera gånger och bad om hjälp. Har aldrig hänt förut!
En svårighet som jag visste om när vi började var att det kom en ryttare med häst och red över vårat spår på två ställen precis när jag lagt färdigt spåret. Men det krånglade ju liksom över hela spåret så det var inte det som var andledningen.


När vi kommit i mål fattades 2 apporter så vi gick ut på ängen och han hittade båda i varsitt sök istället. Jag är inte van vid att behöva lämna apporter så här gav vi oss inte förrän alla låg i min ficka :)

Som aktivering var detta ett ypperligt spår, för Charlie vart totalt slut. Men spårmässigt var det ingen höjdare. Nästa gång blir det back-to-basic på ängen. Tydligen har vi jättesvårt för spår äng - vi har ju bara spårat i skog hela hans liv - och då får vi börja på ruta 1. Vinden låg på mycket idag och jag antar att det är orsaken till att far runt och inte hittar kärnan i spåret? Oavsett andledning så backar vi bandet nästa gång!

Nu sover Charlie som en stock och jag ska snart åka till jobbet för helgens första pass.

torsdag 19 april 2012

Läget angående svansen

Idag har jag tittat på stygnen på svansen efter biopsin. Han har två stygn i mitten på området där pälsen har trillat av. Stygnen ser jätte fina ut och huden runtomkring är inte irriterad. Det ser kanske konstigt ut på bilden med det är den blåa tråden i stygnen som gör det.


Charlie är helt fantastisk och står blixtstilla när jag lägger om svansen. Vi har en rutin sedan förra gången och jag ställde honom bara på samma sätt och han slappnade av direkt. Fina, fina hund!


Idag tog vi ett rosa bandage med hjärtan på :) Och sedan förstärker jag alltid med coach-tejp. Ett grymt tips om du någon gång behöver få ett bandage eller dylikt att fästa på din hund. Coach-tejpen fäster bra i pälsen, men utan att dra loss en massa hår när du tar bort den. Den andas och framför allt så sitter den kvar! Utan denna tjep hade vi fått lägga om bandaget flera gånger om dagen, nu sitter det kvar tills vi själva tar bort den. Och den är skonsam mot huden!


Ingen tratt har behövts då han inte bryr sig om svansen överhuvudtaget. Han har inte ont alls, vilket är väldigt skönt. Han fick gå en stund utan bandage idag och inte ens då försökte han slicka på stygnen. Men jag tror ändå det är bäst att skydda med bandage mot smuts och bakterier.

Rejält träningspass på klubben

Har varit på GMBK och kört ett rejält träningspass med den lille. Vi tog oss igenom några problem-områden och jag är riktigt nöjd med vårat jobb. Började med agility, tog en vilopaus och sedan blev det lydnad.

AGILITY

Kontaktfält - Började på balansbommen. Gick ca 15 ifrån den och tävlade med Charlie för att få upp honom i stress samt att få maxfart. Snygga 2 på/av trots detta och det är ett stort framsteg. Han bjöd på det själv idag utan min hjälp, stort framsteg. Tränade även på att man måste stå kvar tills man får frisignal. Gick över till A-hindret, som vi inte tränat något på än, och där har vi inget kontaktfältsbeteende på uppvägen - det behövs inte - men behöver det dock på nervägen. Tränande i långsamt tempo då han tappar ner rumpan annars när han stannar på nervägen. Då detta var första gången är jag jätte nöjd, för han förstod vad han skulle göra. Gjorde även gungan och där bjöd han helt själv på snyggt "trampa" på uppvägen oavsett tempo fram, skit kul!

Slalom - Tanken var att köra både höger/vänster och att jag skulle springa på så jag hamnade LÅNGT före honom. Just för att detta gör honom nåt så fruktansvärt förbannad, han hatar att ligga efter, och då kan han slarva bara för att hinna ikapp. Provade först att springa bredvid honom på vänsterslalom - alltså att han är på min vänstra sida - och det fungerade. MEN när vi gjorde samma sak åt höger stötte jag på problem. Han sätter ingångarna skit snyggt oavsett håll, men jag har ju bara tränat ingångar i höger handling, aldrig ett helt slalom... Ibland undrar man hur man tänker?! Men efter lite stöttning och peppning så fixade han det snyggt.

Gick då över till att springa före honom och i vänsterhandling gick det jätte bra, han gör sitt jobb trots att han blir frustrerad för att jag är snabbare än vad han är. I högerhandling slarvade han någon gång men förstod snabbt att man måste jobba klart hela slalomet trots att matte är flera meter före.


Tog en liten kort promenad för lite återhämning och då hittade vi både tussilago och vitsippor på samma plats. Fint värre!

LYDNAD

Linförighet - Fortsatt träning på svängar samt helt om. Fick problem då en vovve tränade bredvid som fick springa efter sin boll. Men istället för att gå därifrån och utöka avståndet gick jag ännu närmare och krävde att den lille skulle lyssna på MIG. Som vanligt belöning när han gör rätt! Fick ändra mitt upplägg lite då vi fick börja med att bara gå rakt fram en stund för att få det att fungera. När det var fixat gick vi över på svängarna och det fungerar bra. Sitter dock fast lite i att jag måste påminna honom VARENDA pass om att han måste jobba även där, men förhoppningsvis fastnar det tillslut.

Inkallning - Han har börjat använda mig som en stoppkloss i ingången. Inte okej. Så idag visade jag att så gör man inte, genom att en gång ta ner handen precis när han skulle hoppa på mitt ben och helt enkelt hindra honom från att göra det. Då ser man att han tänker till och sedan gjorde han GRYMMA ingångar!

Läggande under gång - Snyggt!

Fjärr - Brukar lägga godis bakom men det höjer hans stressnivå för mycket. Idag la han av ett skall vid varje läggande. Valde istället att ha godisen hos mig vilket skapar en bra aktiveringsnivå hos lillen. Fina skiften på 3-4 meters håll och helt utan ljud!

När vi tränade ramlade det plötsligt in ca 50 människor i en samlad trupp. Ni kan tro att både jag och hund blev förvånade. Dom var tydligen ute för att titta på fåglar!

Stand Up på Parken

Igår var vi på Parken med Hanna och Viktor där vi åt god mat och såg på Stand Up med Messiah H. Vi fick bordet precis framför scenen och satt ju därmed mitt i blickfånget.

Det va sjukt kul och vi skrattade precis hela tiden! Han improviserade mycket och gjorde narr av publiken, och både jag och Daniel fick oss en del kängor.

Daniel ser tydligen ut som en riktig man och han lurar folk hela dagarna på sitt jobb. Sedan säljer han bara friggebodar eftersom dom BARA kostar 3 miljoner. Sedan borde han bli ihop med Hanna istället :)

Jag ser tydligen ut som en modebloggare som bara äter kiwi hela dagarna, och det här angående kiwi upprepade han typ 10 gånger. Jag är rätt snygg, men inte Hanna Graaf snygg, och han önskar att hans dotter kommer se ut som mig när hon blir stor, MEN hon ska även vara smart... Sedan har jag inga drömmar i livet och det börjar bli dags att bestämma sig nu. Han hakade även upp sig en del på mina gröna byxor :)


Messiah

Viktor, Hanna och Daniel

Han är riktigt rå i sina skämt och man ska inte vara känslig om man går och tittar på den här killen. Ingen utav oss var ett dugg känslig så vi skrattade hur mycket som helst :) Han spelar ju mycket på överklassen och gör narr av alla andra. Riktigt kul och ett bra sätt att spendera en vardagskväll på!

onsdag 18 april 2012

En soft dag - Update kl 17.30

Vi tar det piano idag. Vi har promenerat och promenerat mest hela dagen, helt utan tokryck vilket annars är ett dagligt inslag i vårt liv!


På något konstigt vis har även jag slagit ner på takten idag. Jag som alltid städar, tvättar och grejar så fort jag är ledig har inte gjort ett skit sånt idag. Skjuter det på morgondagen och njuter av dagen istället.

UPDATE kl 17.30 - Det här med soft dag för den lille gick sådär. Myror i brallan skulle man kunna beskriva det :) Så vi gick ut på gräsplan med favvo-kamp-leksaken och körde fritt följ. Jag belönade varenda sväng och helt om där han höll kontakten. Jag har verkligen slarvat där - tack Åsa - men nu vart det stor skillnad. Mitt i fjärren fick vi även sällskap av en golden-hane - en mycket fin sådan - som var leksugen. Jag hann få tag på den lille så det blev inget bus men grym störning då han var lika splittrad som en krossad spegel där ett tag. Goldenkillen var så schysst och la sig ner och rullade sig tio miljoner gånger om ca 20 meter bort. Som sagt, jag är bara glad för störningen :)

Piggare

När jag kom hem från jobbet igår var den lille mycket piggare, fast ändå rätt seg fortfarande. Han hälsade lite slött och gick sedan och la sig.

Trött blick

Idag är han som vanligt igen men vi kommer ändå ta det lite lungt. Svansen bryr han sig inte om. Tur att han är så van vid att ha bandage på den. Ska inte öppna förbandet förrän imorgon har jag tänkt, tror det är bra om det får sitta orört någon dag. 

Så idag passar vi på att träna mest inomhus då det finns grejer att fila på. Det kommer bli tvåans-fjärr samt träning på att man inte lämnar tasstargeten föräns man får frisignal.

tisdag 17 april 2012

Charlie sövd igen :(

Har varit hos veterinären för att kolla upp vad som hänt med Charlies svans. Han har ju tappat all päls på en fläck ovanpå svansen, ca 2x3 cm stor. Då de körtlar som kan ge dessa symtom ska sitta högre upp så ville veterinären ta en biopsi. Så dom tog in den lille och sövde honom....

Usch det är så jobbigt. Han är nåt så fruktansvärt rädd och inte kan man sätta sig och krama honom, för då blir allt så mycket värre. Utan man får stålsätta sig och spela cool för att det blir bäst så. Men så fort jag kom hem så sprutade tårarna. Jag tycker vi haft tillräckligt nu!

Tur att veterniären och tjejerna på Sannegårdens Djurklinik är helt underbara. Dom är riktigt noggranna och passar därför mig perfekt. Sedan tar dom så himla fint hand om den lille och behandlar honom som den prins han är.

Efter en timmes lång väntan fick jag gå och hämta honom. En MYCKET trött vovve mötte mig. Fick en liten pratstund med veterniären och sedan började vi gå hemmåt. Charlie var såklart helt groggy så han fick gå en liten bit, sedan bar jag honom och sedan fick han gå lite till.

Trött

När vi kom hem bar jag jag upp honom i soffan, la honom till rätta och där ligger han ännu. Tungan hänger ut från mungipan och han är helt väck.

Nu har jag sådan TUR som har helt underbara vänner. Hanna kommer hit så fort hon slutat skolan, och hennes kille Viktor åker till och med från jobbet för att köra henne hit. Jag ska jobba kväll men hade inte gått till jobbet om inte Hanna varit där. Men nu blir jag bara någon timme sen. Vad skulle man göra utan såna här underbara vänner som bara släpper allt för att ställa upp? Jag blir alldeles gråtfärdig när jag tänker på det. Bästa Hanna 

Veterniären vet inte riktigt vad det kan vara för något. Det finns liksom en hel del alternativ. Men biopsin kommer ge svaret och det var därför vi tog det. Istället för att chansa och behandla något som det kanske inte är. Det tar ca 1 vecka innan vi får svaret.

Nu var vi tillbaka med 2 stygn på svansen och bandage. Tur i oturen att vi är proffs på detta med att få bandage att sitta kvar på en viftande svans. Hoppas nu bara att vi slipper tratten och att det läker som det ska.

Tändsticka till frukost

Morgonens promenad bjöd på sol och iskalla vindar. Idag provade vi något nytt, att söka efter en tändsticka i en avvallad ruta på 2x2 meter- fick tips i helgen. Gömde tändstickan ordentligt under gräs så den syntes inte alls.

I den första rutan hittade han tändstickan på bara någon halvminut så nästa ruta fick bli 4x4 meter för att göra det lite svårare. Härligt med nosgyma som inte tar så lång tid att förbereda. Problemet jag stötte på var dock att han ÅT upp tändstickan - konstigt för en matvägrande vovve! Första gången hann han inte tugga upp den på vägen in utan jag fick den i handen. Men andra gången skyndade han sig som fan för att hitta äta upp den innan han var framme. Inte världens bästa käk för liten welsh-mage så nästa gång blir det något annat, litet föremål, han får söka efter!

Nosgympa

Några "runt" runt olika träd på 15 meters avstånd hann vi också med innan vi traskade vidare. Sedan fick vi sällskap hela promenaden hem.... En kille med barnvagn stannade oss och fråga massa saker om Charlies ras och jag svarade vänligt. När jag sedan började gå så följde han helt sonika med och pratade HELA tiden. Sånt är jag alldels för osocial för, jag gillar våra promenader i ensamhet :)

måndag 16 april 2012

Agilitykurs med vår första riktiga bana!

Idag har vi haft agilitykurs igen med Emma som instruktör - riktigt duktig tjej! Idag stod det tävlingsbana på schemat. Vi fick börja med att träna på olika delar och sedan avslutades det med att vi satte ihop allting.

Husse var med för första gången idag och han fick också prova på att köra med Charlie. Det gick jätte bra, trots att dom aldrig tränar tillsammans!

Charlie var HELT galen första delen av passet. Han var så taggad att han höll på att explodera. Men det är precis så man vill ha honom, mycket driv och mycket vilja! Han blir nåt så fruktansvärt förbannad om han märker att han gör fel och måste göra om! Han orkade väl med detta i ca 45 min och sedan blev vovven trött :) Men mer agilityträning framöver ska nog göra att han orkar ligga på max längre och längre.

I slutet av träningen var det då dags för att köra en hel bana som i klass 1. Jag och Charlie startade sist och det var en trött vovve som äntrade planen. MEN han var jätte duktig! En miss efter slalomet och inte sådana kontaktfält som jag vill ha. Men då vi inte kört A-hinder, balans eller gunga i fart tidigare tycker jag han är jätte duktig lill-prinsen.



Träningens fokus framöver kommer helt klart ligga på kontaktfält på alla hinder som har det, för där har vi ingenting att komma med så fort vi lägger på fart. Mycket arbete kommer behövas, men utan det kommer det inte gå. Sedan mer träning för självständighet på alla hinder.

Grymt kul att få prova en HEL bana och se att vi faktiskt tar oss runt. Det är stor skillnad på att köra så långt i jämförelse med bara kortare kombinationer som vi brukar göra. Sedan var det väldigt nyttigt att få se vad som fungerar och vad vi måste träna mer på.

Härligt inspirerad för kommande träningspass!

söndag 15 april 2012

Lydnadsläger, sista dagen

Imorse fick vi börja med att torrgå fritt följ - alltså utan hund - för att tänka till på hur vi sätter fötterna när vi går. Sedan fick alla prova att torrgå med ögonbindel vilket var skit svårt, men roligt! Hundarna fick sedan komma ut och vi körde dagens första pass. Platsliggning först och sedan fick jag gå igenom hela ettan med instruktör Åsa.

På lunchen var alla så dödströtta att det knappt var någon som orkade prata :) Men vi fick ladda upp igen för det var ett träningspass kvar. Där blev det platsliggning med störning, som gick jätte bra. Sedan blev det lite sporadisk träning, men mest vila då tröttheten var total!!

Meya, Freja och Charliebali!

En grymt trevlig helg med flera goa hundtjejer och duktiga instruktörer. Nu är både jag och hund helt dödströtta så nu ska vi smälta detta och sedan kör vi på till veckan med träning igen!

lördag 14 april 2012

Lydnadsläger, dag 2

Då är vi hemma igen efter en dag i hundens tecken. Vi började med lite teori och sedan blev det en platsliggning i det blöta gräset. Den lille låg fint. Sedan fick vi prova på rutan för första gången, och vi körde även lite fjärr. Prinsen hade nog helt klart önskat sig en röd matta utrullad, MEN han både satte sig och la sig i det äckliga gräset utan bråk. Duktig kille!

Eftermiddagens träning var på grusplanen och även där började vi med plastsliggning. Där känns han faktiskt grymt stabil, trots skällande grann-hund och skinka som flög och landade bredvid honom så ligger han jätte fint och koncentrerat.

Platsliggning


Sedan tränade vi på högersvängar i linförigheten och läggande under gång. När träningsdagen var slut tog jag och Boel - en tjej med en söt golden - en promenad på militärfältet och vovvarna busade som idioter. Jag tror verkligen Charlie har en "thing" för golden-tjejer. Kan ju hoppas att han får en sådan lillasyster i framtiden :)

Daniel var sedan så snäll och kom och hämtade den lille så han fick åka hem och sova. Medans jag stannade kvar och åt tacos med resten av tjejerna. En jätte trevlig kväll med trevligt folk. Och jag blev väldigt sugen på att i framtiden starta i appellen, spännande va?!


Upptäckte under dagen att det hänt något med Charlies svans... Tycker vi haft tillräckligt med bekymmer med den! Men nu är han helt kal på ovansidan av svansen, ca 2 dm ner från svansroten. Jag som är världens oroligaste angående min lilla prins ville åka till veterinären så fort jag kommit hem. Men Daniel hade redan googlat på nätet och lugnade mig. Sedan har Rose fått mig att slappna av då det tydligen sitter några körtlar där som kan bli lite inflammerade, och det är tydligen inget farligt. PUH! Nu blir det uppsikt och klådstillande så får vi se hur det går.

När jag kom hem hade Daniel förberett en avancerad 3-rätters middag. Jag är totalt proppmätt men har verkligen inte mage att inte äta när han ansträngt sig så länge i köket. Så nu ska jag trycka ner en massa mat i en full mage, wish me good luck :)