söndag 12 april 2015

Tyras BPH

Igår fick Tyra genomföra BPH. Jag är såå nöjd med henne! Hon är precis så som jag vill ha henne. Inte för tuff, men inte för skrajj heller. Hon reagerar, men släpper det ganska snabbt och hon söker mycket trygghet hos mig. Det var två moment där hon inte reagerade alls, vilket var underlag och skott.

För den som är intresserad kommer film på alla momenten här.


 

måndag 6 april 2015

ÄNTLIGEN AGILITY - med försök till intervju

Charlie och jag är anmäld till några klass 2 tävlingar framöver och därför är det högtid att ta tag i agilityträningen igen. Igår byggde jag en liten bana där vi tränade på det som är rätt svårt, dvs att svänga. Det har absolut gått framåt på den fronten och det var väl främst bara en sväng som vi aldrig riktigt fick till. Men samtidigt så har jag inte som mål att vi ska sätta alla svängar, utan målet är att ta rätt hinder. Om vägen dit ibland är lite krokig, så är det helt skit samma :)

Fick filmat träningen igår och sista rundan var det en flåsande matte när det hela var klart, och då skulle Daniel självklart försöka få ur mig nån sorts intervju. Ni får se själva hur det gick!


 
Känns bra att vi är anmälda till lite tävlingar, för då kommer träningsmotivationen automatiskt. Målet med tävlingarna är att få se vad vi måste träna på, precis som vi fick göra i början när vi tävlade klass 1. Att träna och tävla agility med Charlie är bland det bästa jag vet, för det är totalt kravlöst och jag bara njuter av det. 

onsdag 1 april 2015

Har du ett fodertips?

Att välja foder till sin hund är inte det lättaste idag, eftersom det finns en hel djungel av olika märken och olika fodersorter. Till Charlie är valet inte så svårt. Vi provade ett extremt specialfoder från Royal Canin under hans allergiutredning och eftersom att det är första fodret som gör att hans allergi inte finns hela tiden, så är det liksom inget annat att göra - trots att det är ofantligt dyrt.  Har två gånger provat att ge Tyras foder för att se, och han har fått klåda direkt. Eftersom att det fodret har fungerat på Charlie, så har jag kört Royal Canin även på Tyra. Hon har inga problem alls av fodret. Perfekt i hull, hon tycker det är gott och hon har ju en superfin päls.
Dock har jag börjat läsa lite innehållsförteckning och jag gör inte vågen när jag läser den på sessans foder. Så jag har börjat titta runt på mer naturliga foder och det känns som att det är den vägen vi ska gå - dock inte färskfoder. Kanske egentligen dumt när hon fungerar bra på det hon äter idag, men min tanke är att någon kanske har ett tips på foder som jag bör kolla in? Vad äter era hundar?