onsdag 1 april 2015

Har du ett fodertips?

Att välja foder till sin hund är inte det lättaste idag, eftersom det finns en hel djungel av olika märken och olika fodersorter. Till Charlie är valet inte så svårt. Vi provade ett extremt specialfoder från Royal Canin under hans allergiutredning och eftersom att det är första fodret som gör att hans allergi inte finns hela tiden, så är det liksom inget annat att göra - trots att det är ofantligt dyrt.  Har två gånger provat att ge Tyras foder för att se, och han har fått klåda direkt. Eftersom att det fodret har fungerat på Charlie, så har jag kört Royal Canin även på Tyra. Hon har inga problem alls av fodret. Perfekt i hull, hon tycker det är gott och hon har ju en superfin päls.
Dock har jag börjat läsa lite innehållsförteckning och jag gör inte vågen när jag läser den på sessans foder. Så jag har börjat titta runt på mer naturliga foder och det känns som att det är den vägen vi ska gå - dock inte färskfoder. Kanske egentligen dumt när hon fungerar bra på det hon äter idag, men min tanke är att någon kanske har ett tips på foder som jag bör kolla in? Vad äter era hundar?

2 kommentarer:

  1. Hei, jeg forer med vom & hundemat og er kjempefornøyd med det. Det er et ferskfor som består av 80% rått kjøtt, 10% bein og 10% innmat, hundene er jo kjøttetere og bør ha kjøttet rått og ikke varmebehandlet for at de skal ta til seg næringen de trenger.

    Jeg brukte royal canin i starten og Sara hadde diare flere ganger i uken og store mengder avføring, når hunden har mye avføring tar jeg det som et tegn på at de ikke tar opp nok av maten i kroppen. Avføringen bør være helt tørr og luktfri.

    Mange av tørrforene har mye korn i seg fordi det er billig, men hunder bør ikke ha korn (eller for mye karbohydrater) det har mange negative bivirkninger. Dersom jeg skulle foret med tørrfor ville jeg gått for et for med mye kjøtt og minimalt med karbohydrater. Orijen og carnilove er gode alternativer. De har mye kjøtt som ikke er varmebehandlet og karbohydratene kommer fra frukt og grønnsaker og ikke fra kornprodukter :)

    SvaraRadera
  2. Testa Monster Max Performance. Den innehållsförteckningen gillar jag skarpt!

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!