söndag 24 februari 2013

VITTRINGEN - dag 4

Vi har kommit såpass långt med vittringen - på dag 4 - att ovittrade pinnar kan ligga framme, och även den rätta pinnen kan ligga synlig. Näsan slås på, och han tar rätt pinne nästan varje gång. När han tar fel säger jag nej, han släpper den direkt och jobbar vidare. Har provat att tyst bara ta den felaktiga pinnen, men då blir han jätte förvirrad och börjar köra plockepinn. Utebliven belöning stressar honom jätte mycket, men får han en förklaring - ett lågt "nej" - så fortsätter han koncentrerat och nästa pinne som kommer in är RÄTT.

Just nu blandar jag mellan att lägga pinnen synlig och att gömma den under en strumpa.Här kommer vi stanna ett tag, och försvåra genom fler pinnar, mindre strumpor, och hela tiden backa tillbaka till basic.



Enligt MANUALEN ska man inte vara rädd för att blanda in olika dofter. Den vittrade pinnen har jag tagit i idag, de andra har jag tagit i dagen innan. Han får även sortera lukter från Daniel - eftersom att hans strumpor naturligtvis luktar - och sedan har alltsammans legat i Charlies kista, där alla hans saker finns. Har läst att många ser till att de andra pinnarna inte luktar nått alls, men detta sätt med många dofter inblandat, verkar fungera det med. Förhoppningsvis har man nytta av det längre fram, då han kanske inte blir lika känslig för andra dofter i momentet, men det får framtiden utvisa.

4 kommentarer:

  1. åh vad duktig han är! Vårt projekt har stannat upp lite.. hehe...

    SvaraRadera
  2. Äntligen har vi fått hem våran valp!! :D Kika gärna in och kolla! :D

    SvaraRadera
  3. Duktig han är! =) Vi har också börjat lite med vittringen.

    SvaraRadera
  4. Ni är så GALET duktiga!

    //Manualen <3

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!