onsdag 11 juni 2014

Jag tror vi kör igen!

Det har hänt en hel del saker sedan sist, men jag tycker vi håller oss hyffsat till nuet. Charlie har "pensionerats" från lydnaden och vi kör numera bara agility. Vi har plockat på oss lite pinnar och är bland annat uppflyttade till klass 2 i agilityklass. Idag var vi på Blå Stjärnan hos veterinär Emma för kontroll av ryggen. Vi har problem med att svänga när vi kör agility (det går ju ut på att svänga mycket så det blir lite svårt ibland), men hon hittade ingenting så vi kan fortsätta träna. Vi har lite knep för att hjälpa honom med vägen och att få svängarna mer skonsamma för hans kropp, och dessa jobbar vi mycket med.

3:a av 63 starter agility klass 1 på Nationalhoppet i helgen. 

Tyra har precis varit magsjuk och har bara sovit i två dygn, men idag är hon som vanligt igen. Annars har hon mest fått vara valp, men när hon tränas är det främst i lydnad och då inför start i klass 1. Vi leker mest och dörren står just nu på glänt till kravfasen. Hon har inte miljötränats så mycket, utan mest haft det gott vid vårt hus på landet, så det är det vi ska lägga mest energi på framöver. Hon lär sig saker snabbt och är helt UNDERBAR att träna med. Här kommer en liten film från när vi tränade fotgående med kommendering för första gången för ett par veckor sedan: 



Vi hörs! 

3 kommentarer:

  1. Välkomna tillbaka. Vad duktig minisessan är <3

    SvaraRadera
  2. Härligt att ni är tillbaka och vad duktiga ni är. Sedan måste jag ge CRED till den som kommenderar bara fullkomligt älskar tydligheten :-D

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!