måndag 16 juni 2014

Lära sig något nytt - Jaktträning

Vi har inte tränat någon jakt (läs: ett pass tidigare) och det beror endast på att jag inte vet VAD och HUR jag ska göra, man kan säga att det är en helt ny värld. Men samtidigt är det ju det där nya som gör det så roligt. Nu får jag fråga uppfödare Hanna innan jag tränar om vad vi ska göra, och sedan går vi ut och gör som hon säger!

Vi tog med oss våra prinsessdummies ut till fältet (såg bonden plocka in sitt hö igår kväll) och Tyra fick börja med att hämta in två dummies, vilket hon klarade med bravur. Inte en tanke på att spotta och hämta den andra, utan full fart in till mig. Efter det fick hon söka efter en mini-dummie jag gömde i kanten av det höga gräset, så att hon verkligen var tvungen att slå på näsan. Sedan avslutade vi med att jag la ut 4 dummies på fältet. De första tre hämtade hon in plättlätt, sedan blev hon lite trött. Jag såg innan sista skicket att hon var trött, men ville ändå att hon skulle få hämta in den. Men då följde jag med henne ut en bra bit och skickade så att hon fick en lätt avslutning. 
Nu ska jag ordna en frys att ha i garaget, så vi kan träna med fåglar också! 

2 kommentarer:

  1. Så kände jag också i början med jakten. Det känns så stort och så svårt, så svårt att veta i vilken "ände" man ska börja. Men visst är det kul när man sen får se dem arbeta med det dem är ämnade för? :D

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!