tisdag 20 januari 2015

Dags för störningsträning igen

Hade en bokad timma i stora hallen på Göteborgs Hundarena, där jag och Tyra fick sällskap av Hanna och Freja. En timme är ganska knappt om tid när man ska köra två hundar och båda förarna gillar att snacka lite emellan. Men vi styrde upp oss rejält och efter 10 minuters uppvärmning så fick vi 5-minuters intervaller för varje hund.

För några månader sedan var jag duktig på att lägga in störningsträning, men sista tiden har det mest blivit träning i vår lugna trädgård. Första passet blev därför fotgående, där Hanna fick göra vad hon ville för att störa ut Tyra. Störningen trappades upp och slutade med att Hanna kröp på golvet, gick precis bredvid och lockade på Tyra samt att Freja nästan sprang rätt in i oss. Tyra gjorde ett FANTASTISKT jobb. Bitvis tyckte hon det var skitsvårt och man såg hur hon kämpade mot sina egna impulser. Eftersom träningen var så svår belönade jag henne med kamp, för att verkligen göra det värt att fortsätta jobba och inte låta sig störas. Det innebar såklart att hon gick upp i ganska hög förväntan, men samtidigt gjorde det också att hon briljerade och klarade den svåra störningen. Att det också var första gången hon körde lydnad i inomhushall, att det var första gången hon tränades i närheten av speglar och att det var några som tränade ganska högljutt i hallen bredvid, gör inte prestationen sämre precis.
Pass två körde vi tvåans fjärr. Hon började ganska bra, men sedan blev hon rejält trött. Vi tränade främst på första uppsittet, där hon tog i så mycket att hon lyfte från marken, vilket gör att hon får en liten förflyttning. Något som jag trodde vi tränat bort, men inte konstigt att det kommer fram när hjärnkontoret är slut. Efter några felsignaler från mig, så lyckades hon. Sista omgången hamnade på film, dock blev några av läggandena ganska dåliga då, hon orkade inte hålla ihop helt enkelt. Men rumpan är still på samma ställe, och uppsitten är grymma :D

 
Sista korta passet körde vi lite rutan. Vi körde med leksak som hon inte såg när den las ut, men hon såg den ju när vi ställde upp framför rutan. Men vi gjorde det inte svårare än så, eftersom att jag visste att hon var trött efter att ha jobbat stenhårt med sig själv under störningsträningen. Hon fixade rutan-träningen galant. Vi växlade mellan två rutor, olika avstånd och olika håll varje gång, och det blev nog totalt 6-7 skick.

Underbart med uppstyrd lydnadsträning. För en nörd som mig, finns det nästan inget bättre :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!