tisdag 31 juli 2012

Kokosnöten börjar knäckas

Provade någonting nytt idag och det var att skippa fotgåendet helt på lydnadsträningen. Startade istället med rutan, där jag tog bort hans skall efter två galoppsprång och fortsatte sedan att nöta förståelse. Då Charlie var grym att träna idag, fullt samarbete och inte en ENDA ifrågasättning, så gick det super bra. Växlade mellan att skicka mellan 10-30 meter från olika håll. 

Fortsatte med apporteringen där fokus låg på gripandet. Han har en förmåga att döda apportbocken, genom att göra ett sista skutt och sätta framtassarna på den innan han tar den, och det ska bort. Sa "eeeyy" när han hade två galoppsprång kvar och vilka gripanden han gjorde. Snabbare och snärtigare än vad jag trodde han kunde! Växlade sedan mellan att var tyst och påminna om att vi jobbar och inte jagar, och det fungerade ypperligt. 

Avslutade med fjärren, där han börjar bli riktigt bra. Det problemet vi stöter på ibland är på första uppsättandet då han flyttar fram rumpan till frambenen, istället för tvärtom som är det rätta. Då rättar jag till honom genom att påpeka att det var fel, och sedan går jag tillbaka och flyttar bak honom. Fick till snygga skiften på ca 8 meter idag, vilket är det längsta avståndet vi provat. 

Han var helt underbar att träna idag, då han verkligen ville göra rätt och han ansträngde sig. Det är inget som kommer naturligt för honom, så det är en grym känsla. Ett träningspass där vi tog tag i olika problem i varje moment, och verkligen jobbade igenom tills det fungerade som det ska. Om vi fortsätter så här kommer det bli en rolig höst! 

4 kommentarer:

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!