lördag 15 december 2012

2 månader har äntligen gått!

På självaste Lucia var det äntligen över. I 2 månader har Charlie ENDAST fått äta ett specialfoder, och ingenting annat. Han lyckades norpa en liten falukorvsbit i början, men sedan har vi lyckats hålla honom ifrån andra olyckor - vad vi vet iallafall. Nu är vi inne i provokationsfasen, som ska vara intensiv i 2 veckor.

Han äter nu sitt normala foder, och vi ska ge honom matrester hela tiden. Målet är att han ska få smaka på det mesta under två veckor. Helt enkelt för att täcka in olika områden han skulle kunna vara allergisk mot något. Dock tror inte vi att han är foderallergiker efter dessa två månader, men vi kan ju inte vara säkra förrän provokationen är över.

Charlie fick igår kalasa på ett hundben - inte ens det har han ju fått ha under denna tiden - och jag har aldrig sett honom njuta så mycket! Han ägnade precis hela kvällen åt detta ben, och den lilla svansen låg och viftade hela tiden.
Gott för Charlie att få känna smak av något annat än en fodersort, men även gott för oss att kunna slappna av lite. Vi har ju fått vara som hökar, och det har blivit en och annan målvaktsräddning under tiden. Regeln har varit, att om du tappar något så skrik rätt ut! Både vi och hund har varit duktiga, och den här helgen får vi verkligen fira att detta nu är över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!