söndag 30 december 2012

Små framsteg, varje träningspass

Mötte upp tjejerna vid Göteborgs Hundarena för inomhusträning på förmiddagen. Vi hade riktiga problem med att komma in, då grinden var låst med hänglås. Vi väntade snällt på att någon skulle komma och öppna, men den kom ingen... När vi väl lyckats ta oss in, fick vi problem med dörren in till lokalen. När vi väl löst det, så gick det inte att tända lamporna. Vi höll på att bli galna där ett tag!

Men allt löste sig tillslut och vi kunde börja värma upp våra hundar. Charlie fick gå som hund nr 3, och det innebär en EXTREMT taggad hund. Men trots att han var rejält på tårna, så var han jätte duktig. När han är så totalt taggad så är ju känslan där, men precisionen får ta lite stryk, även om det idag bara var lite grann. Men det är så roligt att träna med honom när han vill så här mycket, och han tycker det är så roligt, att det är helt galet!

Började med rutan, som flyttades runt, och gjorde sedan en kedja med fritt följ-läggande-ruta. Idag stod det två rutor uppe samtidigt - något vi aldrig tränat på - så Charlie valde ibland "fel" ruta, vilket inte är så konstigt. Får nog skaffa mig lite fler koner på My Dog nästa helg, så vi kan träna på att det står andra koner på planen. Annars känner jag mig riktigt nöjd med hur framstegen ser ut angående rutan. Det är ett svårt moment, men vi tar oss framåt varje träningspass. Och för varje problem man arbetar sig igenom, ju större förståelse för momentet!
Trots att han var så extremt på tårna, så var ljudandet i fria följet mindre - många gånger var han helt tyst - och att han genomför rutan utan skall är underbart! Provade även apporteringen, och var helt beredd på att han skulle döda apportbocken - eftersom att aktivitetesnivån var på topp - MEN oasvett hur långt jag kastade så gjorde han BARA felfria gripanden.

Började igår i vardagsrummet att fila på ingångarna, och öka upp tempot in till mig. Fick fram ett grymt bra träningssätt och det ska jag fortsätta med. På apporteringen idag så hade han slött tempo från gripandet fram tills ca 3 meter från mig, då blev det fart på honom. Det var precis på 3 meter vi tränade igår, så nu ska vi öka avståndet, så kanske vi - kors i taket - kan få till den där apporteringen riktigt snyggt!

2 kommentarer:

  1. Ni är så duktiga! ha ett gott slut min vän och ett riktigt gott nytt! och så hoppas jag att vi ses snart! kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!
      Hoppas vi ses snart igen!
      Gott nytt år :)

      Radera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!