onsdag 19 december 2012

Personbästa i galenskap!

Igår var vi i Hyssna igen och lånade HallåHunds stora träningslokal. Med oss var våra trogna träningskompisar Ebba och Hanna. Den här gången skippade vi agilityn, och la allt fokus på lydnadsträningen. Charlie fick gå som hund nr 2, och MY GAD vad hatar att inte få träna HELA tiden. Han laddar igång så han blir alldeles tokig.
Vi la mest fokus på fria följet, och att få bort ljudet. Jag provade olika sätt för att tjejerna skulle ge mig feedback. Jag fick brottas med lite frustration, men med bra stöttning så släppte den snabbt. Vägen att gå är helt klart som magkänslan säger. Lossa upp knuten med beröm, och börjar han ljuda så bryta honom. Vi var alla eniga om att Charlie inte vet om att han ljudar. Skallet vid rutan vi tidigare hade bekymmer med var en helt annan sak, det fick jag korrigera bort - och det är helt borta! Men det här ljudandet är något helt annat och nu ska jag följa planen. Vi gjorde absolut framsteg på gårdagens träning. I slutet kunde han stå över 10 sekunder i fotposition och var tyst, och då bara med två träningspass. Så det ser ljust ut!


Hur raka ben kan man studsa runt på alltså?! :)

För att beskriva Charlie under gårdagens pass finns bara ett ord: GALEN! Som Ebba sa, så slog han lätt personbästa i att vara crazy! Han har så mycket energi i den där lilla kroppen så man kan inte tro att det är sant. Han leker clown konstant, och han blir vansinnig om han inte står i centrum. Han gör vad som helst för uppmärksamhet och när han väl får den, så bara lyser det om honom. Han är verkligen ett riktigt glädjepiller att hänga med den här lille token. Jag upplevde dock någonting nytt igår. Det var en hund som gick igång och ville vara till lags så mycket, att han glömde andas. Stresspåslaget gjorde att hans tunga blev blå-lila... En ny erfarenhet, helt klart. Och självklart måste man då hjälpa honom med att tagga ner.

Hundarna fick avsluta med att leka med varandra. Eller ja, leka och leka. Freja försökte mest komma undan, Pelle ville pöka och Charlie sprang bredvid och skällde för att få uppmärksamhet. De är våra godingar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!