söndag 15 februari 2015

Två lyckade första försök

Lydnadsträning i trädgården stod på schemat för Tyra idag. Vi inledde med ett skick på rutan, och nu har det hänt lite grejjer. Hon satte den assnyggt! Hon har börjat dra ner tempot lite, vilket jag är så glad för. Hon börjar förstå vad det handlar om, hon då drar hon ner tempot lite för att kunna hitta rätt placering. Så kul att hon fixade första försöket idag! Sedan satte hon absolut inte alla skick efter det, men procenten för rätt ökar hela tiden.

 
Näst på tur var lite detaljträning. Vi började med bakdelskontroll, där jag roterade på stället och Tyra fick jobba med för att behålla rätt fotposition. Hon jobbade fint, och höll sig precis där jag vill ha henne. Fortsatte med att öva lite på höger/vänster svängar. Näst på tur var lite mer detaljer. Innan fjärren har jag ett tecken till henne, och det är att jag nuddar henne med min hand i nacken. Hon har god koll på vad tecknet betyder nu, vilket gör att hon gärna lägger sig ganska snabbt efter, och det gör ju att hon ibland lägger sig innan mitt kommando. Idag tränade vi därför på att kunna sitta kvar och invänta kommando efter att tecknet getts.

Som avslutning blev det lite vittring. Ett moment som vi allt annat än skyndat fram med. Ett pass ca var 2-3 vecka, med ca 5 skick per gång. Inte så mycket, men ändå en modell som verkar ha passat prinsessan väldigt bra. Rätt pinne har hela tiden varit gömd, och hon har gjort det med ca 5-6 synliga pinnar framme. Första skicket idag såg ut precis så, och för skick nummer två så avancerade vi rejält. Rätt pinne fick ligga synlig bland 5 ovittrade pinnar. Tanken med träningen innan har varit att Tyra alltid ska tänka att rätt pinne är gömd - för då slår hon på näsan - och hon visade idag att det är precis dit vi kommit. Hon letade och letade efter den gömda pinnen, trots att hon nosade över den synliga rätta. Men efter en liten stunds letande - med näsan på hela tiden - så griper hon rätt pinne! Så häftigt!!

 
Inte alls konstigt att hon tyckte det var svårt, och jag är så imponerad över hennes letande. Hon ger sig inte, och jag blev så glad när jag såg att hon bestämde sig för att ta rätt pinne. Efter att ha letat en stund så finns ju en stor risk att hon griper en pinne på chans, eftersom att hennes tålamod tar slut. Men att hon tog rätt pinne idag var inte ren tur, hon använde verkligen sina fina hjärnceller! :)

1 kommentar:

  1. Snyggt jobbat! Och vilket tålamod! Jag hade fått smått panik för länge sedan :)

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!