måndag 12 mars 2012

SM i olydnad, andra omgången!

Idag var det dags för en lydnadstävling på Hammarö BK. SM i Olydnad var tillbaka och självklart var vi anmälda till detta fina event. Vi packade ryggsäcken och tog en promenad bort till klubben. När vi kom fram visade det sig att vi var de enda anmälda, tydligen håller de allra flesta på med nåt som heter lydnad istället...

Tävlingsledare på detta SM var Bosse som med hjälp av en iphone lyckades säga rätt saker på rätt plats denna gång! Förra gången skulle jag sätta upp hunden när jag precis lämnat honom på både läggandet och ställandet :)

Vi förberedde oss utanför planen, ni förstår att om man beträder planen innan det är ens egen tur blir man diskad. Och jag såg ju en stor vinstchans med dagens tunna startfält, så här skulle allt gå rätt till. Vi blev inkallade för platsliggning och tian var ett faktum. Hakan i backen i två minuter utan problem, dock var väl störningen minimal, men ibland är det faktiskt svårare när det är totalt knäpptyst än när det händer lite lagom på avstånd. Tandvisningen gick också lysande.

Sedan var det av planen och då jag drog spiken på lottningen fanns det ingen längre tid till uppvärmning. Linförigheten gick så sjukt bra om man bortser från två STORA missar. Han satte sig inte i en halt och han satt snett i helt om halt. Planen bestod av geggamojja och vem vill sätta ner sin fisförnämda rumpa i det? Resten av programmet flöt på bra. Han håller ihop, han lyssnar på vad jag säger och han blev inte störd av kommenderingen. Dock är det inte perfekt och det finns många saker att få ordning på.

Årets segrare i SM i Olydnad 2012!

Det visade sig vid prisutdelningen att vi ÅTERIGEN stod som segrare på detta SM. Så med två titlar i bagaget ser vi nu framåt mot nya mål. Lydnad kanske vore nåt att prova framöver?

1 kommentar:

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!