söndag 2 september 2012

Instruktörsledd träning på GMBK

Har spenderat några timmar på klubben denna söndageftermiddag, då Åsa drillade oss från lydnadshelgen i lydnad. Bäst idag var Charlies platsliggningar då han låg jätte fint och inget ljud - jippie! På sista körde han till och med hakan i backen hela tiden, trots att hunden bredvid gick upp. Fick även ett tydligt kvitto på att han inte förstår rutan, det trodde jag faktiskt han gjorde, men det var ju bra att jag fick den informationen.

Under vårat pass började vi med fritt följ, där känslan inte alls var bra. Fick säga till honom då han till och med låste sig på något längre bort. Det har inte hänt på evigheter, men nu kom det tillbaka idag. Känns som vi är inne i en svacka - dock bara sedan igår - men hoppas det vänder snart! Dock blev han mycket bättre efter påminnelsen! Fortsatte med apporteringen, där jag fick tips på hur vi ska få till ett bättre gripande. Och sedan provade vi rutan där Charlie markerade varenda kon istället för att förstå att han skulle placera sig i mitten. Vet inte riktigt vad det beror på, dock var det första gången som jag INTE ställde ut rutan och vi hade inga band. Men jag vet hur jag ska träna, så det är bara att köra på!
Mina fina träningskompisar!
Platsliggning där Charlie hade hakan i backen HELA tiden!
Charlie var först ut fick han ingen uppvärmningen alls, och jag tror det bidrog till att han inte var med från början. Hanna kommenderade mig i ett fritt följ lite senare, och då kändes det bra igen. Tror att jag måste sluta vara rädd för när han inte är helt på tårna. Min känsla kan vara att han känns loj, men vad jag förstår så ser det inte så ut. Kan säga att mina träningskompisar  är grymma som granskar, stöttar och peppar hela tiden!

I veckan har jag tänkt att bara köra micropass med rutan, helst varje dag, och annars vilar vi från lydnad fram tills på torsdag då träningsgruppen ska träffas igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!