måndag 21 juli 2014

Ensamhetsträning

Något som varit lite svårt har varit ensamhetsträningen med Tyra. Hon har fram tills för ca 1 månad sedan varit svår att ha hemma pga att hon blivit väldigt rastlös och då gått loss på inredningen här hemma. Bland annat har hon rivit ner tapeten i tvättstugan :) Vad rastlösheten berott på har varit lite svårt att förstå, då vi inte haft uppfattningen att hon tycker det är jobbigt att vi lämnar huset. Hon har ju även haft sällskap av Charlie, och han vilar ju bara när vi inte är hemma. Men vad det än berott på, så har det varit en liten svårighet. 

Vad vi fått göra är att minska hennes utrymme och då har det gått jätte bra. Hon har mest sovit när vi varit borta, och när hon varit vaken har hon varit lugn. För ca 1 månad sedan beslöt vi oss för att låta henne vara i hela huset. Eftersom vi varit lediga så har det ju inte blivit hela dagar utan bara korta stunder, men det har fungerat ypperligt. 

Idag kom det ULTIMATA testet då jag var tvungen att handla mat och göra lite ärenden på dagen och var borta ca 2 timmar. Charlie är ju en hund som behöver väldigt mycket rutiner, och för honom är det viktigt att man säger "hejdå" innan man går, då slappnar han av direkt för då vet han vad som gäller. Tyra har ju fått hänga på det sedan hon var liten, så när jag lämnade idag gjorde jag som vanligt. En puss på huvudet och ett "hejdå" och sedan gick jag. 

Vi har i flera år haft övervakning hemma så fort vi lämnar, då vi vill se hur hunden/hundarna har det hemma. Kameran är inkopplad så man ser livebilder i iphonen. Varje gång jag tittade idag så låg Tyra och sov! Hur gött?! Vilken lyckokänsla! Helt ensam hemma - Charlie är ju i Karlstad - , men totalt avspänd. 
Är så glad och nöjd över att vi hanterat detta på helt rätt sätt, och att vi nu har en valp som är helt trygg med att vara själv! 

4 kommentarer:

  1. Härligt att se. Kanske skulle skaffa en sådan kamera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jätteskönt med kamera, då slipper man fundera på hur de har det där hemma när man inte är där.

      Radera
  2. Hon ser hur trygg ut som helst på sin lilla matta! :) Vad är det för en kamera? Den låter toppen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst gör hon :)
      Kameran heter Foscam!

      Radera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!