onsdag 2 juli 2014

Tyra tränar inför tävlingsdebut!

Idag mötte vi upp Hanna och Freja på klubben för lydnadsträning. Regnet öste ner när vi kom dit så vi började på verandan till klubbhuset, men det slutade regna snabbt så vi kunde gå ut på gräset. Min tanke var att Tyra skulle få prova på lite störningsträning iform av koner mm planen. Och varför fega och köra på två koner?! Det ställdes ut typ 10 koner och lite kinahattar och för att plussa på det ytterligare så körde vi en träningstävling med klass 1 direkt. Varför inte liksom? 

Ett motto med Tyra är verkligen att inte krångla till saker och ting. Man skulle kunna grundträna inför sånt här i all evighet. Men min magkänsla säger att det inte behövs!

Guldkornen idag var så många att det går inte att stapla upp. Hon skötte sig helt GALET bra och hon är så rolig att träna med så jag bubblar över! Nej allt sitter inte till tior överallt, men vad gör det. Hennes attityd är helt underbar och hon tycker träningen är så rolig, det är det vi främst eftersträvar att behålla!

Hon klarade idag av att genomföra klass 1 med massvis av koner på planen, kommendering, ny plan, blött gräs, lastbilar runt om, Freja liggandes vid planen, hundar och människor som gick vid sidan och allt detta var FÖRSTA gången. Lägg där även till att vi fick lååånga transporter mellan varje moment! Jag är så impad av henne! GULDHUND! 

Här kommer en film på kalaset. Kan väl varna för att den är rätt lång, men det räcker att kolla i början för att se hennes härliga attityd :)



Det blev även en platsliggning där Freja fick hjälpa till genom att springa till matte, hämta en apport och hoppa över hinder samtidigt som Tyra fick ligga kvar. Hon låg så säkert, men tillslut provade hon att ställa sig upp. Precis vad jag var ute efter så jag kunde visa henne hur hon ska hantera svårigheter!

Och när vi ska tävla? Ja det är absolut ett tag kvar. Men då jag kommer tävla henne UTAN krav och med tanken att bygga attityd för framtiden, så är det inget som stoppar oss från att det kan bli efter sommaren.

1 kommentar:

  1. Oj, vad duktiga ni är! Ser absolut inga problem att starta efter sommaren. Härlig attityd och lagom nivå. Bra jobbat! Kul att se vilken skillnad det blev på ställandet, när hon var fokuserad :)

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!