torsdag 24 juli 2014

Mer träning efter löpet

Träningen med Tyra går långsamt framåt. Vi tränar ungefär ett pass var 3-4 dag, och då i ca 10-15 minuter, vilket ger knappa två träningar i veckan. Inte så värst mycket alltså, men hittills tycker jag det har fungerat ypperligt för henne. Här kan man se en stor skillnad på mina två hundar. Charlie behöver oftast mycket träning för att saker ska sitta, medan Tyra - hittills iallafall - verkar fungera väldigt bra på ganska få träningspass.

Det svåra - och roliga! - är att vi håller på med tre grenar - lydnad, agility och jakt - och när vi tränar så sällan, så blir det inte mycket träning på varje del. Där vi kommit längst är helt klart lydnaden och det är nog främst för att jag älskar den, samt att det krävs så lite förberedelser, så den har prioriterats framför de andra två.
Nu har ju Tyra sitt löp och de senaste 2-3 dagarna har hon varit lite tröttare än vanligt. Om det nu beror på löpet, eller på den extrema värmen, vet jag inte men det spelar ju ingen roll. När hon är trött får hon ta det lugnt helt enkelt!

När hon har löpt färdigt och känns redo så ska vi börja träna lite mer! Fördelen med att vi håller på med tre grenar är ju att ingen träning behöver någonsin bli tjatig, utan även om vi tränar två dagar i rad så gör vi totalt olika saker. Vad jag främst siktar på är att komma igång med de där småpassen i vardagsrummet. Där man småtränar på saker som man sedan har stor nytta av, som bland annat lite fjärrskiften, vittring, kontaktfältsträning, ingångar osv. Om jag känner Tyra rätt så ser hon fram emot att komma igång lika mycket som jag :)

2 kommentarer:

  1. Åh det är så kul att du har börjat blogga igen! Följde din blogg när du bara hade Charlie och älskade alltid att läsa dina inlägg och se dina filmer! Kul med tillökning, följer er med spänning! :D

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!