onsdag 8 februari 2012

Äntligen fullt ös i benen

Skyndade mig som attan efter jobbet - kom iväg därifrån sent - och åkte med den lille mot Mölndal. Körde halvvägs till brukshundsklubben på den lilla vägen och gick bara rätt ut i skogen. Där var det i princip omöjligt att gå, men efter bara en liten stund kom vi ut på fina fält som vi gick runt samt busade som tokar på.

Jag blev apsvettig då jag fick pulsa rejält i snön. Riktigt gott. Den lille sprang som en galning och lyckan över att få röjja var total!

Snusmumricken och crazy eyes

Gott att gnugga sig lite i snön

Nu har vi tvättat ena örat på den lille och han har fått meducin i det. Öroninflammation är på väg och vi hoppas kunna mota olle i grind. Inte lätt att vara öron-vovve!

2 kommentarer:

  1. Hej Linda
    Jag måste fråga om du upplever att Charlie har en väldigt stark jaktinstikt? När du har honom lös, spårar han då mer eller mindre hela tiden eller håller han sig runt dig konstant? Smilla brukar hålla sig runt oss när vi går i skogen, självklart så "yr" hon runt och spårar om det är väldigt intressant. Hennes syrra har mer jaktinstikt. I helgen blev det helt klart väldigt tydligt då hon mer eller mindre hade nosen i backen hela tiden under vår skogspromenad.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Hej Marie!
    Ja han har en mycket stark jaktinstinkt. Han älskar att spåra och framför allt att jaga saker, främst små hundar ;)
    MEN sedan är han som en typisk welsh och det vill säga han håller sig i närheten. Han går max 20 meter ifrån oss om han går lös i skogen. Han går aldrig iväg på egna upptåg utan kollar vart han har oss nästan var 15:e sekund.
    På koppel promenader vill han också gärna nosa men det får han inte!

    Welshen är ju avlad för att jobba inom en 20 meters radie från sin förare vid jakt så det sitter ju, ofta, naturligt i dem.

    Kram Linda

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!