söndag 28 december 2014

Resumé 2014 - CHARLIE

Det här året med Charlie har varit lite annorlunda än de tidigare åren vi haft tillsammans, och det beror på att han faktiskt blivit vuxen. Han fyllde 6 år under året som var, och herregud vad det hänt grejer! Jag visste att welshar mognar sent, men att han skulle vänta ända tills nu trodde man ju inte :) Han är underbar att ha att göra med, och har såklart alltid varit det, men nu är allt så enkelt. Men trots sin mognad så är han naturligtvis sig själv fortfarande. Han tycker att man kan lyssna när man har lust, men han har faktiskt lust lite oftare nu för tiden!

Jag tror att mognaden har mycket att göra med att det kom in en annan liten sprallapa i vår familj. Det märks att det för Charlies del bara varit positivt. Visst han ger mig blickar ibland som solklart frågar om vi inte kan skicka tillbaka den där guldiga galningen, men han är allt så glad i Tyra. Har hon varit borta ett tag så blir han totalt överlycklig av att se henne igen!
Tävlingsmässigt under året så har det blivit några agilitytävlingar, närmare bestämt sju stycken. Under dessa tävlingar så har vi samlat på oss:
* 4 pinnar (3 agility + 1 hopp)
* 5 nollade lopp
* 3 diskade lopp
* 5 lopp med fem fel
* 2 lopp med tio fel
* 1 VINST
* 3 pallplatser

En riktigt bra skörd tycker jag, och nu ska vi bara få den där sista pinnen i hoppklass, så kan vi sedan gå upp i klass två! Vi har varit sååå nära i många lopp, och det är inte ett enda lopp som gått käpprätt åt skogen, utan det är mini-missar som gjort att vi inte tagit det hela vägen. Men nästa år så!!

Vi har även tävlat lite i nybörjarklass i rallylydnad, där vi med tre godkända resultat: 84 p + 94 p + 97 p, fick med oss titeln RLD N. En bra tävlingsform för Charlie där vi kan köra lite lydnad, men han taggar inte igång så mycket så han går ur hand, som i den vanliga tävlingslydnaden.
Ett MYCKET lyckat år med min älskade lille

1 kommentar:

  1. Härligt! Uppenbarligen är den en "terrier" grej att mogna sent. Han och Tila. Vem trodde det :P

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!