tisdag 23 december 2014

Resume 2014 - TYRA

När året började var Tyra bara drygt tre månader gammal. Man kan därför - nästan - säga att denna årsresumé handlar om hela hennes liv.

Året började med att vi gjorde ingenting! Vi gick skogspromenader varje dag och prinsessan fick lära sig att Tyra var hennes namn. Det var i princip det enda hon kunde under en ganska lång tid i sitt liv. Vi gick även en kurs i valpagility, men vi tränade ingenting emellan kursomgångarna, utan den träning som blev var den under timmen på kursen. Det var först inför kennellägret i maj som vi började träna på något, och eftersom att lägret skulle avslutas med utställning, så tränade vi på att stå och att springa i koppel.

Kennellägret hos BlåGul var jätte kul och då mitt liv var lite speciellt vid den tiden, så var jag bara så himla glad över att jag orkade vara med hela helgen. Tyra fick apportera fågel - och sprang direkt till mig med den - och hon fick göra sitt första sök. Häftigt att se hur hon fattade vad hon skulle göra, trots att det var första gången. Helgen avslutades som sagt med utställning, och prinsessan slutade på tredjeplats och fick sitt livs FÖRSTA rosett! Bäst av allt var dock hur hon uppförde sig. Hon gjorde precis som vi tränat, brydde sig inte om domaren alls och det vi främst fick beröm för var hur välvisad hon var.
Sommaren kom och nu började vi träna på lite olika lydnadsmoment. Tyra visade sig ha en fantastisk attityd till träning, och då jag ville att hon skulle få känna på tävlingsmiljön ganska tidigt - utan krav - så startade vi på vår första lydnadstävling den 23 augusti. Det blev ett förstapris på hela 182 poäng, och jag är så nöjd med våran prestation den tävlingen! Grym känsla. Vi körde sedan på ganska tätt med två tävlingar och det blev två förstapris till. Så vid redan 13 månaders ålder hade Tyra fått titeln LP1. Helt otroligt när man tänker på vad sent vi började träna något överhuvudtaget!
Samtidigt som vi var ute på lydnadstävlingar så tränade vi även lite valpagility. Det blev ganska sporadiskt med träning, men första i helgen i november åkte vi på ett härligt agilityäventyr i Hässleholm tillsammans med Elin och hennes hundar. Helgen avslutades med en blåbärstävling där vi startade i hoppklass i storlek medium - eftersom Tyra inte får hoppa ännu. I första klassen blev det disk, men i den andra klarade vi oss med tio fel. Så kul att min unga hund går in i en inomhushall full med publik och en nervös matte och bara gör! Tyra tycker agilityn är sååå rolig, så vi kommer absolut fortsätta med det.
Utställning
3:dje plats i Puppy II - Skottorp

Lydnad klass 1
182 poäng, första pris - Torslanda
163 poäng, första pris - Göteborg
162,5 poäng, första pris, LP1 - Forshaga

Agility inofficiell
Hoppklass medium - disk
Hoppklass medium - tio fel, 5:e plats av 15 starter

Eftersom detta varit vårt första år tillsammans har det främst varit ett år där vi lärt känna varandra. Tyra har visat sig vara en fantastisk träningskamrat, samtidigt som hon är en underbar familjehund. Även fast vi tagit det otroligt lugnt träningsmässigt, så har det visat sig räcka. Min prinsessa har levererat med råge, och jag är så stolt över våra fina prestationer detta året.

Vi har nu ett superspännande år framför oss, då vi ska klämma in både lydnad, agility och jaktträning. Tyra är ett riktigt lyckopiller, och trots att vi ska fortsätta skynda långsamt, så kommer vi hitta på massivs med skoj framöver! Jag är så glad är det var just hon som hamnade i vår familj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!