fredag 9 september 2011

Svansen är bruten...

Vi har varit hos veterinären - Sannegårdens Djurklinik - där dom för övrigt är HELT underbara både mot hund och mot orolig matte. Veterninären var först helt säker på att det var vattensvans men när hon undersökte svansen så blev hon nästan helt chockad - Men herregud det är nåt här, sa hon.
Dom gick iväg med honom till röntgen och hon visade mig sedan bilden där man tydligt såg att svansen var helt AV. Detta är tydligen väldigt ovanligt....

Charlie fick en spruta med smärtstillande - han har så fruktansvärt ont - och ska vila i 10 dagar. Sedan ska vi på återbesök. I de flesta fall läker såna frakturer bra, men ibland går det inte. Så om han fortfarande har ont vid återbesöket så måste han genomgå operation och svansen måste kapas. Jag ska även känna på svanstippen flera gånger om dagen och om den börjar bli kall betyder det att cirkualtionen till svansen inte fungerar och då måste den kapas.

Den stora frågan just nu är NÄR HAR DETTA HÄNT?!?!?! Vi har inte märkt någonting. Jag märkte ingenting på agilitykursen. Har även pratat med Tassarnas Trim och dom märkte ingenting dom heller. Hon öste lovord över Charlie för att han var så himla go när han var där - han var tydligen den första hunden som suttit i trimmarens knä när hon fönade honom - och om svansen varit bruten då så borde dom ju ha märkt att han hade ont när dom klippte svansen. Veterinären hade en tanke om att han kanske fick en spricka i svansen på agilityträningen och att det sedan räckt med att han satt sig på svansen för att den skulle gå av.

Hur som helst, det är så himla synd om han just nu. Nu har han iallafall lyckats somna vid mina fötter - smärtstillandet har nog börjat verka - och det är skönt att han nu kan slappna av. Hela förmiddagen har han suttit alldeles stilla och bara sett totalt deprimerad ut.

Håll tummarna för oss att svansen läker och att han får behålla den!

6 kommentarer:

  1. Stackars liten. Tur att du åkte dit och kollade upp det. Håller tassar & tummar för att det läker fint.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Håller alla tummar jag har!

    Förr kuperades welsharnas svansar men när man ser hur flitigt de använder dem inser man hur mycket svansen faktiskt betyder, inte bara för att det är så vi är vana vid att se dem.

    SvaraRadera
  3. Nej men jisses vad är det som hänt med killen!! :( Hur långt ut sitter brottet? Stackars Charlie, tur att du åkte in och kollade upp det hela. Hoppas verkligen att svansen läker så ni slipper amputera en del av den. Håller alla tummarna för att han ska må bra snart igen, kram från oss alla i Växjö!

    SvaraRadera
  4. Stackars lilla Charlie. Håller tummarna för att den ska läka!

    SvaraRadera
  5. Näe! Lilla Charlie.. Vilken stackare! Tänker på er
    & håller mina tummar att de går vägen:)
    Puss&kram Elin

    SvaraRadera
  6. Lena: Brottet sitter ungefär mitt på svansen...

    TACK för era fina kommentarer!

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!