onsdag 16 maj 2012

Fotgående och rutan

Vaknade rätt tidigt imorse och tog oss ett lydnadspass på gräsplan. Den lilles energidepåer behövde tömmas och det lyckades jag fint med. Målet med passet var att träna fotgåendet samt introducera rutan.

Började med fotgåendet där jag blandade med att köra med kortkopplet och utan koppel. Han kommer lite långt fram ibland och det försöker jag få bort. Komer fortsatt att träna med kortkopplet framöver för att fortsatt öka hans förståelse för positionen. Han var riktigt duktig idag och jag tycker att vi har en fin grund att stå på. Detaljer kan naturligtvis bli bättre, men överlag så är det ett bra fotgående. Han har fin kontakt och han jobbar på snyggt. Boll&bonk träningen har gjort susen för koncentrationen :)



Tog sedan vårat andra pass med rutan. Det första var nere i Halmstad för 2 veckor sedan. Jag vill att min hund ska förstå vad rutan innebär. Så jag vill inte att han ska leta efter godis eller leksak i rutan. Så därför använder jag mig inte utav några hjälpmedel utan jag presenterar rutan för honom, sedan får han tänka själv. Och när det blir rätt kommer belöningen. Shejping helt enkelt, men utan klicker. I nuläget handlar träningen om att få honom att förstå vad rutan ÄR för något. Han ska förstå att man ska innanför de fyra konerna. Hur man kommer dit spelar i nuläget ingen roll. Han tycker detta är super kul och för att vara andra gången vi kör så är han grym. Han tror ibland att det handlar om att markera en kon på något vis, men då väntar jag lugnt ut honom och hjälper honom med vad träningen går ut på. Ska bli riktigt kul att komma igång med den här träningen!



Tänk vad kul det är att träna lydnad!

1 kommentar:

  1. Ser jättefint ut alltihopa (Lilleman är dock lite skeptisk till hunden som uppenbarligen är instängd i våran högtalare). Provade samma sak med Vannis igår och trots att hon är lite väl blond ibland, så fick jag in henne ett par gånger :).

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!