söndag 20 maj 2012

Weekend i London - del I

Vi landade i London strax efter lunch i torsdags efter en resa som gått helt smärtfritt. Vi tog oss en promenad från Victoria Station till hotellet, och det var ingen liten promenad med resväskorna det. Men att gå genom Hyde Park är ju en favorit för en naturälskare som jag. Vi hittade fram till hotellet och la upp väskorna på rummet. Sedan gick vi några kvarter bort och åt en riktigt engelsk måltid: Fish and Chips. Världens konstigaste rätt om ni frågar mig, trots att det är rätt gott, men man vill bara äta det en gång då det är otroligt mkt friterat :) Resten utav dagen strosade vi runt på stan.

Hyde Park

Fish and Chips

På väg in till Oxford Street


Fredagen ägnade vi sedan totalt åt sightseeing och riktigt turistande. Vi köpte biljetter till hopp on/hopp off bussarna och såg massivs med sevärdheter under hela dagen. Första stoppet var på Madame Toussauds och det var så grymt! Hela upplevelsen kändes som ett party där man minglade med massivs av stjärnor. Det blev även ett besök i spökhuset med levande spöken, där skrek man gött några gånger kan jag lova. Dagen fortsatte sedan med Big Ben, en båttur på Themsen, Westminister Abby, Harrods, London Bridge, Tower Bridge och en massa fler ställen!

Turistbuss

Mamma och Helen Mirrer

Killarna från Twilight

Grabbarna sprang på Morgan Freeman

Kramkalas med Shrek

Tiger x2

Självklart en bild på en telefonkiosk!

London Eye

Big Ben

Det råkade bliii en pancake

Båttur påväg mot Tower Brigde

Harrods

På kvällen vart det god mat på Angus Steakhouse där vi käkade varsin rejäl köttbit som var sjukt god. Det blev lite häng i hotellbaren innan vi stupade i säng med ömma fötter!


1 kommentar:

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!