tisdag 22 mars 2011

Vård Av Sjuk Hund...

Igår kväll började Charlie hosta lite granna. Först trodde vi han hade något i halsen, men upptäckte väldigt snabbt att så inte var fallet. Då några var hemma från dagis igår för att de hostade var det rätt självklart att Charlie blivit smittad.

Natten var helt HEMSK! Stackarn hostade precis HELA tiden och kräktes upp slem var femte minut. Jag sov inte en minut under hela natten men värst var det självklart för den lille. Han var helt utmattad stackarn.
Imorse var jag tvungen att gå till jobbet och Daniel var tvungen att åka till Halmstad... Lyckades komma ifrån jobbet kl. 12 och har varit jobbigt orolig hela dagen. Fick tag på veterinären imorse och fick en tid halv fyra.

Veterinären började med att lyssna på lungorna där hon tyckte att det inte lät riktigt som det skulle. Röntgen visade tyvärr på lunginflammation. Han har alltså fått hosta på dagis och sedan antagligen dragit ner lite slem i lungorna som orskat en inflammation. Nu ska han få antibiotika i 10 dagar, slemlösande hostmedicin samt sträng vila med endast korta koppelpromenader.

Inte världens bästa ställe enligt den lille!

Känns väldigt skönt att jag tog beslutet att åka in med honom då det visade sig att det inte bara var "vanlig" kennelhosta. Nu är det viktigaste att han blir bra och att det inte blir någon mer komplikation!

5 kommentarer:

  1. Stackaren. Skickar en massa krya-på-dig pussar.

    SvaraRadera
  2. Hoppas Charlie snart kryar på sig, man ska lita på sin instinkt och det var ju tur du åkte in med honom!! Inez och Selma skickar en krya på dig puss på nosen.

    SvaraRadera
  3. Stackars! Kennelhosta är jobbigt och kan vara långvarigt, en infektion ovanpå det är ännu värre. Vaccinering ger inte fullgott skydd heller, tyvärr.

    Vila och koppel är inte vad en welsh gillar mest av allt :(

    SvaraRadera
  4. oj då, stackars Charlie! hoppas han kryar på sig snabbt. Kram

    SvaraRadera
  5. Charlie tackar för alla hälsningar :)

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!