måndag 6 juni 2011

Ännu en dag vid havet!

Enligt väderrapporten skulle det regna och åska hela dagen, men solen har varit framme och det har varit jätte varmt. Vi åkte ut till havet med Daniels föräldrar samt Viktoria med familj. Jag skulle visa upp Hästevik och för att ta sig till den viken jag brukar ligga vid är det en något äventyrlig promenad, så jag var - milt uttryckt - inte så värst populär hos någon där ett tag... Men stämmningen lättades upp när vi väl kom fram och alla fick bada :)


Hela gänget!

Vi hade ju båda hundarna med oss idag och båda var i långlina  - hundarna ska vara kopplade vid badplatser - och vi låg även lite på kanten av viken, vi skötte oss perfekt alltså. Då kommer det fram en dam med sin - super tjocka - danska gårdshund. Jag tror direkt att hon vill att vovvarna ska leka. Men så frågar hon om vi bor där? Nej, det gör vi inte. OK, säger hon, vi som bor här önskar att hundarna inte badar när barnen badar.
Ehh ok, men vi har dom i långlina så vi lovar att dom håller sig vid oss.
Då säger tanten: Ja men det är inte därför. Det är därför att hundarna fäller ju hår och därför bör de inte bada när barnen badar.
Vi bara: ÖÖÖHHHH VAAAA???
Vi sket fullständigt i vad hon sa. Fäller hår?? Jag hade totalt köpt det om hon sa att barnen var rädda... Men våra hundar var ca 20 meter från dessa barn och brydde sig inte om ungarna för fem öre. Det finns nog andra saker i vattnet som är farligare än hundhår!! Vi fortsatte låta våra vovvar bada då hennes argument var helt befängt :) 

När de andra åkte hem passade jag och Daniel på att ta Hönö-färjan för en liten utflykt. Vi åkte runt på Hönö, Öckerö och Hälsö och tittade på söta samhällen och fina utsikter. Vi stannade till i något som hette Hummerviken där vi gick ut på klipporna, detta ställe ska vi besöka för sol och bad någon gång i sommar. Innan vi tog färjan tillbaka till fastlandet stannade vi till på Hönö i ett samhälle som hette Klavå och tog en glass på Café Längtan.

På Hönö-färjan!

Det blåste REJÄLT på toppen av Hummerviken!

Mina godingar!

En god glass på Längtan!

Nu har vi laddat upp kylen med massa god mat som snart ska göras iordning. Ikväll kommer Hanna & Wictor hit :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!