fredag 21 januari 2011

Inomhusträning på Hundstället Hjärtat!

Igår var vi i inomhushallen i Angered och fick oss ett redigt träningspass! Det börjde med att jag höll på att inte hitta dit...Snurrade runt i Olskroken och utanför Centralen innan vi kom på rätt vägl! Men vi kom fram i tid och hade en timme på oss att träna!

I början var Charlie väldigt osäker, han satt med svansen mellan benen och ville bara stänga av och nosa... Det här med inomhushall var ju något helt nytt så vi började med klick-kontakt och det släppte efter en minut - framsteg!

Träningen gick verkligen super bra! I början hade jag hans favoritbelöning i handen för att göra det lite enklare eftersom att han tyckte situationen var lite svår. Men sedan körde vi mest med externbelöning. Vi gjorde de flesta momenten i ettan och provade även för skojs skull inkallning med både läggande och ställande, och för att vara första gången han gör det så tycker jag det ser GRYMT lovande ut för framtiden!

Jag är jätte nöjd med fotgåendet idag, vi måste fortfarande jobba på säkerheten men vi har ändå utvecklats sedan i höstas. I inkallningen brukar han ha så högt tempo så att han inte hinner stanna och ingången blir lite slarvig, i vinter har vi tränat mycket ingångar och idag visade det sig att han istället tappat farten helt för att sätta ingången. Så idag blev det träning utan ingångar för att försöka få upp tempot lite igen :) Älskar hur hundträning får en att tänka till ordentligt!

Här kommer en filmsnutt på en del av det vi gjorde igår:

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig hall :) Det ser lovande mycket lovande ut. När ska ni tävla?

    SvaraRadera
  2. Vet inte när det blir tävling, fram mot sommaren kanske! Vill kunna vara med på plasten nästa tävling. Kommer ner till Hstad och tränar med er den 16/2 - då får vi köra en plats :)

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!