måndag 16 april 2012

Agilitykurs med vår första riktiga bana!

Idag har vi haft agilitykurs igen med Emma som instruktör - riktigt duktig tjej! Idag stod det tävlingsbana på schemat. Vi fick börja med att träna på olika delar och sedan avslutades det med att vi satte ihop allting.

Husse var med för första gången idag och han fick också prova på att köra med Charlie. Det gick jätte bra, trots att dom aldrig tränar tillsammans!

Charlie var HELT galen första delen av passet. Han var så taggad att han höll på att explodera. Men det är precis så man vill ha honom, mycket driv och mycket vilja! Han blir nåt så fruktansvärt förbannad om han märker att han gör fel och måste göra om! Han orkade väl med detta i ca 45 min och sedan blev vovven trött :) Men mer agilityträning framöver ska nog göra att han orkar ligga på max längre och längre.

I slutet av träningen var det då dags för att köra en hel bana som i klass 1. Jag och Charlie startade sist och det var en trött vovve som äntrade planen. MEN han var jätte duktig! En miss efter slalomet och inte sådana kontaktfält som jag vill ha. Men då vi inte kört A-hinder, balans eller gunga i fart tidigare tycker jag han är jätte duktig lill-prinsen.



Träningens fokus framöver kommer helt klart ligga på kontaktfält på alla hinder som har det, för där har vi ingenting att komma med så fort vi lägger på fart. Mycket arbete kommer behövas, men utan det kommer det inte gå. Sedan mer träning för självständighet på alla hinder.

Grymt kul att få prova en HEL bana och se att vi faktiskt tar oss runt. Det är stor skillnad på att köra så långt i jämförelse med bara kortare kombinationer som vi brukar göra. Sedan var det väldigt nyttigt att få se vad som fungerar och vad vi måste träna mer på.

Härligt inspirerad för kommande träningspass!

1 kommentar:

  1. Så duktiga ni är!! kul att se! Har sagt det förut och söger det igen! Ni inspirerar mig och Smilla!
    Tack för tipset! Ska försöka markera mer aktivt att det inte är ok att "krypa" längs med marken vid vissa hundmöten.
    Kram Marie och Smilla

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!