onsdag 15 augusti 2012

Simkörkort - check!

Idag var sista omgången på vårat simkörkort. Vi fick skjuta fram det en vecka pga av en oplanerad öroninflammation. Charlie gick in på Kungliga Hundar och tre steg senare vände han och ville ut. Men när han var avsköljd så skulle Belinda sätta på honom en sele, och då galopperar han i fullfart in till poolen, springer uppför rampen och bara vill hoppa i!

Han simmar ju nu utan flytväst, men får ha sele ifall att någonting händer, så man har något att ta i. Idag fick han simma 10x2 minuter med 2 minuters vila emellan. Så jag kan lova att det var en trött vovve i slutet på varje tio-minutare. Han får börja med att värma upp genom att simma i stora cirklar runt i hela poolen, sedan varvas träningen mellan thigta åttor, stora åttor, cirklar samt att vi tävlar om en leksak så att han simmar allt han kan. Hans simteknik var riktigt fin idag, men mot slutet så tappade han ner rumpan lite, och så blir det ju när han blir trött.
Duschad och klar efter simträningen

När vi kom hem blev det stretchning och massage, och nu sover den lille gott på en filt bredvid mig. Hela hösten ska vi simträna en gång i veckan. Man märker redan skillnad på hans kropp, sedan beror det inte bara på simningen eftersom han får mycket annan fysträning också, men det är iallafall en stor del i det hela. Belinda tyckte idag att man bara med blotta ögat kunde se en skillnad på hans kropp, och det är bra betyg! Sedan har han ju på bara några veckor gått ner 3 kg, och det är ganska mycket på någon som nu bara väger 19,4 kg. Han är ändå nästan 50 cm hög i manken... Men han la på sig i höstas när han bröt svansen, och sedan har det funnits kvar. Men nu är han super slimmad och han kommer antagligen gå upp lite framöver när han får ännu mer muskler.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt! Xanté och de andrar KASTAR sig upp på rampen, för att se vem som kommer först. Likaså på vibben, eller Annas behandlingsbord :)

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!