onsdag 6 april 2011

Säkerhet i bilen för vovven

Jag följer Fredrik Steens blogg (hundcoachen) och han var för några dagar sedan med om en allvarlig bilolycka. Med i bilen fanns hans två hundar, som klarade sig utan en skråma pga att de satt i krocksäkra burar. Det fick mig att verkligen tänka till. Charlie åker idag i en bur från Dogman och den är inte krocksäker. Tänk om det skulle hända honom något och hans liv hade kunnat räddats om buren bara varit bättre.

Idag tog vi ett första steg i säkrare bilåkning då vi köpte ett bälte för hund. I Saaben har vi ingen bur då det inte får plats någon, så Charlie sitter i framsätet när han åker i den bilen. Men nu kommer han i allafall sitta säkert om det - gud förbjude - skedde en olycka.

Ang ny bilbur till Audin så tittar vi på det, dom är INTE billiga. Men i sammanhanget är det ju egentligen en struntsak. Någon som läser som har en krocksäker bur till sin hund?


Idag har vi varit i gymmet och nog är musklerna lite större nu ;) haha, gött va det iallafall och vi var båda helt slut när vi gick därifrån! Lite mat på det och sedan soffan resten av kvällen, inte helt fel!

Alltid nära matte!

God natt på er! 

5 kommentarer:

  1. Just nu har vi ingenting och det känns jättejobbigt.

    I Astran hade vi en bur, men den blev liksom för liten till fyra hundar ;)

    Nu blir det grindar i den nya bilen.

    Ses snart!

    SvaraRadera
  2. Hej! Vi har en lånad krocksäker bur för tillfället och idag var jag med om min första krock tillsammans med min sambo och Alma. Nu var det inte så allvarlig krock men det blev ändå ett rejält tryck när vi blev påkörda vid ett rödljus. Tanken var att lämna tillbaka buren då de ville ha rätt mkt för den (har hittat likadana för 700 kr billigare begagnade på brukshundsklubben) men tänk om vi lämnat tillbaka den och kört utan bur idag och några veckor framöver. Nej, usch. Då tycker jag som du, kosta vad det kosta vill (trots att man är fattig student) bara det inte sker en olycka och Alma skadar sig pga jag inte kostat på en krocksäker bur. Puh, tack o lov för att allt gick bra idag! Ps. Lycka till med lydnadstävlingarna i sommar!

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att allt gick bra Linda! Nu måste jag verkligen köpa en sån där bur!! Vad fin hon är eran lilla Alma :)

    SvaraRadera
  4. Vi har en MIMsafe bur, som ska vara den enda krocktestade buren på marknaden, med kompressionszoner hit och dit för att det ska flexa tillräckligt osv. Kostade lite men det är det värt. Är jättenöjd med den!

    SvaraRadera
  5. Karin: Åh det är en sådan vi har tänkt att köpa! Vad gav du för din? Kram!

    SvaraRadera

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!