söndag 11 december 2011

En dag i julens tecken!

Den 3:dje advent har verkligen gått i julens tecken här hemma. Vi började morgonen med den vanliga rundan men vi avslutade den inte på samma sätt som vi brukar. Vi tog svängen förbi Eriksbergs köpcentrum och köpte med oss en gran. Vi valde ut den finaste Kungsgranen på stället och började knalla hemåt. Daniel la upp granen på axeln men kom bara ca 50 meter innan han fick ge upp, den va skit tung!! Så vi tog den i varsin ände och trots att vi var två så va den rejält tung. Charlie var totalt överlycklig för att vi var så snälla och tog med en sådan stor gren till HONOM, mammas lille sötnos!


Det gick en stund iallafall :)

Så mysigt att faktiskt kunna bära hem granen!

Vi har aldrig tidigare haft en gran i vår nya lilla familj - om man inte räknar den lilla i plast på ca 30 cm som vi haft tidigare jular - så jag har varit på jakt efter allt fint pyntet till gran lite tidigare. Granen är nu fulländad och jag kan faktiskt helt säkert säga att jag aldrig sett en finare gran! Inte på grund av pyntet utan för att själva granen i sig ser precis ut som Musse Piggs som Pluto förstör på julafton. Tyvärr gör inte granen sig rättvisa när kameran åker fram men har ni tur får ni kanske någon möjlighet att se den live :)


På förmiddagen kom Daniels föräldrar förbi och vi åt sen sen frukost tillsammans. Eva hade med sig hembakat bröd som var jätte gott!

Alla samlade för en sen frulle

Daniel och jag åkte sedan till Frölunda Torg - där var vi inte ensamma - men vi hittade en del julklappar och nu har vi inte många kvar innan vi är klara! Vi åkte sedan vidare till Liseberg där vi mötte upp Sandra och Johan med lite av deras kompisar. Vi strosade runt på julmarknaden och det var så mysigt! Vi spelade på chockladjulet, köpte brända mandlar och Daniel lekte prickskytt! Så härligt med lite halmstadsfolk i stan :)




När vi kom hem blev det såklart en till promenad med den lille och sedan har jag lagat lite käk. Idag blev det lite frilansande vilket slutade i en fläskfilé-gryta med kantareller och tagliatelle! 

Nu ska vi mysa och bara njuta av våran fina gran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!