torsdag 1 december 2011

Fjärr-film och en annan typ av träning!

Då jag har en hund med mycket energi - trots att han får redigt med motion och träning varje dag - så tar vi små träningspass inomhus lite då och då. Idag körde vi en liten omgång med fjärrträning. På ca 3-4 meters avstånd med sitt-ligg och precis framför med ligg-stå.

Idag stötte jag på patrull från sitt --> ligg då han varje gång gav ifrån sig ett skall. Första gången ignorerade jag det - lite övertaggad måste man ju få vara - men andra gången fick det allt vara bra. Efter 3 tillsägningar la han av och förstod att det va bäst att hålla snattran. Sedan var han tyst resten och det känns som att förståelsen för hur skiftena ska utföras börjar fastna. Jag bryr mig inte om låsta tassar utan vill att han ska förstå hur man förflyttar sig i skiftena - då blir det ju automatiskt ingen framflyttning.



Daniel tränar också med Charlie. Men dom fokuserar inte på lydnad - som matte - utan på helt andra saker. Idag vart det galen träning av "släck lampan", "spring så fort du kan in i sovrummet" och "lägg dig i din säng". Ni som är känsliga för repiga parkettgolv ska nog inte titta på den här filmen. Angående golvet resonerar vi att har man hund så har man :)

3 kommentarer:

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!