onsdag 27 juni 2012

Man blir TRÖTT av att simträna

Idag var det andra omgången på simkörkortet. Han fick simma med lina den första minuten, men sedan fick han simma fritt. Jag får då gå runt poolen - eller springa är mer rätt - för att få honom att simma runt. Han fick även en höna att simma efter idag, och den var värd guld i hans ögon. Han simmade 5 min i två omgångar och det tog rejält på krafterna.


Han fick främst simma runt längs med kanterna på poolen, i båda varven, men vi gjorde även en hel del cirklar, där hönan var perfekt att ha till hjälp. Sedan är ju Charlie alltid Charlie. Så han lyckades nästan - att som första hundHOPPA ur poolen. Han simmade mot kanten, tog i för kung och fosterland och flög upp ur vattnet, men vi hade tur och han lyckades inte så han gled ner i plurret igen. Han har en sådan grym vilja denna hunden alltså. Han försökte en hel del i början att klättra upp på kanten, men han insåg ganska snabbt att den vägen inte fungerade.

Efter ca 4 minuter under första omgången såg man hur krafterna rann ur honom. Han simmar väldigt kraftfullt - han ligger inte och småglider precis - och helt plötsligt bara dog han! Men hönan hjälpte till och vi tävlade om den, och eftersom han är en extrem vinnarskalle, så tog han i som attan igen. Han fick sedan vila i Belindas famn i 2 minuter innan vi körde en 5-minutare till.


Vi avslutade med att träna på att gå ner för rampen, och även här kom hönan till god hjälp. Det blev en riktig genomkörare, och det var en trött hund som klev in i lägenheten. Eller tycker ni han ser pigg ut?

 

Jag hade tänkt köra ett lydnadspass, men jag är inte riktigt i rätt känsla och jag tror inte Charlie har något emot att slappa resten av kvällen. Vi tar lite käk och njuter av solen på balkongen istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du inte har en egen blogg så klicka i anonym.
Men glöm inte att skriva vem du är i kommentarsfäletet!